Krystaloterapie – Jak ustát návrat k sobě

Krystaloterapie – Jak ustát návrat k sobě

Když práce na sobě nese ovoce, dochází k intenzivnímu sebepoznání. Čím více známe sami sebe a uvědomujeme si co nám říkají naše tělesné pocity (jakožto hlas intuice, který přichází skrz tělo) a emoce, moc dobře víme, co je cesta, po které chceme jít a co není. Intenzivní sebepoznání sebou do našeho života vždy přináší jistou radikalizaci v našich preferencích a často také velké změny v celém našem životě. Když se nám toto “stane”, z vnějšího pohledu se může zdát, že jsme se změnili, naše osobnost je jiná a našim bližním se to často nemusí líbit, pokud v návratu k sobě nejedou s námi. A úplně nejvíc se to nemusí líbit našemu superegu, což je ta stará známá našeptávačka nebo taky vnitřní kritik. Ustát sebe samé, svou transformaci a znovunalezení vnitřní moudrosti vlastně musíme hlavně sami před sebou a nevracet se zpět, ke starým a nevyhovujícím vzorcům chování, kterou jsou součástí cesty snadné, ale nikoliv naplňující.

Tak a teď, jaké minerály nám můžou pomoci zvládnout svou proměnu?

  • lapis lazuli je výborný společník, pokud potřebujete jasněji vnímat svůj vnitřní hlas a jeho moudré vedení a nebát se ho následovat. Už žádné podléhání hlasu našeptávačky, která nás vede k následování ověřených vzorců chování, s lapis nemáme strach se postavit sami za sebe sami před sebou.
  • vltavín je velmi silný kalibr, ale hodí se v případě, že potřebujeme udělat větší změny. Nebo klidně bouchnout pěstí do stolu (nebo prásknout talířem o zeď) a říct dost. Někdy je to třísknutí jen symbolické a vnitřní, jindy je třeba to udělat i ve vnějším světě, každopádně vltavín nám k tomu dodá kuráž a sílu. Jako alternativu je možné pracovat s pouštním libyjským sklem, které je trochu jemnější.
  • tygří oko z nás umí udělat kočkovitou šelmu, která jde za svým dobrým pocitem a slastí a nikomu a ničemu nedovolí stát jí v cestě. Nemusíte proto hned zabíjet a škrábat, většinou stačí jemný náznak, třeba zavrčením. Pokud chcete být více věrní sami sobě a dát se na první místo, abyste se cítili naplnění a mohli tuto životní radost šířit kolem sebe, tygří oko je to pravé pro vás.
  • kunzit pomůže v případě, že máte problém přijímat dary života, které se na vás začnou valit, ale i životní výzvy. Když se totiž spojíme více sami se sebou, spustí se řetězová reakce a vesmír nám do života přinese mnoho situací, které nám ukážou, jak si stojíme, dá se říct, že můžeme ve vnějším světě a jeho proměně sledovat, kolik vnitřní práce jsme udělali.
  • křišťál je kámen, který dokáže úžasně rozšířit vědomí, a tak můžeme díky němu lépe nahlédnout na situace, které prožíváme a lépe rozlišovat, co nás samé, případně naše bližní vede k odporu a strachu z naší změny. Kdykoliv se leknete procesů, které ve vás probíhají, požádejte křišťál o pomoc, pochopení situace a klidně i o její vyřešení.