Krystalové elixíry pro posílení tvůrčích schopností a inspirace

Krystalové elixíry pro posílení tvůrčích schopností a inspirace

Slovo elixír zní jako cosi z jiného světa či z pohádky. I v našem naprosto „normálním“ světě však můžeme tvořit elixíry, a to i bez kouzelné hůlky. Už dříve jsem o nich psala článek (dočtete se zde, jak tvořit přímé i nepřímé elixíry),  spíše obecně o jejich tvorbě. Dnes bych se chtěla věnovat konkrétním elixírům pro specifické účely. Krystalové elixíry lze používat na různé účely, například pro doplnění energie, lepší spánek, uzemnění, úpravu hospodaření vápníku v těle, vnitřní klid, sebelásku či hojnost. Jednou z možností je také používat elixíry při tvůrčí práci či meditaci. A na ty se dnes zaměříme.

Pokud děláte jakoukoliv tvůrčí práci, tedy od tvoření rukama po skládání hudby, jste napojeni na proud inspirace. I ti z nás, kteří se nenapojují vědomě, jsou inspirováni. Čím hlouběji jsme schopni se do inspirace ponořit, tím silnější energie naše tvorba ponese. Pro tyto účely je možné použít elixír z několika krystalů. Všechny krystaly, které jsou pro tento účel vhodné musí otevírat přístup do akáši, ve které jsou obsaženy informace o všem, co existuje, existovalo či bude existovat.

herkimery

  • Herkimerský křišťál – jinak také zvaný diamant, je známý svou čistotou. Je to oboustranně ukončený křišťál, který dokáže vést energie dvěma směry. Jeho mimořádná čistota je tím, co umožňuje vstupu do akáši (nebo také éteru). Herkimery můžete dát přímo do vody, tedy vytvořit přímý elixír. 2017-02-14 04.14.15
  • Auralit 23 – krystal, který obsahuje tyto prvky: stříbro (Ag), zlato (Au), hliník (Al), barium (Ba), beryl (Be), bismut (Bi), vápník (Ca), kadmium (Cd), kobalt (Co), chrom (Cr), měď (Cu), železo (Fe), rtuť (Hg), draslík (K), lanthan, (La), hořčík (Mg), mangan (Mn), molybden (Mo), sodík (Na), dusík (N), fosfor (P), olovo (Pb), paladium(Pd), síra (S), antimon (Sb), skandium (Sc), stroncium(Sr), thorium (Th), titan (Ti), thalium (Tl), uran (U), vanad (V), wolfram (W), zinek (Zn) a zirkon (Zr). Přítomnost několika jedovatých prvků z něj dělá jasného kandidáta na nepřímý elixír!!! To znamená nikdy ho nedávejte do vody, kterou budete pít či jinak užívat, ale vedle nádoby s vodou, aby nedošlo k přímému kontaktu. Jinak se tento kámen vyznačuje tím, že v sobě obsahuje jak všechny elementy, tak i všechna astrologická znamení. Je dokonale celistvý s vysokou vodivostí pro energie. Je známý tím, že pokud se Vám nedaří navázat spojení s vědomím některého z kamenů, auralit Vás s ním spojí.2017-02-14 04.12.43
  • Fluorit – tento kámen má zcela ojedinělou schopnost aktivovat náš vnitřní zrak (třetí oko) a pomáhá jasně se zaměřit na zvolený cíl, nebo také záměr. Nemá tak přímou energii jako třeba herkimer, který dokáže vyhledávat nové příležitosti, spíše nám umí pomoci zlepšit a zesílit (nebo také odhalit) vlastnosti, které už máme. I fluorit doporučuji používat pouze pro nepřímý elixír! Takže vedle nádoby s vodou umístit krystal fluoritu, nebo třeba vodu umístit doprostřed krystalové mřížky.

Pokud chcete vyzkoušet elixíry z těchto krystalů pro Vaši inspiraci v praxi, doporučuji před započetím tvůrčí činnosti zklidnit tvou mysl, jasně si definovat svůj záměr ponořit se do akáši a nalézt inspiraci pro své tvoření. Elixír pro tyto účely není třeba užívat vnitřně, i když je možné jej vypít a nechat všechnu vodu ve svém těle přijmout jeho vibrace. Druhou možností je tímto elixírem potřít své čelo – třetí oko a dovolit vibrací krystalů, aby otevřely přímý portál do světa akáši, kde naleznete vše, co hledáte.

Druhou možností elixírů, která je svými účinky ještě silnější, jsou krystalové esence. Zde se elixír netvoří z vody, ale z éterického oleje. Jejich zvýšená účinnost je způsobena tím, že éterické oleje působí na náš organismus přímo fyzicky přes limbický systém. A stálé vibrace krystalů zase podpoří dlouhodobé účinky.

V praxi používám pro tyto účely, tedy pro plné ponoření se do tvůrčího procesu, nejčastěji elixír s éterickým olejem, mám na něj lahvičku s krystalem fluoritu. Esenciální oleje, které se svými účinky doplňují s výše popsanými krystaly jsou například kadidlo nebo modrý lotos. Tento elixír (nebo také krystalová esence) si namažu na čelo přímo na třetí oko, intuice se velmi zesílí a jsem schopna se mnohem silněji ponořit do svého vnitřního světa, ale i propojit se třeba s vědomím kamenů nebo s akášou. Pokud si budete chtít udělat vlastní krystalovou esenci, používejte éterické oleje ředěné nosným olejem, aby bylo možné je použít přímo na pokožku. Krystalky třeba herkimeru můžete ponořit přímo do oleje, totéž můžete udělat i s křišťálem naprogramovaným na tyto účely. Fluorit doporučuji spíše umístit vedle lahvičky s esencí.  A pokud chcete elegantní řešení, zde můžete zakoupit speciální lahvičky na krystalové elixíry – esence včetně éterického oleje.

S láskou Tereza Stropnická

 

Tento článek můžete  šířit v neupravené formě s uvedením jména autorky s aktivním odkazem na stránky www.kristalovakomnata.cz a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji.