Krystaloterapie – Jak posílit kreativitu

Krystaloterapie – Jak posílit kreativitu

Bujná fantazie, obrazotvornost či kreativita souvisí s naší schopností utvářet a modelovat si svůj život. Síla kreativity závisí na množství vnitřního ohně, a také na tom, jak ho máme uchopený. Lidé bez fantazie se drží již dávno vyzkoušených řešení a konceptů, neradi zkouší nové věci, protože si nedovedou představit, co může změna všechno přinést a také často mají problém se schopností se rozhodnout a vybrat si. Naštěstí se dá na kreativitě pracovat a posílit ji za pomoci krystalů (nebo i jinak samozřejmě).

Jak poznáte, že máte slabý (nebo nezvládnutý) vnitřní oheň?

  • máte problém s vizualizací, nedovedete si představit různé detaily obrazu, který chcete “vidět”
  • máte oslabený zrak, nejen ten vnitřní, ale i ten fyzický
  • jste nerozhodní, preferujete třeba nákup krystalů na živo, protože “potřebujete” krystal cítit (silné cítění ukazuje na dobře uchopenou vnitřní vodu/živel vody)
  • vůli považujete za méně podstatnou vlastnost, než třeba cit či moudrost

Na podporu vnitřního ohně, který souvisí s kreativitou můžeme použít všechny krystaly oranžové či žluté barvy, například karneol, oranžový granát, oranžový kyanit, žlutý danburit, heliodor, citrín, kalcit nebo hematitový křišťál (golden healer, tangerin, železitý křemen), nebo klidně “obyčejný” křišťál. Vyberte si ten z nich, který vás pro práci s kreativitou nejvíce láká (případně ten, který máte po ruce) a požádejte ho o pomoc s posílením vnitřního ohně. Pak už je na vás, jakým způsobem je pro vás práce s krystaly nejpříjemnější, zda meditace, spánek s dotyčným šutříkem v ruce, krystalová mřížka nebo cokoliv dalšího. Jako vedlejší účinky posílení vnitřního ohně může přijít zvýšená potřeba péče o svůj vzhled či trochu větší reaktivnost vůči osobám, která vám lezou do hranic a chtějí s vámi manipulovat či si jen trochu uzmout vaší energii. Když se ale tuto reaktivnost naučíme používat ve svůj prospěch, použijeme tuto intenzivní energetickou vlnu právě na kreativitu – schopnost změnit svůj život a tvořit jej tak, aby nám v něm bylo dobře.