Jak změnit svůj život

Jak změnit svůj život

Spolupráce s krystaly má (ne)jednu velkou výhodu. Když jí děláte skutečně aktivně, je to na vašem životě vidět. Je jedno, jestli začínáte od nuly, tedy jste úplný začáteční jak v komunikaci s krystaly, tak i v práci na sobě obecně, nebo jste už nějakou dobu na cestě a krystaly se na ní znenadání objevily. Dokonce už můžete být na cestě hodně daleko a myslet si, že žádné velké skoky už udělat nemůžete, při aktivní práci s krystaly to možné je.

Je tu i jedna velká nevýhoda. Mnoho lidí si myslí, že aktivní práce s krystaly je jejich “přebírání”, poznávání toho, co umí skrze svou mysl, a i když k nim jistě cítí velkou náklonnost a lásku a energie krystalů se do jejich života příjemně promítne, je to jen malý zlomek toho, kam se můžeme na energii krystalů dostat. Mám za to, že je velmi důležité vědět, jakou energií krystaly oplývají a o umí, ale u vědění by to nemělo zůstat, protože jen to v našem životě změny neudělá.

Když chcete přejít od teorie k praxi, může sice nastat období, ve kterém ještě nemáte hmatatelné důkazy, že se váš život mění, protože musíte nejdříve zazáplatovat díry ve svém energetickém poli, kudy vám dlouho předlouho utíkala energie, ale  toto období nebývá moc dlouhé. Většinou trvá tak dlouho, než přijdete na to, jak tu praxi pojmout a než vám dojde, že když ten čas sami sobě nevěnujte, tak se nic nezmění. Ve svých textech skoro vždy zmiňuju, jak skrze dech intenzivněji pracovat s energií krystalů. Neříkám, že bez toho to nejde, ale když si skrz dech práci s energií krystalů pořádně “osaháme”, pak to jde klidně i bez něj. Každopádně je to obrovská zkratka.

Když chcete nějaký krystal skutečně poznat, zkuste si ho vzít do ruky, nejdříve si vizualizovat, jak se vaše energie propojují, můžete si například představit, jak z něj vychází světlo, a to se vpíjí do vašeho energetického pole a akumuluje se tam. A pak to zkuste i s dechem, každý nádech veďte skrz ten krystal, představte si, že zdroj každého nádech i vzduchu jako takového je ten krystal a jak při dýchání vdechujete jeho energii buď přímo do plic, nebo do konkrétního místa ve svém těle, třeba do nějaké čakry. Je fajn začít u srdeční čakry, pro lepší pochopení konkrétního krystalu je výborná čakra třetího oka.

Dalším krokem je najít si nějaký systém, podle kterého budete pracovat. Takový systém pak tvoří mapu, se kterou ve svém rozvoji půjdete a která zaručí, že nevynecháte žádné zajímavé místo. Není to nutné, ale když systém nemáme, je práce dosti chaotická a může se stát, že toho brzo necháme, nebo se vyhneme oblastem, které to potřebují nejvíce. Proto při svých kurzech a workshopech pracuju s čakrovým systémem, je to výborná mapa a “necestujeme” tak na slepo. Hodně informací o práci s čakrami najdete na webu Křišťálové komnaty pod štítkem Základy práce s energií krystalů.

A jako poslední krok už jen potřebujete volit ty správné klíče, tedy krystaly, aby se ve vás některé cesty otevřely a jiné zase uzavřely, protože už je nepotřebujete.

PS: pokud nechcete jít na svou vlastní pěst, doporučuju workshop Detox s krystaly, ve kterém se naučíte výše popsanou techniku spolehlivě používat, a to nejen teoreticky a dostanete i pár tipů, kdy a jak který klíč, tedy krystal použít. Detox je nebojím se říct vlajkovou lodí mých kurzů, při něm dochází skutečně ke kvantovým skokům a realita se při něm začne před očima měnit. A pokud chcete lépe poznat svět krystalů jako takových, doporučuju kurz Spolupráce s krystaly I. a II.


Related Posts

Krystaloterapie jako individuační cesta

Krystaloterapie jako individuační cesta

Když se řekne krystaloterapie, hodně lidí se představí, že půjdete k nějakému odborníkovi, lehnete si a on vás obloží různými krystaly. Vy si v té energii chvíli poležíte, cosi přepíšete, vyladíte a je to. Podle mě ale není krystaloterapie postavená na nějakém terapeutovi, těmi terapeuty […]

Krystaloterapie – s mapou či bez

Krystaloterapie – s mapou či bez

Pokud má být krystaloterapie dlouhodobě účinná, je vhodné postupovat systematicky. Není třeba se obávat, že kde je systém, chybí intuice, protože právě jejich spojení přináší ty nejlepší výsledky. Je to ale právě ten systém (návod, mapa, jízdní řád), který nám pomůže postupovat tak, abychom nic […]