Jak se naladit na krystal?

Jak se naladit na krystal?

O tom, jak se “nacítit” na krystal kolují různé návody. Co ten krystal má či nemá dělat (co u toho máme dělat my), jak ho nejlépe “načíst”, jak ho vzít do ruky či kam si přiložit. Pravda je, že možností je více a u každého z nás je ten pravý způsob závislý na živlu, který máme dominantní. I v případě, že máme živly více méně v harmonii, jeden z nich je nám přesto bližší či s ním umíme lépe pracovat. A pokud někdo skutečně žádnou preferenci nemá, může si vybírat, jakým způsobem si nejen krystal nacítí. Toto načítání či nacítění se je schopnost, které se také říká jasnocit, je to jeden z vnitřních smyslů, tedy smysl našeho éterického těla.

Pokud nevíte, jaký živel ve vás převládá, na internetu jistě naleznete mnohé indicie, jak na to přijít. Nebo také podle toho, jakým způsobem u vás funguje jasnocit zjistíte, zde ve vás převládá oheň, voda, vzduch či země.

Jasnocit s dominantním ohněm – když se ladíte na (nový) krystal, zpravidla se vám nejlépe vede, když si krystal přiložíte na čelo. Ačkoliv by se mohlo zdát, že za tento úspěch vděčíte čakře třetího oka, je to jen část pravdy. Kdo má silný oheň, nejsilněji má aktivní vnímání energií na svém čele.

Jasnocit s dominantní vodou – živel vody vládne našemu břichu a pokud máte vodu dominantní (nebo s ní umíte nejlépe pracovat), centrem vašeho jasnocitu je solár. Když si krystal přiložíte k soláru, jeho energie se přenese na vodu v celém vašem těle a vy dokáže identifikovat, o jaké energie jde a k čemu vám mohou být prospěšné.

Jasnocit s dominantním vzduchem – vzduch vládne naší hrudi, a tudíž i srdci. Kdo má silný tento živel, dokáže nejlépe načítat nejen krystaly přes své srdce. Ne, že by to nešlo i jinak, ale když si krystal položíte na srdeční čakru, nejsnáze se “do něj” dostanete.

Jasnocit s dominantní zemí – pokud u vás převládá živel země, máte nejsilnější vnímání energií ve svých rukou a ve stehnech. Máte výhodu, že si můžete vybrat, ale ruce jako čtečky jsou přeci jen trochu praktičtější nežli stehna. A zřejmě to i víte, že nejlépe nový krystal poznáte, když ho stisknete do dlaně.

 

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická