Karneol

Karneol

Karneol patří mezi chalcedony a jeho základ tvoří křemík, tak jako třeba u křišťálu. Na rozdíl od něj mají chalcedony obecně (takže i karneol) energii více rozptýlenou, neproudí jedním směrem a víc září do všech stran. Proto je karneol skvělý třeba pro harmonizaci a aktivaci křížové čakry. Když si jej k tomuto energetickému centru přiložíme, bude jej svou energií ovlivňovat a křížová čakra (respektive jedna z jejích mnoha vrstev) se vyladí na vibrační frekvence karneolu.

Energie karneolu je radostná a živelná, probouzí v nás tvořivost, radost ze života a chuť si život užívat, ne ho jen přežít. Když si dovolíme otevřít se energii karneolu, hodně věcí nám přestane dávat smysl, přestane nám stačit poslouchat rozkazy či poučky, jak by měl vypadat náš vlastní život, co je pro nás dobré a co dobré není. S karneolem už nám nestačí naplnění základních biologických potřeba, nedává nám smysl žít  jako biorobot. Karneol nám pomáhá vnímat mnohem intenzivněji své potřeby, své touhy, sny a zároveň v nás dokáže zvýšit množství životní energie natolik, že dokážeme i vidět cestu, jak si tyto potřeby naplnit.

Možná si nejdříve začneme plnit “jen” potřeby své osobnosti, třeba změníme šatník, zrenovujeme a obměníme nábytek a podobně, ale časem se naše křížová čakra rozvine tak, že pro nás bude mnohem více naplňující vnímat vedení svého vyššího já a tvořit na úplně jiné úrovni. S karneolem si tedy můžete otevřít cestu k netušeným možnostem, ačkoliv začneme nejdříve u sebe a péči o své vlastní potřeby.