Topaz – ztělesnění sebevědomí a důstojnosti

Topaz – ztělesnění sebevědomí a důstojnosti

Topaz je krystal, který je ztělesněním důstojnosti. Když ho máme u sebe, zahalí nás do energie, kterou jen tak něco nepoloží. A ani nás nic nepoloží. Učí nás, jak si být zcela vědomí své síly, síly, která vychází ze světla naší duše. Dokáže jako hořící pochodeň rozpustit naše pochybnosti o sobě, neharmonické emoce, které jsou způsobeny starými programy a které nám akorát odsávají energii. Dokáže nám ukázat cestu, jak opustit pocity viny, strach i lítost a napojit se na moudrost svého srdce, hrdost a vděčnost za to, kým jsme.

Topaz je naprosto jedinečný léčitel mezi krystaly, které pracují se třetí čakrou (v modré variantě pracuje s pátou). Jeho síla tkví v tom, že nám pomůže odhazovat nepotřebné masky a vzorce chování, jeden za druhým. A že jich v oblasti třetí čakry máme opravdu hodně. Svými vibracemi prostoupí všechno, co je našem energetickém poli implantováno zvenku a nekompromisně nám to zvědomí a pomůže rozpustit. Tak jako je pyrit rytíř v zářivé zbroji, topaz je vznešený císař, jehož důstojnost, sebevědomí a zodpovědnost za svá rozhodnutí jsou na první pohled vidět každému, kdo se s ním setká. Císař/topaz rozhodně nemá zapotřebí se ponižovat či se sebe dělat někoho, kým není, protože má zodpovědnost jak vůči sobě, tak i k ostatním. Proto jsou pro něj masky, přetvářka (i když třeba původně míněná pro dobro ostatních) jsou naprosto nepřijatelné. Topaz není ten, kdo na Vás bude hrát divadlo, jen aby měl klid a mohl si nakonec udělat co chce, protože tím by se protivil sám sobě. Dokonce ani nebude dělat, že je pan dokonalý, který ví vše nejlépe, ale klidně požádá o pomoc či radu tam, kde si není jistý svou moudrostí či schopnostmi.

Ačkoliv je topaz na první pohled jasně čitelný kámen, svou moudrost a sílu předá jen tomu, kdo má otevřenou srdeční čakru. Jako by v něm byla “pojistka” proti zneužití, protože silně aktivní třetí čakra bez propojení se srdcem je tak trochu zbraň hromadného ničení, nebo alespoň cesta k sebezničení.

Když začnete pracovat s topazem, můžete očekávat i fyzické symptomy očisty v oblasti jater a žaludku. Může se z Vás ve zvýšené míře uvolňovat dlouho potlačovaná zlost a klidně i nenávist. Tyto růstové emoce se objevují vždy, když uvěříme, že musíme být přijatelní, že musíme hrát v rámci přežití divadlo či ze sebe dělat někoho jiného. Spolupráce s topazem bývá potřeba na delší dobu, protože třetí čakra je často terčem různých energetických útoků, manipulací a je nejvíce promořena nehmotnými “parazity”. Proto doporučuji intenzivní kůru a spolupráci s topazem.

  • topaz můžete pro tyto účely použít v krystalové mřížce, kterou můžete nechat dlouhodobě působit, případně ji průběžně měnit a upravovat podle toho, jak to budete vnímat.
  • nosit u sebe v kapse či jako šperk a aktivně s ním komunikovat, vnímat, jaké změny přináší a pravidelně mu sdělovat své záměry. Třeba když vnímám, že jednám mimo své srdce, tedy konám na základě vzorců chování, které mi neslouží, požádat ho o rozpuštění konkrétního vzorce.
  • čakrová terapie je velmi intenzivní léčebnou a očistnou kůrou. Doporučuji si každý den najít půl hodiny pro sebe a topaz umístit na třetí čakru. Pokud si troufnete na zrychlenou očistu, tak na první čakru umístěte aragonit, na druhou baryt, na třetí topaz, na čtvrtou danburit, na pátou celestýn, na šestou tanzanit a na sedmou selenit. Nezapomeňte se skrz nultou čakru (v oblasti chodidel) uzemnit, tedy propojit se Zemí buď mentálně, nebo skrz skoryl či morion.

S topazem se připravte na velikou proměnu v každé rovině Vašeho života, možná Vám převrátí život naruby, ale výsledek stojí rozhodně za to.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická

 


Related Posts

Krystaloterapie – Práce se záměrem

Krystaloterapie – Práce se záměrem

Mezi minerály jsou odborníci, kteří dokážou například velmi účinně čistit jak od mentálních programů, tak od nežádoucích energií. Aby to pro nás mohli udělat, je nutné to takzvaně zamýšlet, tedy mít takový záměr. Naše vlastní aktivita je nejen žádoucí, ale nezbytná, tak jako ve všem. […]

Topaz – Katalyzátor osobního růstu

Topaz – Katalyzátor osobního růstu

Topaz považuju za jeden z neúčinnějších katalyzátorů osobního i duchovního růstu. Ne že by jiné krystaly “žily” v jeho stínu, spíš bych řekla, že dokud s námi topaz nezapracuje na našich vlastních stínech, mnohé další spolupráce nemusí být tak účinné. I když totiž budeme mít […]