Proč tvořit krystalové mřížky

Proč tvořit krystalové mřížky

Principům tvoření krystalových mřížek jsem se vcelku důkladně věnovala minimálně v jednom článku, dnes bych ráda ukázala pohled z druhé strany. A tak jsem sestavila mřížku, která by nám lidem dokázala osvítit, co pro nás vlastně mřížky dělají, proč je máme tvořit a co tím můžeme dosáhnout. Co tedy mřížka, která je na úvodní fotce prozradila o tvoření krystalových mřížek?

Zjednodušeně by se dalo říct, že tvořit mřížky můžete dvěma způsoby:

  1. intuitivní tvoření mřížek – cítíte jasné vnitřní vedení, a tak jdete vytvořit mřížku. Kameny většinou samy “skáčou” do ruky či do mřížky, nejde přeslechnout jejich volání a touhu být v mřížce. I když při tomto způsobu tvorby cítíte, jaké téma mřížka řeší, není to až tak podstatné, protože nemáte očekávání výsledku (nehledáte odpovědi na své otázky), často jen svou mřížkou vytvoříte portál, kterým k vám přicházejí potřebné energie. Nejen k vaší osobě, ale třeba pro potřeby místa, kde žijete, lidí, kteří jsou ve vaší blízkosti či pro Zemi jako takovou.
  2. tvoření mřížek se záměrem – v tomto případě aktuálně zpracováváte nějaké téma a hledáte podporu, vyjasnění či odpovědi. Chcete lépe pochopit to, co právě prožíváte, nebo také usnadnit napojení se na energie (vibrační frekvence) potřebné pro zvládnutí tématu. V tuto chvíli jdete do tvorby mřížky s jasným záměrem. Podle toho volíte kameny, tato volba by se mohla zdát logická, ale ujišťuju vás, že je také intuitivní. Míváte často tendence volit kameny podle jejich účinků, aby ladily s vaším záměrem, ale vaše znalosti o vibracích jednotlivých kamenů vám jen usnadňují přijetí (mysl je v souladu s intuicí) informací, které k vám proudí skrze intuici (třetí oko).  Tyto mřížky tvoří také portály k potřebným frekvencím, ze kterých čerpáte nejen vy osobně, ale které proudí i k dalším lidem a do kolektivního vědomí vás lidí jako celku.

krystalová mřížka

Ani jeden ze způsobů není nadřazený tomu druhému, oba vedou ke stejnému cíli. Kromě širšího vlivu mají krystalové mřížky vliv také čistě osobní, mohou být katalyzátory osobního i duchovní růstu. Co vše můžete získat, když se do mřížek pustíte?

  • kreativita – jakmile si začnete hrát s kamínky, vytvářet vhodná zákoutí, tvořit podložky pod mřížky, vaše hravost a tvořivost se začne rozlévat i do dalších životních oblastí. Přestanete se spokojovat s pouhou funkčností, budete chtít od života víc než jen přežívat. Vaše druhá čakra se začne silně otevírat a otevře před vámi mnohé další možnosti, jak a kde tvořit.
  • otázky – když se pustíte do tvoření mřížek, začnete se ptát sami sebe, co chcete právě teď nejvíce. S čím vám má mřížka pomoct, co potřebujete vyladit, harmonizovat, posílit či naopak co už nechcete. Abyste mohli žádat, začnete více vnímat své potřeby, své nitro, své strachy, touhy, vize…a poté zjistíte, že na každou otázku můžete snadno dostat odpověď.
  • záměr – sestavením mřížky dáváte jasně najevo svůj záměr. Krystalová mřížka je vyjádřením vašich potřeb a na takové volání vesmír vždy odpoví.
  • zhmotnění vizí – ačkoliv se může zdát, že tvoření mřížek je “pouhá” hra s kamínky, v lepším případě s energií, je to veliký omyl. Sestavení mřížky může být vaším prvním krokem ke zhmotnění vaší vize, ke změně nejen na osobní úrovni, ale také na úrovni celoplanetární. Chcete pro sebe pevnější zdraví? Sestavte mřížku s tímto záměrem a sledujte, kudy vás k naplnění vašeho záměru povede a jaký to bude mít dopad na vše kolem vás!
  • naslouchání – při tvorbě mřížek je základem naslouchat nejen svým vlastní potřebám, ale nedílnou součástí je komunikace s jednotlivými krystaly, které mřížku tvoří. Dříve či později se jim naučíte naslouchat, vědomě chápat, co každý z krystalů říká, jaký je jeho potenciál, které vrstvy v sobě má a na kterou se obrátit pro pomoc a vedení. Možná se přistihnete, že tvoření mřížky je dlouhý proces, při kterém si s láskou a radostí povídáte s kandidáty (krystaly) o tom, proč by měli či neměli v mřížce být.
  • umožnění – ruku v ruce s nasloucháním a porozumění řeči kamenů se rozvine vaše rozlišování. Přestanete tlačit, protože vy něco chcete a začnete umožňovat neznámému přijít do vašeho života. Někdy je vaše mysl málo otevřená, aby vědomě uchopila, pak musí přijít důvěra, empatie a umožnění zázrakům, aby se staly. Kdo ví, co přesně chce, dostane přesně to. Kdo umožní věcem, aby se děly bez křečovité kontroly, dostane často mnohem víc.

Důvodů, proč tvořit mřížky je samo sebou mnohem víc, pokud vás nějaký napadne, podělte se o něj s ostatními třeba na facebookových stránkách Křišťálové komnaty, nebo ve facebookové skupině Krystaly.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická


Related Posts

Vize, záměr…krystalová mřížka

Vize, záměr…krystalová mřížka

My lidé jsme úžasné, dokonalé bytosti. Silou svého ducha dokážeme hory přenášet. Skutečně to umíme. Každý z nás. A jestli nám v tom něco brání, je to nestálost naší vibrační frekvence. Vše ve vesmíru je „pouhou“ energií. A vše má svou vibrační frekvenci. Například minerály jsou díky […]

Tvoření krystalové mřížky jako aktivní meditace (dnes téma hojnost)

Tvoření krystalové mřížky jako aktivní meditace (dnes téma hojnost)

Krystalové mřížky a jejich tvorba se již staly nedílnou součástí životů mnohých z nás. Důvodů, proč je tvořit je hodně, některé se můžete dočíst třeba zde. Pro mě je tvorba mřížky vždy aktivní meditací, na kterou se připravuji vlastně už dříve, než mi dojde, že […]