Krystaly vyšších vibrací – můžou být “moc”?

Krystaly vyšších vibrací – můžou být “moc”?

Nedávno jsem psala o špatné pověsti černých minerálů, tak aby to těm na opačné straně vibračního spektra nebylo líto, pustím se i do nich. Protože tak jako se někteří lidé bojí černé, někteří se bojí bílé. Protože co když to přeženou? Co když to bude moc bílé a světelné a co když přestanou být uzemnění, ulétnou kamsi a z přijdou o rozum? Je přece nutné být stále řádně uzemněný, ve hmotném světě plně se orientující a schopný zvládnout všechny nástrahy života, a to nejlépe sám. Vlastně je přirozené, že každý občas pochybujeme a přezkoumáváme své konání a když se na delší dobu odpoutáme od strastí i radostí tohoto světa a ponoříme se do vyšších vibrací některých krystalů, často se nám vůbec nechce zpět, řešit přízemní věci a aktivně se jich účastnit. Kde je tedy vlastně problém?

  • prudké navýšení vibrací, ke kterému při úzkém kontaktu s větším množstvím minerálů vyšších vibrací dojde (a někdy stačí je jeden malinký drobek) nemusí být vždy úplně příjemné, a to je nepopiratelný fakt. Pamatuju na svůj první zážitek s růžovým danburitem, který trval týden a pak jsem měsíce řešila změny, které v mém životě způsobil. Zrovna tak nám mohou minerály vyšších vibrací způsobit pořádný fyzický detox, od horeček, přes bolest hlavy a podrážděnost po zažívací potíže. Zde je řešení nedělat velké skoky, pokud s krystaly začínáme, postupovat buď krok za krokem od krystalů pomalejších postupně vzhůru k těm s vysokými (rychlými) vibracemi, nebo se jejich energii vystavovat na omezenou dobu.
  • delší expozice vysokým vibracím některých krystalů u osoby, která je psychicky vyrovnaná, je si vědoma svých světlých i temných stránek je dle mého zcela bezpečná. Většinou tím utrpí spíš část našich bližních, kteří to s námi nemyslí úplně dobře, protože to může pozvednou náš život na vyšší level prožívání (pro ně to znamená méně paliva).  Člověk, který si libuje v dramatech a nízkých energiích se dobrovolně takovým pokladům nevystaví. A pak je tu ještě část lidí, kteří mají dolní čakry zanesené toxickou energií a ti pak často jen předstírají, že na ně vysokovibrační krystaly působí, áchají, vzdychají, pláčou a předvádějí dojemné herecké výkony, ale přitom je to jen jejich představa toho, jak tyto krystaly v reálu působí. A ne, nemusíte se bát svého dojetí a slz, i ta první skupina často při setkání s energií těchto skvostů slzí a cítí se konečně více jako doma.
  • z výše popsaného plyne, že je lepší si pomalu zvykat a pak už problém žádný být nemůže (respektive by být neměl). A pokud chceme vysoké vibrace, do kterých nás mohou některé minerály “hodit” dostat až do hmotného světa a svého života všedních dnů, pak je třeba je skrze svůj čakrový systém jemně zpomalit a dát jim konkrétní formu. A k tomu nám mohou pomoci například jejich tmavší kolegové, jako je záhněda, černý turmalín nebo třeba rudý zirkon.

Tak a teď si na pár příkladech uvedeme, jak na nás vysokovibrační krystaly můžou působit:

  • růžový danburit – naprosto jedinečným a nedostižným způsobem pročistí naše napojení na vyšší já, silně aktivuje jak srdeční čakru, tak i čakru korunní a často nám hned na poprvé ukáže jiné světy, ve kterých se budeme cítit jako ryba ve vodě.
  • selenit – nepřekonatelný strážce čistoty našeho energetického pole, když se v jeho energii budeme pravidelně koupat, bude pro nás jednodušší být sami sebou, budeme lépe vnímat své potřeby a své vnitřní světlo. A díky tomu budeme soucitnější, klidnější a vědomější bytosti.
  • apofylit – tento průvodce akášou, světem příčin a důsledků nám může ukázat zcela nový způsob nahlížení na život i sebe samé. Ukáže nám, kdo ve skutečnosti jsme a jaké úžasné schopnosti jako duše máme. A pokud je chceme uchopit i v tomto světě, můžeme na tom pracovat.
  • kunzit/hiddenit – učitel sebelásky i lásky jako takové. Abychom se dostaly na jeho vibrační úroveň, musíme odhodit mnohá přesvědčení o sobě samých i o životě jako takovém. Odměnou nám bude aktivnější srdeční čakra a schopnost lépe přijímat život v jeho rozmanitosti.
  • ametyst – v energii ametystu nám není zatěžko ustoupit egu toho druhého, není nám zatěžko opustit zvyk, který nám sice působí krátkodobou radost, ale z dlouhodobého hlediska nám škodí. Energie ametystu přináší do našich životů pochopení, moudrost, rozvahu a soucit.
  • křišťál – průvodce změnou vědomí, dalo by se říct, že křišťály jsou napojené na různé informační kanály, často se to dá rozlišit podle místa jejich výskytu, podle tvaru a podle jejich průzračnosti. Umí nám předat mnohé, nejen informace, ale i pocity, schopnosti a talenty.