Tvoření krystalové mřížky jako aktivní meditace (dnes téma hojnost)

Tvoření krystalové mřížky jako aktivní meditace (dnes téma hojnost)

Krystalové mřížky a jejich tvorba se již staly nedílnou součástí životů mnohých z nás. Důvodů, proč je tvořit je hodně, některé se můžete dočíst třeba zde. Pro mě je tvorba mřížky vždy aktivní meditací, na kterou se připravuji vlastně už dříve, než mi dojde, že se chystá nová mřížka. Celý proces většinou svým vědomím zachytím ve chvíli, kdy vnímám nějaký energetický posun, otevřené “okno”, do které je možné vstoupit. Poté se nějakou dobu věnuji vstřebávání energií, které přichází, abych je mohla nejen cítit, ale i svým vědomím “uchopit” a pojmenovat. Poté začnu připravovat podložku pod mřížku (buď namaluji novou, vyberu jednu z těch, co tu máme, nebo jen připravím volný prostor. Pak připravím kameny, svíčky, vykuřovadla či jiné věci, bez kterých by mřížka nebyla aktivním portálem.

Jako jednu z nejdůležitějších schopností krystalových mřížek považuji jejich vedení a podporu při osobním (a až poté či spíše souběžně duchovním) růstu. Práce s krystalovými mřížkami mi pomáhá k silnější sebereflexi, k vnímání svých procesů, vzorců chování, bloků a emočních traumat. Takové mřížky pomáhají nejen energeticky při zpracovávání různých témat, ale také tím, že si vše zvědomíme. Pokud tvoříte mřížky čistě intuitivně, aniž byste se snažili svým vědomím vnímat, jaké téma mřížka nese a proč “přišla”, mřížka energeticky působí také, jen vše působí na nevědomé úrovni.

Jako téma, které je pro vysvětlení rozmanitých možností práce s mřížkami velmi výmluvné, je hojnost. Toto slovo v mnohých z nás budí rozporuplné pocity (je přeci neduchovní mluvit o hojnosti, to je věc ega a podobné mentální pochody), přesto všichni víme, že pokud není uspokojena naše potřeba být v hojnosti finanční i jiné, tak strádáme, první čakra se stahuje a tím zastavujeme jakýkoliv další osobní i duchovní růst. Tato potřeba je u každého jiná a je to úplně v pořádku, ať už máte nároky velké, nebo rádi žijete skromněji. Když bychom tedy chtěli udělat krystalovou mřížku na téma hojnost, musíme se do tématu plně a hluboko ponořit, protože důvodů, proč nám hojnost chybí může být mnohem více.

Úplně základní krystalová mřížka na téma hojnost v životě je na vyhledání nových možností, jak do svého života hojnost “dostat”. V tomto krystalová mřížka případě hojnost nemám vůbec a už mi tato zkušenost nevyhovuje, tudíž chci změnu. V takovém případě použiju jako centrální kámen do mřížky citrín, který nové možnosti vyhledávat umí, navíc právě on je expertem na hojnost všeho druhu (může to být třeba i heliodor, tygří oko, zlatý kalcit nebo zelený apatit). Abych tuto hojnost dokázala “uchopit” a nejen jí vidět a pozorovat, budu také potřebovat posílit mužskou energii – schopnost konat, chytit šanci za pačesy jak se říká. K tomu je skvělý například pyrit. A jako třetí kameny do mřížky přidám křišťály, aby energii pořádně posílily a z mřížky se stal pořádně silný portál. Když vytvořím tento typ mřížky, je dobré se vnitřně naladit na příjem nových impulzů a inspirace a také musím být připravena udělat patřičné kroky, které mi hojnost do života skutečně přinesou (vizualizace skutečně nestačí).

Někdy se nám může stát, že inspirace, jak se dopracovat k finanční hojnosti máme spoustu, třeba máme úžasnou práci, která nás baví, přináší ostatním užitek a má obrovský potenciál, ale nějakým zvláštním (a samozřejmě neviditelným) způsobem si hojnost blokujeme. V této mřížce se tedy zaměřím na odblokování potenciálu, kterou má práce má, nebo lépe řečeno odblokování svého vědomí. Schopnost odblokovatkrystalová mřížka naše energetické pole má například topaz (z kamenů, které pracují s tématem hojnost také třeba peridot či prehnit). Jako další kameny do mřížky zvolím podle toho, jak silnou jí chci mít. Když se nebojím velký a prudkých změn, jako další tam dám pár vltavínů (stačí malinké), které svou silou pořádně přetnou vše, čím si blokuju prosperitu a radost z tvoření. A jako třetí kameny dám třeba černý turmalín, aby byla má hojnost řádně uzemněná – tedy aby se projevila i v mé hmotné realitě.

Třetí možností je, že už mám jasnou inspiraci či vizi, jen jí potřebuju zhmotnit. V tomto případě krystalová mřížka vidím cestu, jen potřebuju energeticky podpořit její realizaci. Pro tyto účely je jako centrální kámen skvělý třeba apofylit, který umí “sáhnout” do akáši a přitáhnout do, co si přejeme. Totéž umí třeba zlatý rutil (sagenit), skapolit nebo chalkopyrit. Všechny tyto vyjmenované kameny jsou specialisté, kteří potřebují ještě silné parťáky pro zvýšení dosahu. Takže jako další kameny přidám pro posílení křišťály a pyrity pro podporu mé schopnosti konat.

Tyto tři příklady mřížek na stejné téma ukazují, že na vše je možné koukat z více úhlů pohledu a když se dokážeme do zvoleného záměru pořádně ponořit, zcela jistě objevíme, proč se nám v některé životní oblasti nedaří tak, jak bychom chtěli. Krystalová mřížka už je pak třešničkou na dortu, která vytvoří portál k Vyššímu já, odkud si můžeme stáhnout potřebné energie pro uchopení tématu. Ještě bych chtěla říct, že vůbec nevadí, pokud doma nemáte mnoho krystalů do mřížek. To hlavní, co se počítá je záměr a pokud máte jen pár křišťálů, používejte jen je a měňte třeba jen centrální kámen v mřížce.

 

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická


Related Posts

Vize, záměr…krystalová mřížka

Vize, záměr…krystalová mřížka

My lidé jsme úžasné, dokonalé bytosti. Silou svého ducha dokážeme hory přenášet. Skutečně to umíme. Každý z nás. A jestli nám v tom něco brání, je to nestálost naší vibrační frekvence. Vše ve vesmíru je „pouhou“ energií. A vše má svou vibrační frekvenci. Například minerály jsou díky […]

Proč tvořit krystalové mřížky

Proč tvořit krystalové mřížky

Principům tvoření krystalových mřížek jsem se vcelku důkladně věnovala minimálně v jednom článku, dnes bych ráda ukázala pohled z druhé strany. A tak jsem sestavila mřížku, která by nám lidem dokázala osvítit, co pro nás vlastně mřížky dělají, proč je máme tvořit a co tím […]