Krystaloterapie – jak na bolavé srdce

Krystaloterapie – jak na bolavé srdce

Bolavého srdce vůbec není těžké docílit. Nemusí jít o nějakou závažnou situaci, jako třeba rozchod s partnerem či ohrožení života a následný šok. Z pohledu jiného člověk to může být naprostá banalita, ale emoce a jejich intenzita jsou vždy subjektivní. Pokud třeba jen dobře míněná rada narazí na staré zranění, které ve svém srdci máme zamčené, může to tuto ránu otevřít a způsobit bolest neúměrně větší, než by se mohlo zdát za přiměřené. Otevřít starou ránu ve zraněném srdci může třeba jen vůně, píseň, nebo letní bouřka.

morganitV okamžiku, kdy prožíváme šok, emoční krizi či třeba úzkostný stav, nelze najít řešení situace, která šok způsobila, protože je velmi pravděpodobné, že vidíme vše spíše černě a světlo na konci tunelu kamsi zmizelo. Srdeční čakra se stáhne, zavře a tím se zavře i proud z ostatních čaker, který by mohl přinést úlevu či řešení. Proto je v takové chvíli nejlepší vyřešit toto stažení či dokonce křeč na srdeční čakře. Stažení srdeční čakry způsobuje, že nejsme schopni přijmout situaci takovou jaká je, jinými slovy v nás tvoří odpor vůči tomu, co prožíváme.
Otevřít bolavé a sevřené srdce umí všechny růžové kameny, které pracují s ženskou polaritou srdeční čakry. Každý z nich má trochu jiný záběr, vibrační rozsah a způsob “práce”, ideální je dát na svou intuici a sáhnout po jednom z nich. Všichni růžováci obsahují buď lithium, prvek známý tím, že se používá v antidepresivech, nebo mangan (růžový turmalín obsahuje obojí). Krystaly s lithiem umí uvolnit odpor, rozšíří srdeční čakru do původní velikosti a energie může opět začít proudit. Krystaly s manganem pomáhají sundat černé brýle a opět začít vnímat, že láska existuje a je všude kolem nás, a dokonce i v nás (a nedostatek manganu zhoršuje schopnost trávit cukry a zvyšuje riziko cukrovky).

růženínNa lithium je bohatý zejména kunzit, obsahuje ho i růžový a červený turmalín. A mangan obsahují kromě turmalínu například růženín, rodochrozit, rodonit či manganokalcit. Pokud jste prožili třeba hodně nepříjemný rozchod, doporučuji spíš kameny s manganem v podobě šperku. Nošení takového krystalu u svého srdce vám vrátí důvěru v to, že láska skutečně existuje a že i vy si jí zasloužíte. Také jsou tyto kameny výborné pro děti, které se v noci bojí spát, protože je zabalí do své energie a děti to vnímají jako by spaly v náruči své matky. Krystaly s lithiem doporučuji spíš v případě, že jste ve stavu vědomí lásky více méně trvale a napevno ukotveni, ale přesto se vám vyplavilo nějaké zranění a způsobilo dočasnou paralýzu.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická

 

 


Related Posts

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

S ohledem na současné dění není úplně snadné udržet si nadhled, vnitřní klid a nepodléhat návalům bezmoci a strachu. I jiné životní epizody nás mohou velmi rozhodit či přímo hodit do bažiny, která je plná depresí a úzkostí. Při práci s krystaly na udržení nadhledu […]

Hiddenit a kunzit – Nejčistší podoba lásky k životu

Hiddenit a kunzit – Nejčistší podoba lásky k životu

Hiddenit a kunzit jsou krystaly, které z nás umí vydolovat lásku v její nejčistší podobě. Ono je těžké si takový stav vědomí představit, protože si vše umíme představit jen z té úrovně, na kterou jsme vyladění. I když při meditaci jsme schopni naladit se na […]