Ochrana energetického pole i fyzického těla za pomoci pyritu a selenitu

Ochrana energetického pole i fyzického těla za pomoci pyritu a selenitu

Mezi mnoha způsoby, jak udržovat své energetické pole čisté, se dnes budu věnovat očistě za pomoci jednoho prvku – síry. Síra má mnoho podob (tedy spíš sloučenin) a tak ji nemusíme mít doma čistou. Je přítomná v mnoha minerálech, třeba v cinabaritu, galenitu a mnoha dalších. Mezi všemi bych chtěla v tomto článku vyzdvihnout selenit a pyrit. Za prvé proto, že to jsou běžně dostupné minerály, ať už jako domácí ochránci (větší kousky), tak i jako šperkové kameny (i cinabarit obsahující rtuť se sice používá do kabošonů, ale přeci jen není úplně nezávadný 😀 , jakkoliv ho obdivuju a miluju).

Pyrit a selenit se vzájemně úžasně doplňují. Jeden pracuje více směrem ven a druhý dovnitř. Pyrit nám pomáhá nastavit jasné hranice,mandala se selenitem a pyritem vytvořit prostor, ve kterém se cítíme bezpečně, a to především na fyzické úrovni. Je to královský kámen, který nám pomáhá pevnou rukou a s jasnou myslí vládnout svému království. Pyrit je projektivní kámen, takže dokáže kolem nás vytvořit ochranné pole, které od nás odráží vše, co k sobě nechceme vpustit, doslova vytváří ochranné hradby.  Selenit je vysoko vibrační kámen, který nám pomáhá udržovat čistotu vnitřní.  Selenit je receptivní kámen, který z našeho energetického pole pohltí vše, co do něj nepatří – respektive to, co v něm mít nechceme. Připomínám, že sám za nás ani jeden z těchto kamenů nic neudělá, přesto jsou vždy připraveny ke spolupráci. Selenit naplní naše energetické pole (či auru) svými vysokými vibracemi, pomůže nám zavřít a zacelit trhliny, kudy nám uniká energie nebo kudy je nám energie odčerpávána.

 Jak s nimi pracovat?

  • Přímé napojení – pokud máte schopnost napojit se na jejich vědomí a komunikovat s nimi přímo, požádejte selenit, aby naplnil Vaše energetické pole svými vibracemi, zacelil ochranný obal a vyčistil jej od energií, které nejsou Vaše. Tyto energie nemusí být nutně škodlivé, ale prostě Vám nepatří. Pyrit poté požádejte, aby kolem Vašeho energetického pole vytvořil pevné hranice, které budou zcela čitelné pro každého, s kým se setkáte a budou plně respektovat Vaši integritu (tím pádem budou Vaši integritu respektovat i ostatní lidé či bytosti všeho druhu).
  • Nepřímé napojené – druhou možností je vizualizace Vašeho záměru. Představte si, jak se doslova koupete ve vibracích selenitu, jak Vás obklopuje fyzicky, třeba jako jemný písek, ve kterém plavete, nebo v něm ležíte. Tento efekt můžete podpořit masáží své kůže selenitovou hůlkou nebo i jiným tvarem selenitu. Představujte si, jak selenit od Váš přebírá nežádoucí energie a transformuje je svými silnými vibracemi v čistou lásku. Doporučuji nejdříve selenit (i pyrit) požádat o spolupráci J . Poté si představte, jak kolem sebe či svého domova stavíte hradby z kostek z pyritu. Jen Vy jste vládcem tohoto území a Vy rozhodujete o tom, koho vpustíte dovnitř, Vy určujete pravidla chování na svém panství a pouze Vy můžete kohokoliv ze svého panství vykázat! Ne ze strachu z ostatních, ale z lásky k sobě a svým darům, které můžete lidem předávat jen tehdy, když Vy sami se budete cítit v bezpečí a v lásce.
  • Krystalová mřížka – vytvořete mřížku, která Vám pomůže udržovat Vaše energetické pole čisté. Může být dlouhodobá, více ale doporučuji večer před spaní mřížku postavit a nechat pracovat přes noc, kdy spíte, ráno poděkovat za pomoc a mřížku rozebrat. I to je časově velmi nenáročné, je to pěkný rituál přes spaním, protože stavění mřížek je krásná meditační praktika.

DSCF9874

Tyto techniky doporučuji praktikovat pravidelně, nejlépe každý den, protože pokud zanedbáváme energetickou očistu, může se nám snadno stát, že budeme stále unavení či dokonce onemocníme. Když si z toho uděláme pravidelný rituál před spaním, kterým zakončíme svůj den, zabere nám to jen chvilku, přesto budeme odměněni navýšením energii, hlubším spánkem a budeme ráno krásně odpočatí a připraveni do nového dne.

S láskou Tereza Stropnická

 

Tento článek můžete  šířit v neupravené formě s uvedením jména autorky s aktivním odkazem na stránky www.kristalovakomnata.cz a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji.

 


Related Posts

Selenit – strážce čistoty vibrací

Selenit – strážce čistoty vibrací

Jestli existuje kámen, který dokáže jako most spojit svět hmotný a světy jemnohmotné, je to selenit. I jeho struktura vypovídá o tom, že dobře vede energie, tak jako všechny “vláknité” kameny s rýhováním. Dokáže předávat energie oběma směry, tedy z jemnohmotného do hrubohmotného světa a […]

Pyrit – rytíř v zářivé zbroji

Pyrit – rytíř v zářivé zbroji

Pyrit je známý tím, že pracuje s mužskou, jangovou energií. I jeho nejznámější forma – kostka tomu nasvědčuje. Není to kámen vyšších vibrací, jeho působnost se projevuje přímo ve hmotě (mnohem více než na jemnohmotných úrovních), tedy je to skvělý průvodce pro každodenní život. Tak […]