5. Jaké jsou možnosti

5.  Jaké jsou možnosti

Krystaly máme nakoupené, očištěné a nabité. Ale co s nimi dál? Tedy pokud nechcete zůstat pasivními uživateli jejich vibrací a jen je mít ve své blízkosti v podobě šperku či ozdoby někde v poličce. Možností je spousta, uvedu pár příkladů, kterým se budeme věnovat podrobněji v rámci programování krystalů, každá z těchto možností je plně aktivní a je založená na spolupráci s krystaly.

  • Šperky – krystaly jako osobní strážci fyzického, éterického, emočního, mentálního či duchovního těla
  • Masážní a terapeutické krystaly – využití jednoho či více druhů krystalů spojených do mřížky k účelům intenzivní terapie všech našich vrstev
  • Elixíry – voda strukturovaná za pomoci krystalů, buď přímo ponořením krystalů do sklenice či džbánu s vodou, nebo působením krystalů bez kontaktu s vodou (některým voda nesvědčí či jsou jedovaté)
  • Krystalové mřížky – jeden krystal sám o sobě je velmi účinným spojencem, pokud jich spojíme více dohromady, získáme mnohem silnější pomoc.
  • Krystaly umístěné samostatně či v mřížce na konkrétním místě domu či zahrady – jen naše fantazie limituje to, jakým způsobem své minerální přátele naprogramujeme.
  • Kosmetika – ke kosmetickým účelům a péči o své tělo lze využít nejen elixíry, ale i pro tyto účely určené rozdrcené krystaly

Toto je pár příkladů, jakým způsobem lze využít krystaly. Kromě toho je také možné se přes jeden malý krystal a dokonce i bez něj spojit s vědomím jakéhokoliv druhu minerálu a navázat spolupráci. I když nemusíme mít poblíž sebe tu nejčistší formu krystalu, i přesto jsme jimi obklopeni, protože jsou přítomny nejen v půdě, uvnitř Země, ale i v každém těle, ať už jsou to těla lidská, zvířecí či těla rostlin.

Každý druh minerálů má jiné schopnosti a účinky, proto si podle toho můžeme zvolit, jaký minerál pro spolupráci zvolíme. Pro začátek je dobré si ujasnit, zda chceme využít krystal, který disponuje ženskou energií, tedy je receptivní a ze svého okolí do sebe stahuje třeba negativní vliv  elektromagnetického záření nebo třeba nemoci z našeho těla. Anebo naopak využijeme krystal, který má mužský náboj, tedy je projektivní a svou energii předává, energetizuje, bourá strnulé struktury a nabíjí.

Když máme v tomto jasno, buď podle své intuice sáhneme po krystalu s patřičným naladěním, tedy třeba v knize či na internetu zvolíme krystal s těmi účinky, kterých chceme dosáhnout (intuice může vést k nalezení toho pravého právě otevřením knihy na určité stránce či zvolení minerálu podle toho, zda se nám vizuálně líbí, není to tak, že mi intuice musí nutně sdělit jméno kamene a místo, kde ho seženu), krystal očistíme, nabijeme na slunci či při svitu měsíce a můžeme si zvolit formu, jaká nám bude nejvíce vyhovovat.

Tak například chci omezit negativní důsledky elektromagnetického záření na svoje tělo (třeba z mobilu a wifi). Potřebuji tedy receptivní minerál, který tyto účinky vyrovná. Teď mám na výběr mezi mnoha krystaly, které těmito účinky oplývají a tak se nechám svou intuicí přivést k tomu pravému pro mě. Protože se mi moc líbí světle modrá barva, vybrala jsem si amazonit. Mám kámen, který chci použít, teď zvolím formu. Tou může být šperk (náušnice, náhrdelník, přívěšek či jen tak do kapsy), který mě bude chránit všude, kam jdu. Nebo můžu větší kousek přírodního amazonitu umístit vedle svého počítače, případně v každé místnosti svého domu. Můžu využít i elixír z amazonitu, třeba i na koupel celého těla. Když si i toto ujasním, můžu se s minerálem spojit a požádat ho o spolupráci, což prohloubí jeho účinek nežli jen pasivní umístění kdesi v domě. Vždy je lepší naplno a s důvěrou otevřít svoje srdce tomu, co chceme, nežli ho nechat zavřené a čekat, co se stane (pak se účinky nemusí vůbec projevit).

amazonite-347331_1920


Related Posts

On-line workshop “Detox s krystaly”

On-line workshop “Detox s krystaly”

Náš potenciál, tedy schopnosti, které máme k dispozici často jen dříme a čeká na probuzení. To, co uspává naše schopnosti, sílu i vnímání je energetická zátěž, která obaluje naše čakry, a i když jsou pod touto zátěží často velmi aktivní, přes ten energetický balast se […]

On-line Workshop aktivace energetických center v oblasti hlavy s krystaly

On-line Workshop aktivace energetických center v oblasti hlavy s krystaly

Každý člověk, respektive duše se inkarnuje do těla, které je sice závislé na péči a je velmi křehké, ale v útlém věku nám ještě dává schopnost udržet si své napojení na duchovní světy. Až v průběhu dětství s učíme své tělo ovládat, vidět to, co […]