Krystaloterapie – síla vs. odpor

Krystaloterapie – síla vs. odpor

Kdo z nás někdy neslyšel, nebo si alespoň nemyslel, že se bojí uchopit svou moc a sílu, jako by ani nevstoupil do světa osobního a duchovního rozvoje. Samozřejmě nemám na mysli hrubou sílu kdy se snažíme cokoliv dělat jen z ega a přebujelé třetí čakry, nebo třeba jen aby nám daly pokoj programy, dle kterých jsme dlouhé roky žili (a žijeme). Pokud tedy cítíte, že třetí čakru (a s ní i první a druhou) potřebujete ještě pořádně uklidit, doporučuji pracovat třeba s topazem. Pokud už dokážeme vnímat cestu, po které Vás vede Vaše duše, potřebujeme “jen” získat více energie, abychom po ní mohli jít.

Ono je to velmi jednoduché, což ovšem neznamená, že vždy snadné. Abychom dokázali vnímat svůj potenciál, ke kterému nás vede naše duše (nebo také srdce), musíme mít dostatek energie. Když jí nemáme, život je spíš bojem o přežití. Krystaly jsou samozřejmě skvělí pomocníci v uvolňování energie, o uvolnění blokované energie je vlastně celý osobní růst, kterým nás krystaly mohou provádět.

turmalíny

Krystaly jsou ale také skvělé v tom, že nám v konkrétních situacích pomáhají si svou vzácnou životní energii neblokovat odporem a neposílat jí někam, kde nám vůbec neslouží, takže nás to nevyhodí “ze sedla” a my se můžeme vézt na vlně důvěry ve svou moc a sílu. Když v nás však jakákoliv situace vzbudí odpor, při kterém se nám sevře srdeční čakra a mysl začne rozjíždět šílené scénáře, na sílu už není místo, protože všechnu svou energii vložíme do udržování odporu. Proto je prvním krokem, jak se dostat ke své síle znát reakce svého srdce. S tím pomohou kunzity, růžové turmalíny, morganit, růženín či růžový danburit, každý na trochu jiné úrovni.

Doporučuji s nimi pracovat pravidelně, udělat si třeba půl hodinku před spaním a jeden z těchto růžových pokladů přiložit na srdeční čakru. A zároveň se naučit s tímto krystalem komunikovat, vnímat, jak působí na emoce, mysl i tělo. Když s ním totiž budete jedna ruka, v případě krize, kdy se spustí řetězová reakce a srdeční čakra se odporem zavře, tento Vámi vyvolený růžový krystal Vám pomůže křeč opět uvolnit. Možná to chvíli potrvá, než se naučíte rozpoznat odpor a než se naučíte ho uvolnit, ale výsledky stojí za to.

Poté totiž naše tvořivá energie zůstane volná a my můžete využívat její tok, moudrost i vynalézavost. Tuto energii potřebujeme k tomu, abychom mohli svůj potenciál využívat a když jí máme k dispozici (a není vyplýtvaná na odpor), dokážeme najít řešení na každou situaci. Pak už můžeme svou schopnost přizpůsobit se situaci a konat můžeme podpořit kameny zelenými, případně žlutými, konkrétně třeba citrínem, heliodorem, turmalínem, vltavínem, smaragdem či dalšími. Tyto krystaly (stačí jeden) pak doporučuji mít co nejvíce u sebe a aktivně s ním komunivat, zaúkolovat ho či požádat s konkrétní pomocí.

PS: uvolnit odpor neznamená přijímat cokoliv bez adekvátní reakce, ale nepodlehnout šoku, strachu či pochybnostem.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická