Krystaloterapie – Jak zmírnit transformační příznaky

Krystaloterapie – Jak zmírnit transformační příznaky

Nejen při práci s krystaly, ale vlastně při jakékoliv práci na svém životním růstu ze sebe strháváme masky a uvolňujeme ze svého energetického pole energetickou zátěž. Každý posun směrem k odlehčení a vyšším vibracím sebou nese větší či menší turbulence, které se mohou projevovat buď jen energeticky (většinou v rámci emočního těla), ale často nás to doslova dostane i na fyzické úrovni. A co si budeme povídat, není to příjemné, protože tyto transformační příznaky se projevují jako tzv. virózy, které ve své podstatě jsou fyzickým detoxem.

Mezi časté dotazy patří i otázka, jak tyto dopady na fyzické tělo zmírnit či úplně eliminovat. Kdyby na tuto otázku odpovídala bytost, která není příliš spojená s touto realitou a je buď jen přítomna jako světelné tělo, nebo je to prostě člověk filozofického typu, mohli bychom se dočkat odpovědi, že žádné transformační příznaky prožívat nemusíme, protože vše je jen energií (i ta hutná hmota) a jak si to nastavíme, tak to máme. Pokud se pokoušíte tento vysoký ideál uchopit a nepociťovat nic, může se stát, že jen popíráte to, co vaše tělo prožívá a potlačujete své emoce, což je stav, ve kterém právě mnozí filozofové žijí a jsou více než člověkem z masa a kostí, který je plný emocí “jen” vědomím, které je v nadhledu, vše chápe a všemu rozumí. Ale už nemá moc a sílu tyto své poznatky žít a realizovat. Doporučuju tyto ideály sice nezapomínat, ale ani je nebrat jako něco, bez čeho nejste plnohodnotná bytost.

A teď co s těmi příznaky.

  • zcela zásadní je “prokypřit” svou kořenovou čakru, které je zodpovědná za veškerou hmotu. Vládne v ní živel země a když je příliš hutná a udusaná, těžko z ní něco vypěstujeme. Když je ale země prokypřená, tak akorát vlhká a teplá, vykvete v ní i zapíchnuté koště. A zrovna tak je třeba pečovat o svou kořenovou čakru. Když chceme lépe modelovat svou realitu, musíme její vibrace trochu odlehčit. Když chceme mít víc přizpůsobivé tělo, musíme mu dopřávat přísun vyšších vibrací. Z krystalů to může být třeba pravidelná péče křišťálu, akvamarínu, selenitu nebo klidně i ametystu. Vůbec se toho nebojte a pravidelně s nimi pracujte na kondici vaší kořenové čakry. Buď na půl hodiny přiložit, případně jejich energií čakru prodýchávejte.
  • pokud nechcete turbulence, nepospíchejte. Je mi jasné, že toto jde dodržet, když člověk pracuje sám a svým tempem, pak si můžeme i práci s krystaly dávkovat dle svých potřeb. Jiné to je, když se přihlásíme na nějaký seminář či workshop, tam to bývá trochu jiné a tempo si zvolit nemůžeme, často je to spíš jak jízda na divokém býku, a tak jsme na konci rádi, že naše kosti drží pohromadě. Když se tedy přihlásíme do takové divoké jízdy, můžeme se připravovat ideálně už dopředu. Takže prokypřovat kořenovou čakru, více pracovat třeba se selenitem, zvyšovat vibrace už dopředu a preventivně.  Pak to nebude takový skok a ani turbulence nebudou tak silné.
  • někdy se velkým skokům ve svém rozvoji nevyhneme, ani když se snažíme respektovat vlastní tempo. Buď tomu nahrávají vnější vlivy, třeba z kosmu přichází transformační energie, nebo si třeba objednáme větší množství krystalů a už když držíme zabalenou krabici v ruce, víme, že tohle bude průšvih (kdo by tyto průšvihy ale nemiloval :D). Pak už je třeba jen proces detoxu/fyzické transformace nechat proběhnout, protože i tělo se potřebuje zbavit staré zátěže, uložených a zapouzdřených toxinů apod. Zde pak doporučuji proces jen harmonizovat a pomáhat tělu udržet své samo léčivé schopnosti. Z minerálů doporučuji smaragd, dioptas, zelený aventurín, zelený turmalín (může proces urychlit, takže jen pro odvážné).  Mějte zvolený krystal co nejvíce u sebe, případně skrz dech naplňte celé své energetické pole jeho energií a dovolte svému tělo bez pochybností a strachu vyléčit sebe samé.