Brazilianit – Průvodce beznadějí a smutkem

Brazilianit – Průvodce beznadějí a smutkem

  • Každý člověk, který se rozhodne mít svůj život ve svých rukou, musí být velmi kreativní. Když totiž začneme postupně měnit sebe samé, všechny životní oblasti to začnou zrcadlit. Ze života se stává hra, ve které často stylem pokus omyl zjišťujeme, jak fungují vesmírné zákony v praxi. Protože jsme každý zcela originální směskou různých schopností i neschopností a zároveň každý máme jinou hladinu životní energie, vnitřní síly a vůle, žádná teorie nám nepomůže správně aplikovat moudré poučky do života. Proto je potřeba hravě uchopit svůj život a užívat si vzestupy i pády, úspěchy i slepé uličky. Tato kreativita sebou nese radosti i strasti. Občas totiž i když se nám daří, přichází pocity smutku, marnosti a hořkosti z toho, jak je proces těžký, protože i když své cestě důvěřujme a cítíme, že je to pro nás cesta, která má srdce, přesto se dá říct, že jdeme poslepu a nikdy nevíme, co na té cestě potkáme a kam nás zavede.

    Brazilianit je kámen, který nám může pomáhat zvládat výše zmíněné stavy smutku a marnosti. Kdykoliv máme pocit, že tohle nemůžeme nebo už nechceme zvládnout, kdykoliv na nás dolehne smutek tak hluboký, že nechápeme příčinu, brazilianit nám připomene sílu, kterou v sobě máme a která nikam nezmizela. Kdykoliv máme pocit, že už znovu nechceme procházet dalším kolem přívalu energie a poté o vše přijít, brazilianit nám pomůže vidět světlo, které v sobě máme a která nelze dlouhodobě tajit ani před sebou. Kdykoliv na vás přijde nechuť cokoliv dál tvořit, brazilianit vás může napojit na nový (nebo i starý) zdroj inspirace, informací či síly.

    Kdy tedy sáhnou po brazilianitu jako po průvodci?

    • napoj se na mě, kdykoliv přestaneš věřit své cestě, svému srdci i smyslu života. Ukážu ti cestu z tvého smutku, ukážu ti, že vše, co hledáš už dávno máš, jen to v tuto chvíli odmítáš (či nemůžeš) vidět.
    • nasyť se mou energií, když chceš posílit důvěru v cestu, kterou sis zvolil. Pokud má tvoje cesta smysl, v mojí energii to pocítíš ještě silněji než dříve a pochybnosti zmizí.
    • snesl se na tebe smutek jako těžká deka a ty nevíš, proč? Zeptej se mě, zda je to tím, že jsi sešel z cesty, nebo je to jen důsledek vyčerpání po intenzivním období změn a růstu.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická