Krystaloterapie jako individuační cesta

Krystaloterapie jako individuační cesta

Když se řekne krystaloterapie, hodně lidí se představí, že půjdete k nějakému odborníkovi, lehnete si a on vás obloží různými krystaly. Vy si v té energii chvíli poležíte, cosi přepíšete, vyladíte a je to. Podle mě ale není krystaloterapie postavená na nějakém terapeutovi, těmi terapeuty jsou kameny samotné. Uznávám, že je to lákavé si lehnout a nechat se energií kamenů (ideálně obrovských, a ještě větších kamenů), které třeba vůbec nemáte doma vystřelit do jiné galaxie, ochutnat nové pocity, vnímání…ale ty návraty nebývají bez následků a minimálně bolest hlavy to přinést může. Navíc z mé zkušenosti lidé, kteří vyhledávají až extrémní energetické léčení, na sobě ve skutečnosti pracovat nechtějí, bohatě jim stačí pocit, že se jim zatočila hlava.

Krystaloterapie je z mého pohledu dlouhá, často dobrodružná individuační cesta. Na této cestě poznáváme svou duši a nasloucháme vedení svého srdce. Čím více dokážeme žít v souladu se svým srdcem, jinými slovy naše osobnost je sjednocená s duší, tím důkladnější individuací jsme prošli. Krystaly mohou být úžasnými “nástroji” a průvodci na této cestě a jen my sami rozhodujeme o tom, nakolik se jejich pomoci a vedení otevřeme.

Na této cestě tedy nejde o to najít svého terapeuta, učitele či nedej bože guru, který ví nejlépe, že když udělám to a to, tak vše zrůžoví a bude nám dobře. Jediné, co potřebujeme je odvaha začít, láska ke kamení všeho druhu a láska k sobě samým, i když zpočátku může být jen málo projevená. Však ony nás krystaly dovedou k zcela nepoznaným kouskům naší duše a pomohou nám v sobě objevit zakopaný poklad. Na této cestě můžete postupovat zcela samostatně a intuitivně volit, které kameny momentálně zapojíte do svého rozvoje. Čím rychleji chcete postupovat, tím více aktivity je třeba projevit. Například když začnete pracovat s pyritem, můžete ho nechat jen tak ležet ve vaší blízkosti, nebo mu svoje pole plně otevřít a požádat ho o vylepšení schopností, na které je odborník.

 

A když bych měla dát do začátku nějaká doporučení, tak tato:

  1. jako první krok je nutné dát do kupy svoje energetické pole. Pokud je plné děr, energie vám z něj bude utíkat a kde jaký parazit toho s chutí bude využívat. Na tyto účely jsou vhodné tyto kameny: labradorit, měsíční kámen, sluneční kámen, tyrkys, larimar nebo třeba kyanit.
  2. když už cítíte, že máte více energie, začněte pracovat na tom co už v sobě máte a chcete to posílit. Tak například pyrit posílí vaši schopnost nastavit hranice a cítit se v bezpečí, fluorit vás propojí s vyšší myslí a pomůže celkově kultivovat mentální tělo, takže sžíravé myšlenky typu, co když…začnou ustupovat hlasu srdce. Granát posílí vaše propojení na vlastní tělo i Zemi, sodalit posílí vyjadřovací schopnosti a třeba magnetit posílí odvahu podívat se do očí svým strachům.
  3. po práci s výše zmíněnými kameny byste měli mít více energie i sebedůvěry k pořádně očistné kůře. Je na čase sáhnout po dalších krystalech, v tomto je dobré se nechat vést intuicí, klidně si u kamene, který vás vábí zjistit, co dokáže a pak se s ním propojit, zaúkolovat ho, prostě pořádně se mu otevřít. Nechte se klidně někým inspirovat, ale nesnažte se jít jeho cestou, protože byste se ochudili o tu, která je jen vaše ♥.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická


Related Posts

Jak změnit svůj život

Jak změnit svůj život

Spolupráce s krystaly má (ne)jednu velkou výhodu. Když jí děláte skutečně aktivně, je to na vašem životě vidět. Je jedno, jestli začínáte od nuly, tedy jste úplný začáteční jak v komunikaci s krystaly, tak i v práci na sobě obecně, nebo jste už nějakou dobu […]

Krystaloterapie – s mapou či bez

Krystaloterapie – s mapou či bez

Pokud má být krystaloterapie dlouhodobě účinná, je vhodné postupovat systematicky. Není třeba se obávat, že kde je systém, chybí intuice, protože právě jejich spojení přináší ty nejlepší výsledky. Je to ale právě ten systém (návod, mapa, jízdní řád), který nám pomůže postupovat tak, abychom nic […]