Záhněda – průvodkyně seberealizací

Záhněda – průvodkyně seberealizací

Jestli hledáte kámen, který Vám pomůže realizovat sebe samé v tomto světě, je to právě záhněda. Její vibrační frekvence jsou vyladěné na hmotný svět a rychlejší energie proudící z horních čaker dokáže transformovat tak, aby naše vize mohly být zdárně realizovány. Na první pohled by se mohlo zdát, že záhněda je zpomalovač, že má tak trochu těžší energie, že s je s ní nuda a že vám trochu přistřihne křidýlka. A možná to tak trochu je. Ale ruku na srdce, pokud si život na Zemi chceme skutečně užít se vším všudy, potřebujeme si kvality záhnědy osvojit a dostat pod kůži.

záhnědaSkrze naší první čakru buď dokážeme či nedokážeme zhmotňovat to, kým jsme, své vlastní potřeby, své vnitřní nastavení a třeba i poslání, se kterým jsme sem jako duše přišli. Pokud není první čakra čistá (bez toxických energií) a aktivní, bude nám seberealizace více či méně váznout. Seberealizace skrze hmotu je pro naši duši velikou příležitostí k sebepoznání, protože na “plodech” ve hmotném světě můžeme jasně vidět, jak na tom jsme. Těmi plody mám na mysli nejen to, jak si vedeme objektivně, ale i to, jak se cítím, kolik radosti ze života dokážeme prožívat a podobně. A právě záhněda je skvělou průvodkyní a učitelkou pro každého, kdo se chce zlepšit ve schopnosti realizovat světlo (možná spíše záměr) své duše.

 

Se záhnědou můžete pracovat více způsoby, které se dají shrnout do dvou skupin.

  1. harmonizace a aktivace první čakry – záhnědu můžete použít pro lepší funkci své první čakry, v tomto případě doporučuji každý den záhnědu dávat k první čakře, ideálně 20–30 minut a vždy s aktivním záměrem zharmonizovat svou kořenovou čakru. Možné je i s tímto záměrem nosit záhnědu v kapse či jako šperk, nebo jí mít co nejblíže k tělu.
  2. pomoc se seberealizací – napojte se na záhnědu či krystalovou mřížku se záhnědou a naprogramujte ji svým záměrem zrealizovat třeba konkrétní věc. Například potřebuji lásku, kterou cítím ve svém srdci dostat ji více do každodenního života, nesoudit své bližní, nekřičet na své děti, uplatnit své organizační dovednosti nejen doma, ale i v práci a podobně. A záhněda spustí řadu synchronicit, očistných procesů, které uvolní cestu k projevení svého nitra v běžném životě, vše přejde z úrovně pocitů do roviny skutků. Totéž můžeme uplatnit i v případě, že se chceme naučit něco nového, třeba lyžovat, nebo si koupit třeba nové kolo. Záhněda nám pomůže najít cestu, jak své přání zhmotnit. Zde zdůrazňuji, že se to nestane samo a buďte připravení na všechno.

krystalová mřížka záhněda, topaz a citrín

Záhněda je rozhodně jeden z krystalů, který by neměl doma chybět (i když to si říkám o každém, na který zrovna myslím). Když to shrnu, záhnědu bych popsala takto:

Záhněda je kámen, který má pro zrychlené transformační tempo posledních měsíců velký význam. Dokáže vysoké vibrace, které v nás jsou, změnit v mnohem pomalejší vibrační frekvence a světlo, které v nás je realizovat či zhmotnit v tomto světě. Záhněda nám dodává pocit, že jsme naprosto “normální” i přesto, že jsme vnímaví, otevření duchovním světům a víme věci, které běžně lidi nevnímají.

 

 


Related Posts

Jak si užít Vánoce

Jak si užít Vánoce

Hned na začátku celého textu prozradím, že ten ultimátní hack na pohodové prožití Vánoc je záhněda. Protože je možné, že v tom shonu nemáte ani čas číst články o úžasném vlivu minerálů na naší psychickou, fyzickou i mentální pohodu. A pokud chcete zpomalit, přestat uklízet, […]

Krystaloterapie – Jak si usnadnit “proces”

Krystaloterapie – Jak si usnadnit “proces”

Kdykoliv ve svém životě procházíme nějakým “procesem”, což znamená, že se nám nějaká životní část transformuje (a většinou se otřásá v základech), záhněda je jedním z krystalů, které nám mohou pomoci to ustát. Záhněda pracuje s kořenovou čakrou, pomáhá nám realizovat energie z vyšších čaker […]