Život mezi krystaly

Život mezi krystaly

V posledních letech je čím dál víc lidí přímo magicky přitahováno minerály všeho druhu. Mnozí ani neví proč, ale tomuto volání se nebrání. A jistě to znáte ze svého života, postupně se z nás stávají shromažďovači minerálů a krystalů, naše byty, domy i zahrady sdílíme nejen se svými rodinnými příslušníky, ale také s hromadou dalších milých bytostí z minerální říše.

Proč si tedy mnozí z nás volí život mezi krystaly? Co nám to dává? Proč v našich očích hoří plamen, když uvidíme kámen, který je pro nás tím pravým? Co mají oni a co nemáme my?

  • stabilita – kameny nemají emoce jako my, jejich vibrace neovlivňuje to, jaké je venku počasí, jestli se na ně někdo křivě podíval nebo zda se dostatečně vyspaly. Od našich přátel z minerální říše se můžeme učit, co to je čistá vibrace. Čistá vibrační frekvence bezpodmínečné lásky (kunzit), čistá vibrační frekvence nadhledu (akvamarín), čistá vibrační frekvence moudrosti (ametyst)… Pokud se potřebujeme naladit na určitou kvalitu, která nám zatím chybí, nebo nám není vlastní, je dobré ten minerál, který tuto kvalitu nese, mít co nejvíce u sebe, jeho vibrace vědomě vpouštět do svého energetického pole i fyzického těla. Vizualizovat, jak jeho vibrace ovlivňují minerály, které tvoří vaše tělo, vnímat, jak prostupují celou vaší aurou a udržují v ní své kvality. V tomto případě vlastně minerály “používáme” jako ladičky, které nám pomáhají udržet čisté tóny.
  • uzemnění – ačkoliv se slovo uzemnění vykládá různými způsoby, mám na mysli propojení jemnohmotných těl s tělem fyzickým. K těmto účelům jsou vhodné tmavé kameny, jako je třeba skoryl, hematit, magnetit, morion a podobně. A proč je toto uzemnění tak důležité? Žijeme v prostředí, které je plné elektromagnetického smogu, který narušuje přirozený elektromagnetismus našeho těla. A jak se toto narušení projevuje? Naše éterické tělo je jemně hmotnou předlohou tělu fyzickému. Když je narušené jejich spojení, vzniká zkreslený přepis informací do fyzického těla – v lepším případě jen bolesti hlavy a zad nervového původu, časté podráždění, v horším případ to mohou být vážné nemoci nervové soustavy, psychické problémy nebo i rakovina. Proto doporučuji mít doma větší skoryl, případně nějaký menší kousek nosit v kabelce stále sebou. Nezapomínejme však na to nejdůležitější! Opravdu nestačí položit skoryl na noční stolek a čekat, že se něco stane samo. Nestane se nic, pokud se toho nebudeme vědomě účastnit. Kdykoliv si vzpomenete, vědomě propojte každou svou buňku se skorylem (nebo i jiným kamenem s podobnými účinky) a vizualizujte si perfektní spojení fyzického a éterického těla. Požádejte krystal, aby veškerý elektromagnetický smog z vašeho energetického pole transformoval a “učesal” do takové formy, která vašemu tělu neublíží.
  • očista – jsou dvě skupiny minerálů, které dokážou chránit a čistit naše energetické pole zcela specifickým a nezaměnitelným způsobem. Mnohé další to umí též, ale jdou na to jiným způsobem, a proto je do této skupiny přímo nepočítám. Očistné minerály nás buď dokážou “zbavit” toho, co už nám neslouží či nikdy neprospívalo, nebo k nám tyto nežádoucí zkušenosti vůbec nepustí. Do skupiny těch, které rozpouští nežádoucí vlastnosti či stav patří například topaz, celestýn, peridot či tanzanit. Tak třeba tanzanit dokáže velmi účinně rozpustit vše, co blokuje čakru třetího oka, a tedy mimosmyslové vnímání. Do skupiny minerálů, které k nás chrání před něčím, co nechceme prožívat patří například selenit, labradorit, sluneční kámen či tyrkys. Jejich stabilní vibrace dokáže “nakazit” naše energetické pole i buňky našeho těla, posílí naši jemnohmotnou imunitu natolik, že nebudeme přejímat od druhých jejich problémy a energie. Proto neustále doporučuju selenit pro čištění aury – on je v tom prostě hvězda.
  • láska – ano, je to tak. Krystaly v nás probouzejí nepodmíněnou lásku. Kupujeme je či sbíráme bez očekávání, že budou dělat přesně to, co chceme my, naopak jim dovolujeme měnit nám životy, a to často i dost divokým způsobem. Milujeme je, i když jsou potlučené, i když nás z nich občas bolí hlava, i když mnozí pro lásku k nim musí po návštěvě burzy žít půl měsíce o chlebu a vodě 😀 .

Turmalín

Jistě by se našlo mnohem více důvodů, proč žít mezi krystaly, mnohým z nás prostě stačí bod poslední a ostatní vůbec neřeší. Ať je to, jak je to, život s minerály je prostě báječný.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická


Related Posts

Úskalí neuzemněného života

Úskalí neuzemněného života

Říká se, že jako lidstvo procházíme transformací, přerodem do jiného nastavení a do vyšších vibračních úrovní. To, že tímto procesem procházíme však není o energetických turbulencích a dramatech, které vnímáme čistě ve svém vnitřním světě, ale hlavně o změnách v naší vnější realitě, které jsou […]

Krystaly a ochrana před elektromagnetickým zářením

Krystaly a ochrana před elektromagnetickým zářením

Elektromagnetické záření se týká každého z nás. Nedá se před ním utéct ani schovat. Lze ho částečně omezit, ale dá se říct, že se v jeho vlnách koupeme všichni nonstop.  Negativní účinky tohoto záření na naše těla jsou známé, naštěstí existuje mnoho způsobů, jak tyto účinky oslabit […]