Tromlované kameny

Tromlované kameny

Tromlované kameny se téměř v každé domácnosti milovníka šutříků vyskytnou v množství větším než malém hlavně na počátku krystalové horečky. Někdo u nich zůstane, protože ne každý má rád intenzivní energii krystalů, třeba proto, že má hodně zesílené vnímání, a tak mu tromlované kameny úplně vyhovují. A do krystalových mřížek jsou tromlované kameny též jako dělané.

A jaký je vlastně rozdíl mezi takovým tromlovaným minerálem oproti jeho krystalu?

U krystalu podle jeho tvaru vidíme, kudy a kam energie proudí. Tromly jsou dělané z úlomků vytvořených z větší masy, není to tak, že co troml to krystal, takže jsou to malé dílky odštěpené z jedné bytosti. Dá se skrze ně napojit na sílu celého druhu, třeba skrz tromlovanou záhnědu na se můžeme napojit na energii všech záhněd. Přesto je vyzařování tromlované záhnědy na fyzické úrovni slabší nežli celistvého krystalu.

A další skupinou jsou minerály, které krystaly netvoří, nebo jen zřídka. U nich pak není co řešit a můžeme je sehnat buď jako surový kámen, tromlovaný, případně broušený do nějakého tvaru (kabošon, koule, pyramida, vejce…). V této skupině pak silnější znamená větší, takže větší labradorit bude vyzařovat silnější energii.

 

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická