Stará vs. nová škola

Stará vs. nová škola

Mezi lidmi, kteří vyznávají tzv. starou školu o krystalech putují různé informace. Známe je všichni, protože jsme se tím museli asi všichni prokousat, aby nám došlo, že tahle cesta vede jen z bodu A do bodu B, ale už nevede do A na vyšším levelu. Když třeba přijdete na pouť a bude tam stánek s kamínky (povětšinou tromlovanými), prodejce Vám při výběru řekne, že růženín vám přinese lásku, peridot peníze a skoryl či obsidián vás ochrání před zlem (nebo dokonce uřknutím). Vlastně se s tím nedá nesouhlasit, ale většina lidí, co si koupí růženín s tím, že jim přinese lásku ho strčí do kapsy stejně, jako polknou brufen a čekají, až kouzlo zabere.

Při tomto přístupu potřebujete odborníka na slovo vzatého, nebo minimálně nějakou knihu, která vám neomylně poradí, co dělat nebo co nedělat. Tento přístup odpovídá vnímání v 3D, kdy na vše potřebujeme autoritu, která ví, statistiku, která výsledky autority neomylně potvrdí a pokud umíme svou mysl uspokojit dostatečným množstvím důkazů, uvěříme tomu, že láska bude, takže nakonec možná i bude.

Pokud vám cesta skrz nějakou autoritu už nedává smysl a chcete být tím, kdo volí, co je pro něj to pravé, jediné, co je skutečně nutné udělat je napojit se na svou vnitřní moudrost. Ta vás povede přesně tam, kde být máte, bude volit, jaké krystaly jsou pro vás ty pravé. Pak se může klidně stát, že lásku vám přinese skoryl či obsidián, protože vám pomohou odpoutat se od vztahů, které jste přerostli a růženín vás naopak ochrání před zlem, protože vás „donutí“ mít se natolik rádi, že všemu, co je mimo vás bez problému odmítnete.

 

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická