Jak využít schopnosti krystalů při práci ve změněném stavu vědomí

Jak využít schopnosti krystalů při práci ve změněném stavu vědomí

Sílu a energii krystalů můžeme využívat v každodenním životě a mít je u sebe jako oporu, ochranu či radost. Když však s nimi pracujeme ve změněném stavu vědomí, jejich energie dokážeme integrovat mnohem rychleji a účinněji. Změněnému stavu vědomí se většinou říká meditace, ale není třeba si to představovat jen jako statickou činnost, či spíše nečinnost. Ve změněném stavu vědomí můžeme být i velmi aktivní, meditovat lze nejen v leže či v sedě, ale i při chůzi, plavání, tanci… při háčkování a tvoření všeho druhu. V tomto stavu jsme mnohem více otevření energetickým vlivům (nejen) krystalů, snáze se na ně napojíme a lépe dokážeme vizualizovat své záměry.

Z nepřeberného množství krystalů je dobré si vybrat ten, jehož energie koresponduje se záměrem, s jakým do meditace vstupujeme. Tak třeba pro hojnost heliodor či citrín, pro vyčištění programů třeba topaz, barevné turmalíny pro zrychlení procesů, kterými procházíme, křišťál pro naladění se na svou podstatu. Výběr je obrovský, pokud volíte intuitivně, tedy nějaký šutřík se vám sám vecpe do ruky, doporučuji pro prohloubení jeho účinků zjistit, co konkrétně umí, protože pak si můžete lépe vizualizovat jeho působení ve vašem energetickém poli.

Ideální ovšem je mít při změněném stavu vědomí u sebe krystaly dva. Jeden, který rozšiřuje vědomí, zvyšuje vibrace či uklízí nepořádek a druhý, který dokáže změny, které energeticky nastolíme uzemnit. Jako druhý většinou používám záhnědu, nebo rudý zirkon, lze ale použít i černý a hnědý turmalín, granát, měď, chirurgickou ocel (u šperků), hematitový křišťál, červený jaspis a mnohé další. Tyto uzemňující krystaly dokážou “zakonzervovat” nový stav našeho energetického pole, vytvořit na něm jakousi krustu a realizovat vnitřní nastavení i v naší každodenní realitě.