Jak fungují krystalové elixíry

Jak fungují krystalové elixíry

Nedávno jsem na instagramu zveřejnila fotku elixíru z citrínu, který v poslední době pravidelně popíjím a který mi pomáhá v deštivé počasí krystalový elixírposledních dní.  Uvědomila jsem si, že ačkoliv většinou vyhledávám kameny vyšších vibrací, protože mi pomáhají velmi rychle rozšiřovat vědomí, pro elixíry na 95% volím kameny vibrací nižších, nebo jen „obyčejné“ tromly, které jsou většinou ve svých účincích slabší, než přírodní krystaly. Je to proto, že kameny nižších vibrací pracují s hmotou, a tedy i s fyzickým tělem.

V tomto článku se můžete dočíst, jak elixíry tvořit (pokud jste ještě nevyzkoušeli), doporučuji přečíst, protože ne všechny kameny jsou vhodné pro přímé ponoření do vody.

Protože elixíry se užívají vnitřně (nebo je prostě používáme pro potřeby fyzického těla), jejich primárním účelem je svými vibracemi pracovat s fyzickým tělem. Když budu mít bolesti hlavy, nebudu je léčit selenitem, protože ten má vibrace velmi vysoké, kterých naše tělo nedosahuje, ale zvolím kámen, který působím přímo na tělo. Ideální na tento příklad bude třeba hematit, který působí na nervovou soustavu, zlepší její „průchodnost“ a tím mírní (či odstraňuje) bolesti všeho druhu. Na léčení různých neduhů tedy můžeme používat různé minerály, které své vibrace přenesou do vody a poté tato voda nakazí všechnu vodu ve vašem těle (podmínkou je, že to přijmete, samo se nestane vůbec nic).

Pokud tedy jako já dáváte jindy přednost vysokovibračním minerálům, které s vámi udělají psí kusy, rozeberou vás na části a vy se pokaždé musíte znovu najít s opět seskládat, rozhodně se nezbavujte sbírky tromlovaných kamínky nižších vibrací, které jste nasbírali na začátku své cesty za poznáním minerální říše (a mysleli jste si, že máte doma hotový poklad).

kameny na elixíry

Takže zde pár tipů:

  • pro zdraví obecně jsou skvělé mechové a stromečkové acháty či zelený aventurýn
  • pro lepší trávení tygří oko a citrín
  • pro zdravé zuby apatity a fluority
  • bolesti kloubů, páteře a hlavy řeší skoryl a hematit
  • kožní problémy síra (udělejte nepřímý elixír)
  • na křečové žíly je machr hematit nebo šungit
  • dýchací problémy a zahlenění granáty, chryzokol či zelený aventurýn

V mnohých knihách o kamenech snadno najdete právě jejich působení na tělo, které se příliš nemění ani postupem doby (zatímco jejich spirituální vlastnosti se mění takřka před očima), proto je snadné si najít ty pravé kameny pro elixíry.

Samozřejmě je možné použít elixíry i pro spirituální účinky kamenů, takže když si chceme přivodit dobrodružné sny, výrazně aktivovat třetí oko před meditací či posílit vyjadřovací schopnosti před psaním článku, není nic snadnějšího než si s dostatečným předstihem připravit elixír v pravý čas ho do sebe vpravit. Fantazii se meze nekladou.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická

www.kristalovakomnata.cz