Krystaloterapie – S fluoritem ke změně myšlení

Krystaloterapie – S fluoritem ke změně myšlení

Říká se, že když chceme změnit svou realitu, stačí změnit své myšlení. Jenže…kdyby to bylo tak snadné, všichni to známe, že z vyjetých kolejí se jen těžko vyskakuje a setrvačnost (a hlavně zvyk) nás stále stahuje zpět. Když chceme svou realitu změnit, musíme kromě myšlení změnit i všechno ostatní, a i když často slýcháme či čteme, že je to snadné, že někdo změnou jedné jediné myšlenku třeba zbohatnul, zhubnul či jinak změnil svůj život, většinou je pravda mnohem složitější. Současně ale platí, že změnou myšlení je třeba začít, protože bez toho se nestane vůbec nic. Tou změnou myšlení nemusí být to známé a problematické pozitivní myšlení, které často vede jen ke sluníčkářství a podléhání iluzorní realitě. Pro tu skutečnou změnu myšlení vlastně “stačí” mít jen otevřenou korunní čakru, nelpět na myšlenkových schématech, jaké máme a známe právě teď a dovolit si vše překopat a změnit, když se ukáže, že naše přesvědčení a myšlenkové vzorce nejsou pro nás tím pravým.

Fluorit je skvělým průvodcem takové změny, a i když ke korunní čakře svými frekvencemi nejvíce ladí fluorit čirý či fialový, můžeme pracovat s jakoukoliv barevnou variantou, protože fluorit obecně je kámen, který pracuje s naší mysli a ta má mnoho vrstev, takže každá barva fluoritu si najde tu svou vlastní část. Pokud v sobě najdete nějaké přesvědčení, o kterém sice víte, že vám nic dobrého nepřináší a že nemá s pravdou nic společného, a přesto je pro vás těžké ho odložit (či se ho jinak zbavit), zkuste práci s fluoritem. Takže fluorit pod polštář, do kapsy, na krk, jak je vám milé. Případně ho přivzít k meditaci a energií fluoritu prodýchávat korunní čakru (klidně celou oblast hlavy). Zkuste s ním pracovat bez očekávání či tlaku, že systém přesvědčení, který chcete překonat ihned zmizí, nechte fluorit pracovat jeho stylem. Většinou totiž dojde spíše k tomu, že fluorit otevře jinou úroveň myšlení a tím ta stará postupně zmizí, jako když vyměníte jednu verzi softwaru za druhou. Sice si chvíli ještě pamatujete tu starou a v nové se musíte nejdříve zorientovat, postupem času ale na tu starou zapomenete a bez problému pracujete s tou novou, vylepšenou.

Pokud nechcete čekat na období, ve kterém zjistíte, že váš způsob myšlení a naučené myšlenkové konstrukty jsou zastaralé a nevhodné, můžete s fluoritem pracovat průběžně. Pomůže vám udržet hlavu otevřenou, respektive čím více bude aktivovat vaši korunní čakru, tím rozšířenější vědomí budete mít, budete otevření novému, a to jak z vnitřních zdrojů, tak i z těch vnějších a nebudete lpět na starém známém i když naprosto nevyhovujícím způsobu myšlení i bytí.


Related Posts

Zelený fluorit

Zelený fluorit

Fluorit ve všech barevných variantách je kámen, který posiluje naše mentální schopnosti, tedy přijímat, zpracovávat a předávat informace. Ten zelený (a růžový též, ale o tom jindy) je současně specialista na krční čakru, ve které nám pomáhá třídit informace, které skrz ní proudí. Doslova nám […]

Krystaloterapie – Test kvality vztahu

Krystaloterapie – Test kvality vztahu

Začátky vztahů bývají opojné a sluncem prozářené. Hormony přesycené tělo ovlivňuje jak naše emoce, které jsou zesílené, tak i mentální schopnosti, které jsou naopak v těžkém útlumu. Co kdyby vám někdo na začátku vztahu dal do ruky kouzelný nápoj, který by vám pomohl prohlédnout přes […]