Jak zjistit účinky krystalů a nezbláznit se?

Jak zjistit účinky krystalů a nezbláznit se?

Kdo se už někdy snažil najít v knihách či na internetu účinky minerálů a krystalů, jistě naprosto rozumí lehce poťouchlému názvu tohoto článku. Některé knihy často jinými slovy říkají totéž, jiné zase úplný opak. Na tentýž zdravotní či psychický problém radí každá kniha něco jiného, a pokud máte doma knih více, stejně z toho nejste více moudří. Přemýšleli jste někdy na tím, kde vlastně všichni autoři knih o minerálech přišli na to, jaké mají účinky na naši mysl, tělo a duši? Možností je několik, většinou jsou různě zkobinované:

  • osobní vhledy autora – tato možnost je dosti častá u autorů knih, kteří mají za sebou roky strávené v meditacích či komunikaci s krystaly. Jejich informace vychází z osobní zkušenosti, které mají s minerály a také s praktickým použitím vlastností minerálů při krystaloterapii.
  • poznatky o minerálech od starověkých civilizací, předávané ústně po dlouhé generace a postupně přepsané do knih – tyto informace mohou být značně zkreslené a často se účinky minerálů před např. 4 000 lety neschodují s jejich dnešními účinky, protože žijeme v jiné době, v jiných energiích. I minerály mění své účinky a přizpůsobují se novým vibracím planety.
  • přepisování už 100x přepsaných knih – na tuto možnost jste jistě už narazili, jedna kniha se podobá druhé jako vejce vejci, jen jedno vejce je ze selenitu a druhé z jaspisu 😀 .

Z toho plyne, že není potřeba mít doma všechny knihy o minerálech, které jsou na dnešním celosvětovém trhu dostupné. Stačí pár, někomu dokonce žádná. Nemusíte znát každý kámen a  jeho účinky, abyste s nimi mohli začít spolupracovat. Ani já je všechny neznám, pracuji s těmi, které mě něčím přitahují, oslovují a tedy vím, že s nimi dobře navážu spojení. Knihy (nebo informace na internetu) jsou do začátku dobré, pomohou vám s počáteční nedůvěrou ve své schopnosti vnímat energetické působení minerálů. Ale nejsou nutné. Prostě si vezměte kámen, který vás přitahuje a noste ho pár dnů u sebe, ať si na sebe zvyknete. Udělte si každý den čas na komunikaci s ním, řekněte mu, že jej chcete důkladně poznat. Ne proto, abyste věděli vše, co je o něm možné vědět, ale proto, abyste se dozvěděli, co může udělat pro vás, jakou energii vám přináší a s čím vám může pomoci.

Pokud pochybujete o svých schopnostech komunikovat s minerály, zapracujte nejdříve na nedůvěře v sebe samé. Nesrovnávejte své schopnosti s ostatními, každý jsme originál. Někdo od minerálů získává silné a často velmi okázalé informace a zprávy, někdo cítí jejich energii, ale neumí jí verbalizovat. Obě možnosti jsou v pořádku, každý vynikáme v něčem jiném. Třeba je vám s krystaly prostě dobře a víc nepotřebujete. V tom případě se plně řiďte svou intuicí, volte krystaly, se kterým pracujete v napojení na svou intuici a nemůžete udělat nic špatně.

S láskou Tereza Stropnická

 

Tento článek můžete  šířit v neupravené formě s uvedením jména autorky s aktivním odkazem na stránky www.kristalovakomnata.cz a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji.