Krystaloterapie – Test kvality vztahu

Krystaloterapie – Test kvality vztahu

Začátky vztahů bývají opojné a sluncem prozářené. Hormony přesycené tělo ovlivňuje jak naše emoce, které jsou zesílené, tak i mentální schopnosti, které jsou naopak v těžkém útlumu. Co kdyby vám někdo na začátku vztahu dal do ruky kouzelný nápoj, který by vám pomohl prohlédnout přes mlhu způsobenou hormony a možná tak trochu předčasně sundal růžové brýle, vypili byste ho? Chtěli byste vidět, jestli je ten úžasný vztah životaschopný i bez hormonální smršti? Vedlejším účinkem ale může být, že přijdete o jiskřivý pocit, že jste konečně našli toho pravého (tu pravou). Na druhou stranu si tím můžete ušetřit dlouhé měsíce ve vztahu, který je trvale neudržitelný. Pokud tedy máte dost odvahy, nebojíte se zahodit své růžové brýle a spíše, než extázi vyhledáváte harmonii a udržitelnost, zde je pár tipů, jak tento kouzelný nápoj (který není třeba vypít, jen se do něj ponořit) připravit.

Základem jsou zelené krystaly, které nám pomáhají vnímat podstatu, a ne povrch. V jejich energie dokážeme dobře rozlišit, co je iluze a co je realita. Dokážeme rozlišovat, jestli z nás mluví (i z partnera) více programy či konvence, nebo je to otevřené srdce. Rozpoznat iluzi a vlastní vzdušné zámky, které jsme schopni si sami dobrovolně postavit na začátku vztahu, je nezbytností pro realistické vnímání partnerství. Musíme však být ochotni tu duhovou bublinu prasknout a pak sledovat, co po ní zbylo. Pokud to, co zůstalo je pro nás i nadále přitažlivé, vztah testem v prvním kole prošel.

A které kameny tedy můžete požádat o pomoc a zdravý náhled na situaci?

  • malachit – vytáhne na povrch “bahno”, které radši přehlížíme nebo si říkáme, že tohle je přece drobnost, která půjde časem změnit. Pokud ale jdeme do vztahu s tím, že si myslíme, že toho druhého nějak změníme či se nám přizpůsobí, je to od základu špatně.
  • turmalín – urychlí neodvratné, v jeho energii se jen těžko něco ukryje či vydrží zamaskované. Turmalín vám pomůže strhnout masky a vnímat sebe samé ve své podstatě. Pokud jste doposud měli snahu dělat se lepší, přijatelnější…s turmalínem už to nevydržíte.
  • fluorit – zelený fluorit (ale můžete použít i žlutý či modrý) posílí vaše mentální schopnosti a kritickou mysl. Skutečně si nic nenamlouváte? Skutečně jsou důležitější emoce než to, co vám říká hlas rozumu? Fluorit vám naštěstí pomůže i rozlišit, co říká vaše vnitřní moudrost a co jsou obavy ega.
  • hiddenit – téma hiddenitu je skutečně se k sobě hodíme? Vědomý vztah není o tom, že si myslíme, že takový je, ale spíš o tom, že známe důkladně každý kout svého nevědomí. Hiddenit na povrch vytáhne možné karmické záležitosti, které nás v tomto vztahu daly dohromady. A také nám ukáže, zda si máme cosi doplňovat navzájem, nebo má vztah potenciál být v budoucnu vzájemnou radostí, bez bojů o energii a moc.
  • nefrit – pokud máte tendence více se přizpůsobovat, než je zdrávo, nefrit vám pomůže zachovat si svou autenticitu a důstojnost. V jeho energii bude skoro nemožné ztratit svou vlastní identitu a rozpustit se v iluzi dokonalého vztahu.
  • zelený kyanit – pokud ve vztahu vnímáte nějaké propletence z minulosti, pomůže vám je rozmotat a ukázat, zda vztah vznikl pouze jako další lekce, či jako skutečný léčivý vztah.
  • zelený granát – pořádně vás uzemní a usadí zpět do těla. Ukáže, zda má tento vztah potenciál harmonického růstu a plodnosti (nejen fyzické, ale celkově v rámci spolutvorby), nebo je to jen černá díra na energii.
  • smaragd – není to kámen pro testování prvních vztahů, doporučuji ho už pro bytosti, které mají leccos za sebou a od vztahu už neočekávají víc, než je vzájemné sdílení sebe a své lásky. V energii smaragdu už nejde o to být jeden druhému doplňkem, ale být samostatné a svobodné bytosti, kterým je spolu prostě dobře.
  • vltavín – a nejlepší nakonec, pokud máte pro strach uděláno, vltavín vám pomůže ve vztahu zcela jasně nastavit svoje hranice (které máte vlivem hormonů oslabené) a ukázat, kdo skutečně jste. Už žádné kompromisy, ústupky a změny, které by vás nutili brát na sebe role, které vám nejsou vlastní.

Zelených kamenů je samozřejmě mnohem více, můžete zvolit i jiný. A pokud žádný zelený po ruce nemáte, klidně můžete o pomoc požádat třeba křišťál či záhnědu. A jako vždy připomínám, mít kámen u sebe je málo, spojte se s ním a požádejte ho pomoc, pusťte jeho energii i moudrost do svého pole a bez očekávání se otevřete procesům, které se tím spustí.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická

 


Related Posts

Vltavín – kámen mudrců

Vltavín – kámen mudrců

Vltavín je olivově zelené křemičité sklo, jehož jediným nalezištěm na světě je Česká republika (jižní Čechy a jižní Morava). Řadí se mezi tektity, které se na světě nacházejí ve 4 oblastech. Vltavín, na rozdíl od ostatních tektitů, je částečně mimozemského původu. To mu dodává jedinečné […]

Hiddenit a kunzit – Nejčistší podoba lásky k životu

Hiddenit a kunzit – Nejčistší podoba lásky k životu

Hiddenit a kunzit jsou krystaly, které z nás umí vydolovat lásku v její nejčistší podobě. Ono je těžké si takový stav vědomí představit, protože si vše umíme představit jen z té úrovně, na kterou jsme vyladění. I když při meditaci jsme schopni naladit se na […]