Krystaloterapie – Jak opustit iluze

Krystaloterapie – Jak opustit iluze

Ačkoliv se často říká, že každý máme svou osobní pravdu, nic takového, jako malá soukromá pravda neexistuje. Můžeme mít všichni trochu jinou perspektivu, protože vnímáme odlišnou část pravdy, můžeme mít své osobní preference, ale pravda a skutečná podstata všech věcí je jen jedna. To, že každý žijeme v jiné realitě je postavené na odlišném stavu vědomí, hladině energie, kterou máme k dispozici, aktivitě čaker, a hlavně na tom, zda tvoříme svůj svět na základě iluze či pravdy. Když nám třeba celé dětství naše okolí dává najevo, že jsme nešikovní, hloupí a úplně marní, tak tomu uvěříme a svou realitu budeme tvořit na základě této lži. A vytvoříme iluzorní svět, který nemá s naší skutečnou podstatou nic společného. Takový svět je upleten ze lží, nepravd a hodně nízkých vibrací. Bohužel úplně všichni se na tvorbě iluzí podílíme, třeba už jen tím, že jsme ochotni iluze (a lži) druhých lidí respektovat a považovat je za pravdu. Anebo že na základě svých domněnek si o druhých iluze tvoříme, vlastně tím odmítáme vnímat to, kdo skutečně jsou, ale vnímáme je tak, jaké bychom je chtěli mít.

K postupnému rozpouštění iluzí v našem životě je cesta velmi dlouhá, a i když iluze tvoříme na úrovni čakry třetího oka, práce s tímto energetickým centrem nestačí. Když nemáme silné i čakry pod ním, nejsme  schopni přijmout realitu či jí dokonce čelit v její syrovosti. Ne vždy je svět tak růžový či černý, jak jsme si ve svých představách usmysleli.

  • Naprostým základem je postupné rozpouštění zátěžových programů, které jsou ukotveny nejen v našem energetickém poli, ale i ve fyzickém těle. S tím může pomoci například topaz, aragonit, laserový křišťál či selenit.
  • Posílení pupeční čakry nám umožní uchopit svou sílu a nebát se ryzí a občas nelítostné pravdy. Zde můžeme intenzivně pracovat s pyritem, tygřím okem, citrínem či třeba libyjským pouštním sklem.
  • Uvolnění vlastních omezení, přesvědčení a limitů v srdeční čakře nám pomůže rozvolnit svou realitu natolik, že vše, co pro nás dříve bylo jasné a nezpochybnitelné se začne rozpouštět a vznikne prostor pro změnu jak reality, tak i vnímání. Zde můžeme “použít” vltavín, zelený a růžový turmalín, kunzit či růžový danburit.
  • Abychom mohli poznat na první (či druhou) dobrou manipulativní chování a lež, potřebujeme pořádně rozproudit svou krční čakru. Zde doporučuji třeba amazonit, modrý labradorit, akvamarín či safír.
  • A nakonec je potřeba pročistit čakru třetího oka, které jen když je aktivní a “čisté”, prohlédne každou iluzi. Zde můžeme pracovat třeba s laserovým křišťálem, fialovým aragonitem, auralitem23, fialovým fluoritem, fialovým apatitem či tanzanitem.

Počítejte s tím, že rozpouštění iluzí je dlouhodobý proces, který není úplně snadný, a i proto se do něj hodně lidí nechce pustit. Ale podle mě to rozhodně stojí za to.