Krystaly nejsou kouzelné pilulky!

Krystaly nejsou kouzelné pilulky!

V dnešním článku nakousnu téma spíše pro začátečníky, pro lidi, kteří s krystaly začínají a vlastně neví, jak se ke spolupráci s nimi a ke krystaloterapii postavit. Mezi lidmi panuje mnoho mýtů a představ, jak kameny “fungují”. Když například někteří jedinci zjistí, že se zabýváte krystaloterapií, hned chtějí vědět, co jim pomůže proti bolesti hlavy, na lepší spánek nebo na zvýšení potence. Ale světe div se, nedá se obecně říct, který kámen pomůže na bolest hlavy či vás spolehlivě uspí.

Krystaloterapie, pokud má být účinná, by měla být o dlouhodobé práci na sobě, při které jdou ruku v ruce osobní a duchovní rozvoj, dolní i horní čakry. Výsledkem takové cesty je celistvá bytost, která ví, kde je její střed, ví, jak se do něj dostat, když jí z něj něco “vyhodí” a která se nebojí stát před ostatními ve své plné síle, obnažená, zranitelná, a přesto v naprostém bezpečí. Je pravda, že tato cesta může začít pátráním, jak se zbavit úporných bolestí hlavy například.

Pokud přesto trváte na tom, že najdete kámen, který vás nadobro a nejlépe ihned zbaví bolesti hlavy, aniž byste chtěli pátrat po příčině této bolesti, jen se stanete závislí na mnoha (drahých) kamenech, mnoha moudrých knihách, které vám rády poradí, na co ten, který kámen je. A v horším případě na terapeutovi, ke kterému budete stále docházet, aniž byste vy jako osobnosti pracovali na svém růstu, však ony to kameny či terapeuti přeci udělají za vás! (kéž by :-D)

V případě, že se rozhodnete vzít to přeci jen důkladně, dostane se vám od minerální říše veliké podpory, která spustí nejen vaši hlubokou transformaci, ale také řadu synchoronicit, které vám do života přivedou ty správné lidi, možnosti, jak se o krystalech dozvědět víc i otevřou dokořán brány, za kterými můžete získat mnoho úžasných krystalů. V tomto případně je úplně jedno, jestli začnete harmonizací čaker, zpracováním bolesti hlavy či prací na zvyšování životní energie (což zvýší vaši potenci).

A jak tedy začít s krystaloterapií? Doporučuji vzít (či koupit) přesně ten kámen, který vás nejvíce přitahuje do ruky, ne jednou, ale mějte jej u sebe co nejčastěji a začněte pokládat otázky, případně požádejte o vedení. Nemusíte rozumět řeči krystalů, ony k vám budou promlouvat takovým způsobem, abyste rozuměli. Třeba “náhodou” narazíte na článek na internetu, v obchodě vás přivábí krystal, nebo si pořídíte šperk z minerálů, protože ucítíte jeho volání (ano, záměrně píšu ucítíte). Nebuďte netrpěliví, krystaly vás povedou takovým tempem, které je pro vás přijatelné. A nejdůležitější nakonec – buďte otevření, otevření všemu, co se bude dít. Protože je možné, že na této cestě osobního i duchovního růstu zažijete mnoho zázraků.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická