Práce s nehmotnými krystaly

Práce s nehmotnými krystaly

Dříve či později cesta každého, kdo pracuje s krystaly dojde do bodu, kdy zjistí, že ačkoliv držet v ruce krystal je úžasné a silné, už to není potřeba. Už není potřeba mít fyzicky všechny kameny světa u sebe doma (či ještě lépe pod polštářem a v kabelce), už není potřeba fyzického kontaktu, abychom navázali spojení. Někomu zpočátku stačí třeba fotka krystalu, později již jen krystal v nehmotné formě (éterický), který může vnímat svým vnitřním zrakem (vidoucí jedinci dokonce zrakem fyzickým).

Výhodou nehmotných krystalů je to, že jejich velikost není přesně daná, mohou se zvětšovat a zmenšovat, můžeme do nich vstupovat a být v jejich vibracích plně ponořeni. Pokud to uděláme před spaním, můžeme celou noc být “uvnitř” nasávat jejich energii, moudrost a ráno budeme plni energie a čistých vibrací. Nehmotné krystaly můžete propojit s těmi, které doma máte, můžete skrze fyzický krystal vstoupit do krystalu nehmotného.

Jak tedy na to? Vezměte si do ruky zvolený krystal (třeba před spaním, nebo kdykoliv máte chuť se ponořit do změněného stavu vědomí). Tento krystal si nejdříve dobře prohlédněte, abyste si ho dokázali představit. Poté zavřete oči a jeho podobu si vizualizujte, pozorujte ho ze všech stran, dívejte se svým vnitřním zrakem. Představte si, jak stojíte třeba na skále a před vámi je tento krystal, veliký jako dům. Pokud jste zvyklí meditovat a pohybovat se jemnohmotných světech, ke zrakovému vjemu přidejte i další vnitřní smysly, vnímejte energii tohoto krystalu, jak na vás působí a co dělá s vaším éterickým tělem, jak působí na vaše čakry. Pokud cítíte potřebu, vejděte dovnitř krystalu. Klidně tam jen buďte, není potřeba dělat nic dalšího, je možné si uvnitř představit místo, kam si lehnete a necháte krystal pracovat, postupně se vám můžou otevírat vnitřní prostory tohoto krystalu – chrámu, ve kterém se můžete dozvědět mnoho věcí, nasát do sebe nové frekvence, schopnosti, případně dokonce můžete tento nehmotný krystal požádat, aby pomáhal s konkrétním úkolem.

Když třeba budete chtít takový nehmotný krystal umístit do své zahrady, aby harmonizoval tento prostor a zářil do širokého okolí, představte si, jak tak roste. Vnímejte ho vizuálně za všech stran, vnímejte jeho energie, jak naplňují celou vaši zahradu a přetékají i do jejího okolí. Ideálně si ho vizualizujte pravidelně, kdykoliv třeba vyjdete na zahradu, vnímejte tento krystal. Pravidelně meditujte a vstupujte do něj, posilujte svou přítomností a zaměřením své pozornosti jeho ukotvení v prostoru. Jasnovidní jedinci budou takto ukotvený krystal schopni vidět, jasnocitní ho ucítí, jasnovědní o něm budou vědět také, pokud se na to zaměří.

Ukotvovat nehmotné krystaly není těžké, ovšem doporučuji důslednost a velmi silný záměr, se kterým to děláte. Jinak krystal ukotven nebude a vaše energie se dříve či později rozptýlí. Začít můžete třeba ve svém domově, v ložnici ukotvit krystal, který pracuje s energií lásky a harmonie (třeba kunzit nebo růženín), v pracovně kámen, který vám bude dodávat inspiraci a tah na branku (zde je možností mnoho, přesně podle toho, čím se zabýváte), do kuchyně kámen, který podpoří zdraví a vitalitu (zelený achát třeba).

I tyto nehmotné krystaly doporučuji pravidelně čistit, ideální jsou pro tyto účely vykuřování, tibetské či křišťálové mísy nebo i jiné hudební nástroje. Vždy s nimi pracujeme ve změněném stavu vědomí, při očistě kouřem zapalte zpočátku vykuřovadla i fyzicky, časem ani to nebude nutné, stačí při čištění přivolat jejich esenci.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická