6. Šperky

6. Šperky

Využití síly minerálů má mnoho podob. Jsou nejen krásné, obzvlášť ty opracované a vybroušené do nádherných tvarů, ale svými vibracemi podporují náš osobní rozvoj, pomáhají nám realizovat naše záměry, nasát do sebe vibrace, které nám doposud nebyli vlastní. Osobní šperky nosíme přímo na svém těle, mají maximální účinnost a mohou nám pomoci, pokud se jim otevřeme.

Osobní šperky jsou silně zatěžované neustálým kontaktem s naším tělem a energetickým polem, zasluhují tedy zvýšenou péči. Pokud o své šperky z krystalů člověk nepečuje, mohou ho opustit, pokud budou přetížené. Jistě to znáte, náhodou ztracená náušnice, přetržené korálky vysypané do trávy a podobně.  Šperky je třeba pravidelně čistit v pramenité vodě, nabíjet na slunci či při měsíčním svitu (zde popsáno podrobněji).

Každý minerál má mnoho účinků, které se ale sami od sebe neaktivují. Aktivuje je až náš záměr, který vyjádříme buď (nejlépe nahlas) vyslovením, nebo třeba napsáním na papír. Doporučuji vytvořit na papír myšlenkovou mapu (třeba takovou) a na ní šperk nabíjet. Teprve tento vyjádřený záměr, který předáme našim kamínkům, se může začít naplňovat. Takže když budeme nosit korálky z růženínu, sice z nich ucítíme něžnost, lásku a krásu, ale pokud se s růženínem spojíme a vyjádříme svůj záměr obnovit důvěru ve svém vztahu a naučit se prožívat více lásky k sobě, můžeme plně ucítit sílu a moc minerálů.

Šperky z minerálů mphoto_1464791876653~2ůžeme volit různé:

  • Jedno druhové – složené z jednoho druhu minerálu, můžou to být korálky různých tvarů nebo třeba přívěšek z krystalu.
  • Více druhové – směs různých minerálů, jejichž účinky se navzájem doplňují, působí komplexněji, ale je třeba více vnímat spojení účinků všech zúčastněných.
  • Šperky na míru vytvořené – tyto šperky si buď sami vytvoříme, nebo si je necháme u někoho vytvořit. Jsou zaměřené na podporu našich vibrací v určité oblasti, tento třetí typ šperků každému vřele doporučuji vyzkoušet.

Každý šperk, který si zakoupíte, nezapomeňte očistit, nabít a naprogramovat svým záměrem, buďte se svými šperky z minerálů ve stálém spojení a ony sami vám dají najevo, co ke své práci sami potřebují.

Šperky můžeme každý den měnit podle toho, co nás ten den čeká. Když se chystáme třeba na schůzku  s partnerem, můžeme si vzít náhrdelník a náušnice třeba z růženínu (romantická večeře) nebo rubínový přívěšek (vášnivá noc). Když nás ten den čeká obchodní jednání, můžeme zvolit přívěšek z tygřího oka (lepší průbojnost) nebo třeba z lapis lazuli (podněcuje tvůrčí schopnosti). Na posezení s přáteli zase korálky z tyrkysu (pro podporu komunikačních dovedností) a když očekáváme návštěvu příbuzného, který má ve zvyku vnucovat nám své názory, zvolíme náušnice z fluoritu, který nám pomůže rozpoznat manipulaci schovanou za každým úsměvem.


Related Posts

On-line Kurz Spolupráce s krystaly II. – techniky spolupráce pro duchovní rozvoj

On-line Kurz Spolupráce s krystaly II. – techniky spolupráce pro duchovní rozvoj

Cesta spolupráce s krystaly není pouze o obdivu k jejich kráse a pasivním kontaktu v rámci sdílení společného prostoru. Tato cesta je o aktivní práci na sobě, osobním růstu a pokud po této cestě jdeme svědomitě, krystaly v nás nastartují i mohutný růst duchovní. Spolupráce […]

On-line workshop “Detox s krystaly”

On-line workshop “Detox s krystaly”

Náš potenciál, tedy schopnosti, které máme k dispozici často jen dříme a čeká na probuzení. To, co uspává naše schopnosti, sílu i vnímání je energetická zátěž, která obaluje naše čakry, a i když jsou pod touto zátěží často velmi aktivní, přes ten energetický balast se […]