Vize, záměr…krystalová mřížka

Vize, záměr…krystalová mřížka

My lidé jsme úžasné, dokonalé bytosti. Silou svého ducha dokážeme hory přenášet. Skutečně to umíme. Každý z nás. A jestli nám v tom něco brání, je to nestálost naší vibrační frekvence. Vše ve vesmíru je „pouhou“ energií. A vše má svou vibrační frekvenci. Například minerály jsou díky své „pevné“ struktuře ve své frekvenci velmi stabilní. A jejich stabilita je tím, co je pro nás tak moc žádoucí. Když totiž spojíme svůj jasný záměr s jejich vibracemi, mohou nám pomoci dokázat cokoliv.

Krystalové mřížky mají oproti jednotlivým minerálům výhodu spojené síly, v mřížce můžeme frekvence každého minerálu spojit s frekvencemi těch ostatních a díky tomu vznikne silný energetický torus, který je přímým spojením našeho záměru s energií zdroje, které není závislé na našich labilních vibracích, ale zůstává otevřené. Mřížky však mají jedno velké ale. Jejich „funkčnost“ je závislá na nás samých. Nejde to jen tak to zkusit a pak se uvidí, jestli to funguje. Jde o sílu záměru, který spojujeme s vibrační frekvencí mřížky. A pokud nevěříme účinkům minerálů, natož účinkům krystalových mřížek, náš záměr se nemá s čím spojit. V tom případě je lepší najít si jiný způsob podpory, takový, kterému důvěřujeme (někomu skvěle fungují různé diáře, kam si píše své záměry, někomu vizualizace, někomu vision boardy…).

Každý, kdo s mřížkami pracuje jistě potvrdí, jak veliká je jejich síla a jak rychle mřížky fungují. Sama bývám často zaskočena tím, co mřížky dokážou. Jejich podpora je takřka hmatatelná. Pokud s nimi chcete začít a nemáte doma veliký výběr minerálů, pro začátek si kupte několik krystalů křišťálu a pak ty minerály, které Vás osobně nejvíce přitahují, nebo si zvolte záměr a podle něj zvolte kamínky. Nemusí být veliké, bohatě stačí malé, tromlované, klidně ve velikosti korálků, nebo to můžou být přírodní neopracované menší krystaly. Jejich energii pak zesílí centrální kámen či lépe krystal. Do mřížek můžete zapojit i svoje korálky, náramky či náušnice z minerálů. Zde je pár typů, jak vytvořit účinnou krystalovou mřížku:

  1. Základem je mít záměr, vizi či touhu. Musíte prostě vědět, co chcete. Takže například chcete upevnit své zdraví, zvýšit výnos svých ovocných stromů, více milovat sami sebe, uvolnit stres, který máte v práci, potkat nové přátele se stejnými zájmy, rozproudit energii ve své firmě a vydělávat víc peněz, otevřít se více své intuici, správně si zvolit, kudy se ve svém životě vydat… a mnoho dalších. S jasným záměrem můžeme začít tvořit mřížku.
  2. Místo – s každým záměrem více rezonuje jiné místo v bytě či v domě. Když si jako záměr zvolím zesílení funkce třetího oka, zvolím si pro mřížku místo, kde nejčastěji medituji či kde se nejvíce věnuji svému vnitřnímu světu. Tam si na stolek, skříňku či okenní parapet vytvořím mřížku.
  3. Tvar mřížky – mřížky mohou mít mnoho různých tvarů, nejčastěji jsou tvořeny podle principů posvátné geometrie. Já nejčastěji volím podložku s květem života, můžete použít na plátno nakreslené geometrické tvary, nebo na papír vytištěné či namalované. Anebo nemusíte používat podložku žádnou, to mřížce na síle nic ubrat nemusí.
  4. Čas – vždy je lepší si předem definovat, jak dlouho budete Vaše mřížka pracovat. Můžete si říct, že třeba 24 hodin a více, týden a více či dokonce třeba rok. Po tu dobu nechte mřížku na místě (mírný úklid prachu je však vždy potřeba 😀 ). Po tu dobu mřížku nerozebírejte, protože tím byste snižovali její účinky. Vlastně by to mohlo vyznít stejně, jak byste svůj záměr vzdávali. Jistě se mohou vyskytnout situace, když třeba u dlouhodobé mřížky už máte svůj „problém“ vyřešený a není třeba dalšího působení krystalové mřížky. Ale v případě, že si řeknete, že mřížku už radši odstraníte a uvidí se, jestli působila, projevuje se Vaše nedůvěra ve Váš vlastní záměr.
  5. Centrální kámen (1.) – volte veliký, silný krystal, který buď vyjadřuje Váš záměr, nebo jej můžete spojit s menším minerálem. Například v případě volby mřížky v bodě 2 – pro zesílení schopností třetího oka můžeme vybrat například ametyst – buď krystal či geodu. A pokud máme doma jen malinký leštěný ametyst, můžeme dát jako centrální kámen křišťál a ametyst hned vedle něj. Pro náš záměr můžeme samozřejmě použít jakýkoli jiný minerál, který nám umí více aktivovat 6. čakru, potažmo třetí oko (čaroit, labradorit, šugilit, lapis lazuli, fialový fluorit, iolit…)
  6. Krystaly, skrze které ke svému záměru můžeme dojít (2.). Tedy v našem konkrétním případě to budou kameny posilující sebedůvěru, protože právě nedůvěra ve své schopnosti nám může bránit více se otevřít vjemům z jemnohmotné říše. Sebedůvěra je v kompetenci třetí čakry, vybereme tedy některý z kamenů, který s ní souvisí (ale mohou to být i jiné minerály). Můžeme tedy zvolit citrín, tygří oko, karneol, ametyst, kunzit, rhodonit…  Můžeme zvolit i kombinaci více minerálů, v tomto je dobré důvěřovat své intuici.
  7. Jako třetí složku (3.) mřížky nejčastěji volím křišťály, v jejich krystalické podobě (tedy jako hroty), které do mřížky umisťuji pro lepší rozproudění energie. Další možností je místo křišťálů použít minerály, které vyjadřují vaši touhu. Záměrem je aktivace třetího oka, touhou je například schopnost čtení z akáši. Tedy vyberu minerály, které tuto touhu vyjadřují. Může to být třeba měsíční kámen, čaroit, tibetský křišťál a mnoho dalších.
  8. Dalšími komponenty mřížek mohou být třeba květiny, svíčky, obrázky, tarotové karty… Fantazii se meze nekladou a čím více se věnujete vytvoření Vaší mřížky, tím více se s ní spojujete a propojujete ji se svým záměrem.
  9. Aktivace – posledním krokem je aktivace záměru. Je na Vás, jak tento krok pojmete, někdo k aktivaci používá kyvadlo, někdo křišťál. Můžete v duchu či nahlas vyjádřit svůj záměr a požádat krystaly, aby Vám s ním pomohly. Pokud cítíte, že je mřížku ještě potřeba upravit, udělejte to. Je to zpráva od Vašich minerálů, kterou jste zachytili.

 

2016-07-11-13-02-43

Pokud s mřížkami začínáte, nevrhejte se hned do velikých „projektů“, začněte pomalu, s jednoduchými designem. Sami uvidíte, co Vám funguje a co ne. A postupně můžete dělat jak větší mřížky, tak se soustředit na složitější záměry. Přeji hodně úspěchů.

PS: více o mřížkách se dozvíte v kurzu Krystalové mřížky


Related Posts

Tvoření krystalové mřížky jako aktivní meditace (dnes téma hojnost)

Tvoření krystalové mřížky jako aktivní meditace (dnes téma hojnost)

Krystalové mřížky a jejich tvorba se již staly nedílnou součástí životů mnohých z nás. Důvodů, proč je tvořit je hodně, některé se můžete dočíst třeba zde. Pro mě je tvorba mřížky vždy aktivní meditací, na kterou se připravuji vlastně už dříve, než mi dojde, že […]

Proč tvořit krystalové mřížky

Proč tvořit krystalové mřížky

Principům tvoření krystalových mřížek jsem se vcelku důkladně věnovala minimálně v jednom článku, dnes bych ráda ukázala pohled z druhé strany. A tak jsem sestavila mřížku, která by nám lidem dokázala osvítit, co pro nás vlastně mřížky dělají, proč je máme tvořit a co tím […]