Krystaly jako průvodci osobního rozvoje

Krystaly jako průvodci osobního rozvoje

Když vám někdo řekne, ať si představíte člověka, který pracuje s krystaly, jaký obraz se vám zjeví před očima? Přestavíte si ženu v podivném hábitu, jak se zavřenýma očima třímá v ruce krystal, kolem sebe zapálené svíce a na něco se soustředí? Nebo třeba někoho, kdo má plná zápěstí náramků z minerálů, medituje, nejí maso (případně nejí vůbec) a cvičí jógu? A co třeba ezomuž s křišťálem na krku, který filozofuje o utajené historii lidstva, smyslu bytí a hledá cestu k osvícení? Toto jsou zcela běžné představy lidí a nutno přiznat, že zcela odůvodněné, protože přesně tyto typy jsou prostě a jednoduše vidět. Co když ale zcela typický člověk, který s krystaly pracuje není vůbec okázale podivný, naopak je dosti nenápadný a většina jeho bližních ani netuší, že mu krystaly pomáhají na jeho životní cestě?

Krystaly nejsou pouhými nástroji nebo prostředníky, které urychlí duchovní růst, napojení na jiné dimenze či vesmírné portály. Jsou tu hlavně proto, aby nám pomohli v osobní rozvoji a růstu. Troufám si tvrdit, že bez osobního rozvoje jsou duchovní schopnosti dosti jalové, protože když nemáme dobře funkční a uzemněné první tři čakry, vše, co přichází z horních čaker je pokřivené, plné iluzí, strachů, bludů a dokonce lží. Krystaly jsou bytosti, které neřeší dualitu, dobro a zlo, neřeší, jestli to, co po nich chceme je pro nás dobré či špatné, prostě to udělají. Je jen na nás, za jakým účelem se na ně napojíme a o co je požádáme. Někdo se nechá vystřelit do vesmíru, jiný se drží při zemi a radši pracuje schopnostech žít harmonický a naplněný život. Pokud také vnímáte, že tím skutečným životním mistrovstvím je mít 100% zodpovědnost za to, co prožíváte, harmonické vztahy se svými blízkými a zdravé tělo, skrze které si můžete všemi smysli užívat zázraky života, krystaly vám s tím mohou pomáhat a být vám oporou.

  • pomohou vám postupně odkrývat vaše stíny a přijmout je do svého vědomí, aby vám v životě nedělali neplechu, aniž byste o nich věděli
  • dodají vám sílu na sobě den co den pracovat, být sami sebou a zároveň vnímat potřeby svých blízkých
  • ukážou vám, jak zhmotňovat vše, co vám dává smysl, žít život, o kterém jste vždy snili a cítit naplnění z každodenních maličkostí
  • posílí vaše samo léčivé a regenerační schopnosti, takže vaše fyzické tělo bude vitálnější a zdravější
  • naučí vás rozlišovat co je program či konvence a co je skutečný hlas srdce
  • pokud si troufnete, ukáží vám váš potenciál a dovedou vás až jeho uchopení v realitě. Ne ve vaší fantazii, ne v krásných slovech, ale v každodenním životě!

Tímto textem nechci tvrdit, že je špatně skrze krystaly duchovně růst, protože skutečný duchovní růst jde vždy ruku v ruce s rozvojem osobnosti, navíc v Křišťálové komnatě najdete kurzy a workshopy, které se duchovním růstem zabývají. Chtěla bych spíše dodat odvahu lidem, kteří mají pocit, že ani náznakem nepřipomínají vědmy, velekněžky, mágy či jiné archetypální bytůstky. Klidně můžete být úplně obyčejně neobyčejní, například úřednice, kuchaři, sportovci, učitelky, lékaři či porodní asistentky. Nemusíte nikde otevírat portály, nemusíte nikde nic ukotvovat, a přesto může být vaše spolupráce s krystaly velmi obohacující nejen pro vás, protože když pracujeme na sobě, abychom byli tou “nejlepší” verzí sebe samých, ovlivní to mnohem víc, než si dokážeme představit.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická