Vize, záměry a změny

Vize, záměry a změny

Nový roku je tu, jestli jste v období Vánoc také bilancovali, pouštěli se všeho nefunkčního a nalézali nové úhly pohledu na svůj život, bude pro Vás dnešní úkol hračkou. Dnes je první den nového roku, který je rokem tarotové karty hvězda. Mým hlavním záměrem na tento rok je dovolit či umožnit své hvězdě, aby svými paprsky zářila v každé životní oblasti. Nejsem však neuzemněný snílek, který doufá, že se vše stane samo či jen jako vedlejší efekt (někomu možná ano). Proto se dnes, první den nového roku zaměřím na vše, co bych ráda změnila, čeho chci dosáhnout a jak se chci při tom cítit. Když totiž vynechám své pocity vycházející ze srdce, mohlo by se stát, že sice dosáhnu svých cílů, ale nepřinese mi to ani špetku radosti.

14832711467001Abych však nešlápla vedle a držela se vedení své duše, nejdříve ze všeho si udělám krystalovou mřížku. Záměrem mřížky je naplno se otevřít svému spojení s mou duší (skrze intuici), očistit své myšlenky od filtrů a mentálních vzorců, které by mohli způsobit, že mé intuitivní vhledy budu chybně interpretovat. Složení mřížky je apofylit, fluorit, ametyst a křišťál. Apofylit dokáže hluboce propojit s duchovními dimenzemi, fluorit zajistí jasné zaměření a posílí intuici. Křišťál a ametyst vytvoří silný torus, který z mé mřížky udělá mezihvězdnou bránu, skrze kterou ke mně budou proudit přesně ty energie, které právě potřebuji.

Další krokem, který předchází vytvoření mého „jízdního řádu“ na nadcházející období je očista aury. 1483277772105Když totiž máme auru plnou neprůchodných chuchvalců energie, máme v ní trhliny, kterými uniká energie, snadno se nám může stát, že nám bude mezi prsty utíkat vše, čeho chceme dosáhnout. Auru očistím za pomoci selenitové věže (malý tromlovaný kamínek bude fungovat stejně, případně jiný kámen pracující s naší aurou, viz. seznam doporučených minerálů). Požádejte svůj vybraný krystal, aby očistil Vaši auru od všeho, co do ní nepatří. Ideálně jím svou auru učesejte, jako hřebenem. Výsledky pocítíte hned, já například při této proceduře cítím fyzicky velmi příjemné a uvolňující pocity.

Protože chci být určitou dobu napojená na svou duši, či možná ještě „výš“ a dál, je potřeba pro mé pohodlí udělat ještě jednu věc. Pořádně se uzemnit. Když se neuzemním, energie, které ke mně budou proudit se budou hromadit v mém energetickém poli. A to mi může způsobit nervové vyčerpání či přepjetí, bolesti hlavy a další fyzické nepohodlí. Další na řadě je můj oblíbený černý turmalín. Vy si ze seznamu doporučených kamenů vyberte ten, který Vám sedne nejlépe.

A můžeme začít. Je jedno, zda si budete psát poznámky do počítače, do myšlenkové mapy, na papír do sloupců či do zbrusu nového diáře. Pro utřídění myšlenek mám tři seznamy. Do jednoho píšu to, co už nechci prožívat (z toho, co jsem doposud prožívala), do dalšího to, co naopak dělat chci (a co už dělám teď) a do třetího to, co úplně nové chci do svého života přivést. Netroškařím a píšu skutečně i drobnosti spolu s pocity, které to ve mně vyvolává. Pokud si myslíte, že je zbytečné to psát, že stačí to mít ve své mysli, z mé zkušenosti vím, že to nestačí. Co je psáno, to je dáno. Co je napsánu nezapomenu, mohu se k tomu vracet, mohu s tím pracovat a mohu to později upravovat.

  1. Co už nechci prožívat – a že toho je hodně. Někomu to může připadat jako nepodstatné drobnosti, ale přesně tyto drobnosti jsou tím zlozvykem, který brání mé hvězdě svými paprsky zářit do každého koutu mého bytí. Například ačkoliv mám moc ráda naši fenu, netrávím moc času péčí o ní, nehraju si s ní a nedovolím jí, aby mě nakazila svou hravostí a radostí ze života. Spíš se často zlobím, že mě zase otravuje s tím tenisákem a odháním jí. Kdybych ten čas, který věnuji jejímu odhánění věnovala společné hře, budeme obě klidnější, spokojenější a náš vztah se prohloubí. Nebo kdybych čas, který věnuji tomu, že vyčítám svým dětem, že kudy projdou, tudy dělají nepořádek věnovala tomu, abych je naučila ten nepořádek netvořit či samostatně uklízet, bude nám všem lépe a veseleji. A přesně takové drobnosti tvoří náš život. Díky těmto drobnostem se cítíme buď plni energie a radosti ze života, nebo naprosto vyčerpaní a nedocenění. Je dobré mít stále na paměti, jak se chci díky těmto změnám cítit. Když nebudu řešit své pocity, ale jen cíle, mohlo by se mi například stát, že když si budu přát, aby mi naše fena pořád nenosila aport, že mi ho přestane nosit proto, že onemocní, nebo se jí stane něco nepříjemného. Přestane mi nosit aport, ale mně bude smutno. A to není mým cílem 😀 .
  2. Co chci prožívat více a častěji – v tomto seznamu si dávám obzvlášť záležet na pocitech, které chci prožívat. Pocity jsou totiž obsahem, kdežto forma se může měnit. Rozhodně chci trávit více času se svými dětmi. Kdybych ale neřešila, jak v tomto společném čase chci cítit, zůstanu tam, kde jsem teď. Jsem totiž se svými dětmi nonstop. Jen bych ráda změnila kvalitu našeho soužití. Změnit drobnosti. A díky těmto drobnostem si více užívat harmonii. To je podstata, forma se může měnit. Je jedno, jestli budeme hrát karty, chodit do lesa či společně pracovat na zahradě, ale chci, aby nám u toho bylo dobře.
  3. Nové věci v mém životě – třetí seznam je nejvypečenější. Je velmi těžké si představit naprosto nové věci, které bych do svého života uvítala, když je doposud neprožíváme. A co je ještě těžší je si neklást limity svou omezenosti své mysli, zkušeností a toho, co je běžné. V tomto konkrétním bodě je také velmi důležité soustředit se na pocity, které mají zvolené energie a cíle doprovázet, jsou velmi klíčové. Jinak by se mohlo stát, že když si budete přát, aby Vám manžel dával dárky a květiny, bude Vám je dávat jako kompenzaci za své černé svědomí, protože špatně investoval vaše společné úspory (bez vašeho vědomí). A vy z jeho darů budete mít pramalou radost. Prostě stále se ptejte sami sebe, proč to chci prožívat, proč to chci získat, proč to chci dokázat…a jaké pocity u toho chci prožívat.

Pokud chcete skutečně převzít zodpovědnost za svůj život, je to na Vás. Můžete najít spoustu výmluv, proč si podobný seznam nevytvořit, třeba na to nemáte čas, nebo že je to stejně zbytečné. Pokud budete sami k sobě poctiví, garantuji Vám, že to zbytečné není.  Při tvorbě seznamů se můžete zaměřit na malá přání, ale i velkolepé vize. V této fázi neřešte, jak ke změnám dojde, jen si připravte své seznamy. Tyto tři seznamy jsou malou přípravou na další kroky. Pomohou jít více do hloubky, pomohou nám obsáhnout celý náš život.

Když tedy mám tyto tři seznamy hotové, je čas na takzvaný vision board. Ten můj je velmi jednoduchý, nedávám přímo do něj fotky a obrázky, tvořím ho jako myšlenkovou mapu. Tato myšlenková mapa má 5 hlavních oblastí – větví

  • Zdraví a vitalita
  • Kariéra a poslání
  • Osobní a duchovní rozvoj
  • Vztah
  • Peníze a hmotné zajištění

Teď teprve přichází ta pravá zábava, v každé z pěti životních oblastí si napíšu to, čeho chci dosáhnout, v čem se chci zlepšit, jak se u toho chci cítit, a tak vytvořím mapu svých vizí a záměrů. Tuto mapu si nechávám na svém pracovním stole a čtu tak často, jak je to jen možné a příjemné. Kromě toho si tvořím online svůj vision board v aplikaci pinterest, která je plná překrásných fotek. Tam si vytvořím album (tajné, tyto křehké rostlinky, které teprve začínají klíčit, zatím nechci sdílet s nikým), do kterého si dávám vše, co ladí s mými záměry na tento rok.

Doufám, že v mém postupu naleznete inspiraci i pro své vlastní plánování a pokud budete chtít sdílet, napište do komentářů vaše oblíbené postupy a rituály pro Nový rok.