Krystaly pro srážku s blbcem

Krystaly pro srážku s blbcem

V poslední době se polarizace společnosti ještě více urychlila či spíš vyhrotila. Narazit v dnešní době na „blbce“ jen proto pravděpodobnější než kdy dříve, může to být klidně náš drahý příbuzný, sousedka, kamarád či zcela neznámý kolemjdoucí. Asi bych měla nejdříve definovat, co myslím tím blbcem, aby se s ním někdo vztahovačný neztotožnil i když do této kategorie nespadá, případně aby bylo jasno, že blbec nemusí být nutně hloupý a zlý. Pokud bychom všichni dokázali přímo vnímat toky energií, bylo by jasně vidět, kdo tím blbcem je, protože takový člověk houževnatě bojuje svou pravdu a lpí na tom, že on ví vše nejlépe. Ano, dalo by se říci, že obě strany lpí na své pravdě, ale proto zde mám tu poznámku, že je možné vidět, co člověk svým přesvědčením „živí“. Například v dnešní době mnoho lidí velmi slušně živí energii strachu a kolektivní viny a odsuzuje ty, kteří svou energii chtějí používat na zcela jiné záležitosti, třeba na příjemný život.

Všichni to známe, že takové setkání může být někdy náročné, obzvlášť, když jde o někoho z rodiny. Protože o svých blízkých si často děláme iluze a přeceňujeme je. Když pak dojde ke konfliktu, nechceme se smířit s tím, že nás ten druhý není ochotný či schopný pochopit a otevřít se našemu úhlu pohledu. V tu chvíli vzniká v našem srdci odpor, sevře se srdeční čakra a dokud nepovolí, bude nám z toho smutno. Na tuto fázi reakce doporučuji růžové krystaly, když je to hodně zlé, tak rodochrozit či růženín, pokud není naše reakce příliš dramatická, tak morganit, kunzit či růžový turmalín.

Druhou fází kupodivu není ujišťování se o správnosti našeho postoje, tedy v případě, že náš postoj nestojí na vodě a toto téma máme důkladně „zpracované“, no prostě když víme, že jsme v konfliktu s blbcem konali v souladu se svou integritou. Není tedy třeba přesvědčovat sebe samé o správnosti naší reakce, ale dál skrz svou pátou čakru vyzařovat energii, ve které je nám dobře, jinými slovy zpívat píseň své duše. Není třeba nechat se přidusit a ztišit, ale naopak dál pokračovat na své cestě. Zde doporučuji třeba akvamarín, modrý fluorit, apatit či modrý turmalín. A pokud máte pocit, že k přiškrcení došlo, tak tyrkys, modrý kyanit či larimar, kteří funguji jako ochránci a pomohou nám neplýtvat energií na vysvětlování a dohady.

PS: není třeba se konfliktům a srážkám vyhýbat za každou cenu, ale ani záměrně konflikty vyvolávat (to dělají lidé, kteří si pak na naší energii smlsnou). Prostě posilujme vyzařování své páté čakry, zpívejme píseň své duše a nenechme se ovlivnit strachem či vinou.

 

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická