Krystaloterapie – jak pracovat s popisy minerálů z knih

Krystaloterapie – jak pracovat s popisy minerálů z knih

Knihy, které se věnují léčivým účinkům minerálů, jsou plné doporučení, s čím nám mohou konkrétní šutříky pomoci. Až na výjimky jsou doporučení podobná či stejná a dalo by se říct, že vystihují fyzické či psychické obtíže, na které můžeme ten který kámen použít. Tak k léčivé síle minerálů přistupuje mnoho lidí, kteří jinak o osobní růst nijak neusilují, jen chtějí místo léku z lékárny použít něco přírodního. Minerály a krystaly však nejsou kouzelné pilulky, které stačí vzít do ruku a vše se změní, o tom píšu docela často. Ale dnes bych chtěla napsat o tom, za jakých podmínek tyto doporučení z knih fungují.

Když uvedu jako příklad malachit…píše se o něm, že zlepšuje imunitní systém, pomáhá s menstruačními problémy, chrání horní cesty dýchací…píše se toho o něm mnohem víc, ale není třeba vše vyjmenovávat. Pokud tedy dle popisu malachitu budu chtít použít malachit na zlepšení imunity, nebude mi stačit si ho vzít na noc pod polštář či přes den do kapsy. Malachit je o tuto službu potřeba požádat, nebo jinak řečeno naprogramovat. Od všech energií očištěný kámen (o čištění jsem psala samostatný článek) si vezmu do ruky, napojím se na něj a přestavím si, jak jeho energií posiluji svůj imunitní systém. Dá se to udělat i jinou formou, ale zásadní je se energii malachitu otevřít a nepochybovat o tom, že svou práci odvede. Takto se dá pracovat s každým jiným krystalem, takže pokud řešíte nějakou fyzickou či psychickou obtíž, můžete se v moudré knize či na internetu najít, jaký šutřík lze použít.

Tento přístup funguje skutečně úžasně, jen je třeba počítat s tím, že jde o řešení, které není trvalé, stejně tak jako brufen na bolavý zub také nebude pomáhat na věky věků. Není to řešení příčiny, ale řešení či zmírnění důsledku a pokud nechceme trvale hledat podpůrná opatření, je třeba pracovat na příčině a tu změnit. S tím nám mohou krystaly pomoci též, ale to už je o dlouhodobé práci na svém osobním a duchovním růstu.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická