Žluté a bílé safíry

Žluté a bílé safíry

Safír je nejvíce známý ve své modré variantě, na webu najdete text o modrých safírech zde.
Ovšem není to jediná barva, ve které lze safír najít (koupit). Když pominu lennost některých zahraničních obchodníků, kteří i rubínům říkají safíry (souhrně jsou to korundy), tak lze safíry sehnat i ve žluté a nazelenalé variantě, případně čiré či bílé, ale to už se jmenují leukosafíry. Jiná barva, jiné vibrace a tudíž i jiné vlastnosti.
Žluté safíry pracují s pupeční čakrou a pokud máte hodně pokřivené vnímání sebe samých (oslabenou či předimenzovanou pupeční čakru), tak je žlutý safír průvodce přesně pro vás. Ony i modré safíry umí postavit nohama na zem a utnou věčné podceňování, ale i přeceňování vlastní osobnosti. Žluté však skutečně “poštelují” pupeční čakru a když s nimi budeme pracovat svědomitě, dokážou nás napojit na reálný obraz sebe samých. Pokud si ale o sobě chcete myslet, že jste vyvolená či vyšší bytost, hýčkat si své grandiózní já a oddávat se sebedůležitosti, žlutým safírům se obloukem vyhněte.
Leukosafíry si nás vezmou do parády od hlavy až po paty, nejdůrazněji se ale zaměří na korunní čakru. Už vás nebaví přežívat a cítit se být na vše sami? Už nechcete svůj život jen přežít a maximálně si ho zpříjemnit nějakou tou zábavou? Leukosafíry mohou být tou kouzelnou pilulkou, která vám otevře oči (vědomí), zvedne závoj zapomnění a ukáže vám, že v reálu nikdy nejste sami, protože kdesi hluboko v nás stále existuje napojení na celý vesmír, a to nám nemůže vůbec nic vzít. Ale i zde musím varovat. Nadzvednutí závoje zapomnění je nevratné, když se vám to skutečně povede, už vás přežívání, povrchnost a plytkost bavit rozhodně nebude.

Related Posts

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

S ohledem na současné dění není úplně snadné udržet si nadhled, vnitřní klid a nepodléhat návalům bezmoci a strachu. I jiné životní epizody nás mohou velmi rozhodit či přímo hodit do bažiny, která je plná depresí a úzkostí. Při práci s krystaly na udržení nadhledu […]

Safír – Mistr uzemněného vědomí

Safír – Mistr uzemněného vědomí

Modrý safír patří mezi korundy a stejně jako jeho červené dvojče rubín, je to kámen klidných, stabilních a pomalejších vibrací. Což ovšem neznamená, že s ním je nuda a že je pomalý. Safír je jangovou polaritou korundů, tak jako rubín spíše jinovou. Mezi jeho domény […]