2. Jak vybrat ten pravý

2.  Jak vybrat ten pravý

Při volbě krystalu, který chceme použít na konkrétní účel, doporučuji se nechat naplno vést svou intuicí. Je dobré mít doma svou osobní sbírku krystalů, protože tak můžete vždy vybírat ten nejvhodnější pro konkrétní účel a situaci. Pokud si takovou sbírku teprve tvoříte, zde je pár tipů, jak volit.

  • Jděte do obchodu s krystaly se záměrem přinést si domů ty kameny, které pro Vás mají vhodnou vibrační frekvenci. V obchodě si dejte na čas, uvolněte se od pnutí ve své hlavě a vybírejte. Když Vás nějaký krystal osloví, vezměte si ho do ruky a jestli ucítíte souznění, už ho nepusťte. I kdybyste si byli v prostředí obchodu nejistí, nechte se vést svým tělem, které přesně ví, co potřebujete.
  • V případě, že nakupujete přes internetový obchod, postupujte stejně, když na fotce uvidíte ten svůj kámen, Vaše tělo zareaguje, důvěřujte si.
  • Pokud dopředu víte, jaký druh kamene si chcete domů přinést, je třeba jen zvolit jeden (nebo více) z těch, které v obchodě mají a opět, tělo napoví.
  • Nemusíte kupovat moc kamenů najednou, stačí pár, až se s nimi seznámíte a sžijete, jděte na další nákup. Když začnete pomalu, bude pro Vás jednodušší pracovat s intuicí.

A z druhé strany, pár tipů, čemu se raději vyhnout:

  • Přílišnému analyzování a zapojování mysli do výběru vhodných kamenů. Mysl při komunikaci s krystaly využijeme jiným způsobem, při výběru je lepším nástrojem intuice. Pokud si necháte našeptat, že tenhle kámen je moc malý, ten je moc opracovaný, jiný má zase prasklinu či „duchy“, koupíte zřejmě z objektivního hlediska dokonalý kámen, ale ne přesně ten pravý pro Vás.
  • Studování encyklopedií s účinky a schopnostmi krystalů může být sice poučné, ale opět, jen zahltí mysl a odpojí intuici. Ne každý krystal stejného druhu působí na každého stejně, kámen, který si zvolíte, v kombinaci s Vaší osobitostí vytvoří jedinečný koktail, který žádná kniha nemůže popsat. Věřte své intuici a radši ve své mysli udržujte vhodný záměr – tedy zvolit ten pravý krystal.
  • Žádné rady (ani ty moje) a informace o krystalech neberte jako dogma, nikdo není v něčem lepší nežli vy sami, každý z nás má svůj specifický úhel pohledu. Vy sami jste tím nejlepší odborníkem na vše, co se rozhodnete dělat.

Volba vhodné formy krystalů je téma obzvlášť pro nás ženy (čím nechci říct, že mužům přívěsky ve formě krystalů nesluší, spíš naopak), v každém obchodě s minerály prodávají nespočet šperků, které jsou nejen krásné, ale i živé a léčivé. Pokud chcete své tělo s vědomím krystalů více propojit, nošení na těle ve formě šperku je skvělou možností. I když jsou krystaly na šperky použité jen malinké, nesou v sobě vědomí všech ostatních krystalů, takže nám můžou pomoci udržovat spojení i s těmi obrovskými krystaly, které jsou ukryty hluboko v zemi. Šperky můžeme libovolně měnit, dle potřeby a nálady, jen je nezapomínejte pravidelně čistit a nabíjet, čemuž se budeme věnovat v další kapitole.


Related Posts

On-line Kurz Spolupráce s krystaly II. – techniky spolupráce pro duchovní rozvoj

On-line Kurz Spolupráce s krystaly II. – techniky spolupráce pro duchovní rozvoj

Cesta spolupráce s krystaly není pouze o obdivu k jejich kráse a pasivním kontaktu v rámci sdílení společného prostoru. Tato cesta je o aktivní práci na sobě, osobním růstu a pokud po této cestě jdeme svědomitě, krystaly v nás nastartují i mohutný růst duchovní. Spolupráce […]

On-line workshop “Detox s krystaly”

On-line workshop “Detox s krystaly”

Náš potenciál, tedy schopnosti, které máme k dispozici často jen dříme a čeká na probuzení. To, co uspává naše schopnosti, sílu i vnímání je energetická zátěž, která obaluje naše čakry, a i když jsou pod touto zátěží často velmi aktivní, přes ten energetický balast se […]