Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

S ohledem na současné dění není úplně snadné udržet si nadhled, vnitřní klid a nepodléhat návalům bezmoci a strachu. I jiné životní epizody nás mohou velmi rozhodit či přímo hodit do bažiny, která je plná depresí a úzkostí. Při práci s krystaly na udržení nadhledu a vnitřního klidu je důležité neutíkat od těchto stavů s tím, že se odpojíme od své osobnosti a vnější reality, před kterou se skrýt nedá, ale spíš dokázat tyto stavy napojení na vyšší vědomí zvládnou udržet navzdory tomu, že plně přijímáme stav věcí vnějších. Nadhled se prostě předstírat nedá a je k němu nutné mít dostatek energie. Když je ale naše energie blokovaná v nevyřešených záležitostech a nemáme kde brát, jsou to právě krystaly, které nám mohou potřebnou energii dodat a složky naší osobnosti, ve kterých probíhají bouřlivé emoce mají díky tomu šanci se nejdříve uklidnit a poté může přijít léčivý proces, jehož součástí je přijetí situace a poté ideálně i tvoření vlastní reality.

Králem nadhledu je akvamarín, je známý tím, že nás dokáže vytáhnout z přívalů emocí a ukázat situace ze širší perspektivy. Když se totiž naladíte na vibrace akvamarínu a dovolíte mu, aby prostoupil celé vaše energetické pole, dodá vašemu vnímání průzračnou jasnost

Další, který pro práci s vnímáním reality a emocemi doporučuju safír, který nás výborně usadí, sundá černé i růžové brýle a ukáže zcela reálně naše možnosti a vykreslí situaci zcela pravdivě. Dokážete vidět věci reálně, nebo jsou vaše filtry a čočky tak pokřivené, že i celkový obraz je celý šejdrem? Pokud obraz vašeho světa je pokřivený a nereálný, safír vám pomůže pořádně zaostřit svou mysl a vědomí opět propojit s realitou, kterou nebudou pokřivovat různé programy či poruchy vnímání.

Pokud vás jakákoliv situace hodí do úzkostí a strachu, můžete jako průvodce zvolit rodochrozit. Je to silně jinový kámen, který vás zabalí do své přijímající energie a vy se s ním cítíte v naprostém bezpečí, jako v náruči bezpodmínečně milující matky. To umožní i vám přijímat realitu tak jak je a uvolnit energii, kterou dáváte do odporu směrem k vyrovnanosti a vnitřnímu klidu.

Zcela jinak, ale přesto účinně může pomoci zelený aventurín. V jeho energii vás přejdou myšlenky typu “co kdyby”, dokáže doslova umlčet vyděšené ego, které se vás snaží přesvědčit o tom, že se musíte bát a vytahuje z paměti těla na podvědomé úrovni vzpomínky na podobné situace prožité předky, které nedopadly zrovna dobře. Aventurín svou jemnou energií dokáže tyto tlaky přepnout do důvěry ve vesmír a vnitřní mír.

A nakonec doporučím křišťál, který vám dokáže dodat potřebné množství energie, abyste v nadhledu vydrželi a neměli tendence se propadat do nepříjemných emocí. V tomto případě zvolte pro spolupráci ten nevětší křišťál, jaký doma máte, případně si udělejte krystalovou mřížku z mnoha malých křišťálů.

 

 

 

 


Related Posts

Safír – Mistr uzemněného vědomí

Safír – Mistr uzemněného vědomí

Modrý safír patří mezi korundy a stejně jako jeho červené dvojče rubín, je to kámen klidných, stabilních a pomalejších vibrací. Což ovšem neznamená, že s ním je nuda a že je pomalý. Safír je jangovou polaritou korundů, tak jako rubín spíše jinovou. Mezi jeho domény […]

Návod – Jak být vděčný

Návod – Jak být vděčný

Schopnost pociťovat vděk je naprosto zásadní, pokud chceme žít nejen naplněný život, ale také k manifestaci toho, co skutečně chceme prožívat. Jenže pro mnoho z nás je slovo vděčnost či vděk dosti zneužíváno. Dle některých osob či institucí máme být vděční, když to tak necítíme, […]