Rezonance, vibrační frekvence – Jak funguje krystaloterapie

Rezonance, vibrační frekvence – Jak funguje krystaloterapie

Terapie za pomoci krystalů a minerálů není u nás v Čechách příliš rozšířená (nebo se o ní vůbec nahlas nemluví), spíše se dá říci, že milovníci minerálů jsou často považováni za romantické duše či duchovní snílky. Přesto za účinky krystalů na naše fyzická těla i na naši psychiku stojí jasná fakta, podpořená vědeckými definicemi a pojmy. Jak už jsem vícekrát zmiňovala, minerály mají díky svojí pevné fyzické struktuře stabilní vibrační pole. Jejich vibrační frekvence není závislá na tom, jestli se dobře vyspaly, jestli venku prší nebo svítí sluníčko, či kolik mají zrovna peněz na účtu.

Minerály si tedy své vysoké vibrace udržují i navzdory tomu, že se je vezmeme na místo, kde vysoké vibrace nejsou (třeba do nemocnice). Jestli jste někde v koutku své mysli ucítili pochybnost, proč tedy minerály nevyléčí každého, kdo jim přijde do cesty, když mají tak vysoké vibrace, nezapomínejte, že minerály nejsou zázračná pilulka. To my sami musíme být svým lékem, my sami musíme chtít být změnou a otevřít se jejich působení. Nejdříve musíme důvěřovat a teprve pak se dostaví výsledky – důkazy. Nemám ráda slepé důvěřování a následování rad či názorů někoho jiného, ráda si sama vše prověřuji a zkouším na vlastní kůži. Vím také, že přesvědčit mysl, aby důvěřovala a otevřela se něčemu novému je často nadlidským úkolem, proto se vždy snažím věci popsat tak, aby byly snáze přijatelné a pochopitelné. A teď zpět k minerálům.

Základem krystaloterapie je tedy náš záměr, být tomu otevření. Bez toho nejede vlak 😀 . Co ale dál? Jako příklad si dnes vybereme třeba druhou čakru. Je to centrum naší tvořivosti, radosti ze života a sexuality. Když máme toto centrum málo aktivní, potlačujeme svoje emoce, nedovolíme si ani připustit, že máme nějaké potřeby (na které právě ty potlačené emoce ukazují), že je pro nás důležité cítit se dobře a příjemně. S tím souvisí málo nebo vůbec projevená kreativita, takže se spokojíme s pouhým přežíváním – vždyť co víc, než aby „to fungovalo“ potřebujeme. Krása je zbytečný luxus. Dalším důsledkem je potlačená sexualita (či naopak nezdravě projevovaná), která se může fyzicky projevovat jako neplodnost.

08S disharmonií druhé čakry se tedy obrátíme na minerály, které mají vibrační frekvenci odpovídající plně aktivní druhé čakře. To jsou například karneol, ohnivý opál, oranžový kalcit, oranžový aventurín, oranžový sluneční kámen (všechny minerály v oranžové barvě).  Když si z výše uvedených minerálů zvolím pro aktivaci druhé čakry karneol a přiložím ho na disfunkční čakru, minerál začne čakru „léčit“. Pokud jde fyzika mimo Vás, představte si to tak, že nejprve musíme najít minerál s vhodnou rezonancí k druhé čakře. Vše je energií, i ty nejvíce tuhé a pevné objekty jí jsou. Každá energie má svou vibrační frekvenci, na které osciluje (vibrace a oscilace vytváří frekvenci :-D). Pokud nalezneme dva objekty podobné frekvence, jejich rezonance způsobí, že jeden ovlivní druhý. Ten, který má vyšší amplitudu (ten, který silněji osciluje), ovlivní ten druhý. To je čistá fyzika. Karneol přiložený na druhou čakru ji zharmonizuje, zesílí její slabou amplitudu – výkmit. Ano vím, trochu moc pojmů, ale na mou mysl tohle zabralo 😀 . Samozřejmě tohle je příklad vytržený z kontextu, pro úplnou aktivaci jedné čakry je potřeba zároveň pracovat i na ostatních, které jsou taktéž disfunkční.

Na účincích minerálů není nic pochybného, šarlatánského, ani to není žádný placebo efekt. Můžu použít jiný příklad. Když si zlomím prst, jeho vibrační frekvence ztratí svou „čistotu“, jakou měla dřív. Pokud na prst přiložím minerál, který nese čisté vibrace silné a zdravé kosti, ovlivní to můj zlomený prst natolik, že sroste mnohem rychleji. Takže konkrétně, na zlomený prst pomůže kalcit, nebo ještě lépe titanit. Jako vhodnou formu bych u zlomeného prstu zvolila třeba náramek, prsten, který umístím na vedlejší prst či elixír, kterým budu zlomený prst oplachovat a zároveň i vnitřně užívat. Krystaloterapie není žádné kouzlo, zázrak, je však velmi účinná, pokud se rozhodneme, že se jí otevřeme. Pravidelnou očistu a harmonizaci čaker můžete provádět v klidu svého domova i vy sami. Vyzkoušejte a sami uvidíte, jak dobře se poté budete cítit.

S láskou Tereza Stropnická

 

Tento článek můžete  šířit v neupravené formě s uvedením jména autorky s aktivním odkazem na stránky www.kristalovakomnata.cz a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji.


Related Posts

Jak změnit svůj život

Jak změnit svůj život

Spolupráce s krystaly má (ne)jednu velkou výhodu. Když jí děláte skutečně aktivně, je to na vašem životě vidět. Je jedno, jestli začínáte od nuly, tedy jste úplný začáteční jak v komunikaci s krystaly, tak i v práci na sobě obecně, nebo jste už nějakou dobu […]

Krystaloterapie jako individuační cesta

Krystaloterapie jako individuační cesta

Když se řekne krystaloterapie, hodně lidí se představí, že půjdete k nějakému odborníkovi, lehnete si a on vás obloží různými krystaly. Vy si v té energii chvíli poležíte, cosi přepíšete, vyladíte a je to. Podle mě ale není krystaloterapie postavená na nějakém terapeutovi, těmi terapeuty […]