Zelený aventurín

Zelený aventurín

Zelený aventurín je docela obyčejný kámen s docela obyčejnými účinky. Když se totiž otevřete jeho vlivu, udělá z vás úplně obyčejného člověka, který vůbec nelpí na své jedinečnosti a nenahraditelnosti. V jeho energii se z vás stane pohodář, který si užívá toho, co má, třeba vůně rozkvetlého sadu, nebo luxusních louží na polní cestě. Kdybychom si ho chtěli personifikovat, byl by asi takový:

Seznamte se s panem Aventurínem, který žije v souladu s přírodou na kraji vesnice. Jeho dům leží uprostřed velikého sadu, který je plný omamné vůně květin. Ačkoliv pan Aventurín nechodí do žádného zaměstnání a mohlo by se zdát, že vlastně nic nedělá, žije v blahobytu. Má více peněz, než kolik potřebuje pro svůj život, má více květin ve své zahradě, než ke kolika stihne přivonět, v jeho sadu roste více jablek, než kolik přes zimu sní a jeho včely mu donesou tolik medu, že by se v něm mohl koupat.

Když za ním přijedete na návštěvu, budete se u něj cítit jako v bavlnce, nebo spíše jako v ráji. Nejen, že vám bude dělat dobře spojení s matkou přírodou, které v jeho přítomnosti budete pociťovat i na vlastní „kůži“, ale jakmile vkročíte do jeho „říše“, váš život začnete vnímat z jiné perspektivy. Jakýkoliv problém, se kterým jste k němu přijeli zmizí, nebo vás přestane trápit. V jeho společnosti na vás přestanou útočit neodbytné myšlenky typu „co kdyby“, „to nepůjde“, „na to nemám“, „nejsem dost dobrý“ či „to je nemožné“. Záře vašeho přítele je k vám nepustí. Pan Aventurín během vaší krátké návštěvy vyléčí vaše pochyby a otevře vaše srdce novým možnostem, které život nabízí těm připraveným přijmout jeho dary.

2016-27-9--17-46-00Pokud je vám energetické působení aventurínu sympatické a cítíte, že byste s ním měli pracovat, doporučuji nosit jej nějakou dobu u sebe. Jeho energie je velmi jemná, proto buďte otevřeni tomu, co vám může nabídnout. Jeho největší devizou je schopnost umlčet hlas splašeného a nevyrovnaného ega, které se vás snaží přesvědčit o tom, že vy můžete za všechno, že se musíte stále bát, abyste přežili, že nejste dost dobří a že peníze nerostou na stromech. Zelený aventurín je kámen štěstí. On štěstí sám o sobě nepřitahuje, ale spíše vaši auru vyčistí od všech rušivých vzorců chování, které vám bránily štěstí kolem sebe vidět.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická