Krystaloterapie – podstata rituálu

Krystaloterapie – podstata rituálu

Slova mají v sobě sílu tvořit i ničit. Slova nás dokážou okamžitě naladit na konkrétní vibrační frekvence a změnit naše emoční rozpoložení. Tak například když se cítíme pod psa a začneme si jen tak říkat slova, která jsou ve zcela jiném spektru (třeba radost, štěstí, pohoda, láska), pokud nejsme vyloženě zavření (nebo nejde o výrazy, které někdo devalvoval), tato slova sama o sobě změní naši náladu a vnímání toho, co prožíváme. Jedním z takto znehodnocených slov je například rituál. Mnoho lidí, když slyší slovo rituál má velmi smíšené pocity. Protože toto slovo je často spojováno s iracionalitou, temnou magií, náboženstvím, prázdnými (i když velkolepými) gesty a podobně. Jenže když se od této povrchní a zcela záměrné vrstvy slova rituál odpojíme a podíváme se hlouběji, zjistíme, že rituály děláme všichni, a to dokonce i ti z nás, kteří to naprosto odmítají. Asi každý z nás má svůj ranní rituál, jehož záměrem je probrat se, nabudit v sobě energii, abychom byli schopni celý den co nejlépe a nejvíce optimálně fungovat. Dokonce i večerní převlékání do pyžama je rituál, protože to, že mám pyžamo znamená, že už nemusím dělat nic krom spánku a odpočinku. Čím více si své rituály budeme uvědomovat, tím silněji budou působit, ovšem zase pozor na posedlost a obsesi. A totéž platí i pro práci s krystaly.

Tak například když si budu chtít vyladit a více aktivovat první čakru, protože cítím, že tam mám nedostatky (strach ze života, slabší schopnost realizace toho, co chci), můžu si jasně definovat svůj záměr – tím je harmonizace první čakry. K tomuto záměru mi může pomoct například skoryl (černý turmalín). Dostat se na optimální funkčnost první čakry může být otázka chvilky, ale většinou to nějakou dobu trvá, než se nám podaří sjednotit se se záměrem. Krystal skorylu bude mít v procesu roli ladičky, protože jeho vibrační frekvence odpovídají stavu první čakry, kterého chceme dosáhnout. Tak a teď ten rituál. Rituálem je jakákoliv činnost, která nám pomáhá sjednotit se se svým záměrem. Když si vytvořím rituál, kterého součástí bude skoryl a harmonizace první čakry, s největší pravděpodobností dokážu mnohem účinněji vibrace skorylu do své první čakry integrovat, než když s ním budu pracovat nahodile a jen když si zrovna vzpomenu.

Tímto rituálem může být to, že si každé ráno dám do kapsy skoryl a vizualizuji si, jak mi pomáhá harmonizovat první čakru, rozproudí ztuhlé energie a vyčistí ji od strachů, které jí brání v optimální funkci. Když to budu dělat pravidelně, už je to rituál, i když zcela jednoduchý. Složitou variantou může být každý večer si dát očistnou koupel v bylinách, obléknutí meditačního oděvu, zapálení svíček a vykuřovadel a podobně. Poté si takto připravená můžu lehnout a na první čakru přiložit skoryl a půl hodiny si vizualizovat, jak se na jeho vibrační frekvence ladím. Oba tyto rituály budou stejně účinné, jen každý z nás si vybere formu, která odpovídá jeho preferencím. Někdo rád okázalost, někdo radši jednoduchost.

Už jsem se setkala i s názory, že rituál je mlácení prázdné slámy, které jen odvádí pozornost od skutečné akce. Tedy že kdo dělá jen energetickou činnost, tak se vyhýbá konkrétní aktivitě, která by měla za následek vyřešení situace či patřičnou změnu. Ale když nejsme připravení, nejsme ani schopní trvalou změnu nastolit. A kdybychom se o to pokusili, tak by to bylo vyloženě na sílu a tlak. Když se ale skrz rituál sjednotíme se svým záměrem, když budeme k sobě skutečně upřímní a nebude to jen hra, poznáme, kdy jsme připravení podniknout i konkrétní kroky ve vnějším světě.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická


Related Posts

Skoryl – Mistr rozlišování

Skoryl – Mistr rozlišování

Skoryly jsou asi nejrozšířenější krystaly z rodiny turmalínů. Jak co se týče četnosti výskytu, tak i mezi lidmi. Černé turmalíny jsou známé jak pro své uzemňovací schopnosti, tak i jako ochranné kameny. Jakým způsobem tedy pracují a jak působí na naše energetické pole? Černé turmalíny […]

Proč mají černé minerály špatnou pověst?

Proč mají černé minerály špatnou pověst?

Nejen černé kočky, ale i černé kameny mají dosti špatnou pověst. Mnohdy se o nich říká (o minerálech, nebohé černé kočky tentokrát vynechám), že mají temnou energii, jejich nadbytek působí škodlivě až nebezpečně. Nejednou jsem se setkala s komentářem u mřížky, že moc černé škodí, […]