Krystaloterapie – Aktivace šesté čakry

Krystaloterapie – Aktivace šesté čakry

Říká se, že zrak a schopnost vidět “správně” se rozvíjí přibližně do 6–7 let. Pak už je dítě naučeno vidět to, co vidět má způsobem, jak je to “normální”. Vidět svět kolem sebe tak, jako všichni ostatní způsobuje, že tuto podobu světa každý člověk posiluje a utváří.  Když se pak jako dospělí snažíme všelijak aktivovat třetí oko či mimosmyslové vnímání (které zase tak moc mimo smysly nejde), vlastně se vracíme k celistvosti, kterou jsme jako malé děti měli. Bohužel je naše vnímání tak upevněné v přesně daném rozmezí, že je potřeba veliké síly, abychom ze zajetých kolejí naučeného dokázali vyjet. Někteří z nás to mají jednodušší, jiní doslova bojují, aby došlo ke změně. Ať tak či tak, mezi krystaly jsou některé, které nám mohou pomoci rozrušit struktury, které nám brání vnímat a vidět v mnohem širším rozsahu.

Tibetský křišťál

Tento skvost dokáže rozproudit energii a tím vyčistit ucpané trubky. Pokud máte šestou čakru málo aktivní a zablokovanou, tento krystal dokáže doslova rozhýbat zarezlé soukolí.

Laserový křišťál

Požádejte svůj laserový křišťál o odstranění bloků v oblasti šesté čakry, vezměte si ho na noc do ruky (případně k meditaci) a nechte ho pracovat. Jeho energie dokáže sestřelit přesvědčení, že něco není možné, či naopak je nutné. Důkladně rozpustí programy, které vám doposud říkaly, co je a co není normální a přípustné.

Tanzanit

Tato vysokovibrační energetická bomba je jen pro odvážné. Dokáže vyčistit letité nánosy a spolu s šestou vezme pro jistotu i ostatní čakry. Možná se vám z něj trochu zamotá hlava, ale rozhodně je mezi krystaly, které šestou čakru dokážou vyčistit ten nejsilnější.

Iolit

Pokud vás síla tanzanitu trochu děsí, iolit (cordierit) má účinky na šestou čakru podobné, jen o dost jemnější. Jeho vibrace jsou pomalejší (nižší) a dokáže vyčistit mnohé ucpávky a bloky v této oblasti, možná to bude trvat trochu déle, ale rychlost není vždy to nejdůležitější.

Auralit

Univerzální tlumočník, který dokáže naladit na komunikaci s jakoukoliv bytostí, hmotnou i nehmotnou. Je tak silný, že i jinak lehce disfunkční šestou čakru dokáže rozhýbat. V jeho energii se vám ve vašem vědomí začnou zobrazovat odpovědi na otázky, které jste možná ani nepoložili.

Danburit

Nepracuje přímo s šestou čakrou, ale čistí spojení mezi osobností a naší duchovní podstatou. Pokud s ním budete pracovat (se žlutou i růžovou variantou), můžete se těšit na lepší napojení na sebe samé a modrost své duše.

Safír

Tento odborníka na práci s vědomím vám pomůže otevřít se věcem, které se reálně dějí a odpoutat své vědomí od světa domněnek a iluzí. Pokud máte lehce nestabilní psychiku, pomůže vám postavit se pevně do reality. A pokud máte strach, že tok informací z jemnohmotných úrovní bytí je pro vás špatně uchopitelný, pomůže vašemu vědomí najít pevné body, o které se budete moci opřít.

Tibetský křišťál

PS: pro práci s šestou čakrou je možné použít i mnohé další krystaly, jako vždy však píšu jen o těch, se kterými pracuji a které znám osobně

Z Křišťálové komnaty

Tereza

 


Related Posts

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

S ohledem na současné dění není úplně snadné udržet si nadhled, vnitřní klid a nepodléhat návalům bezmoci a strachu. I jiné životní epizody nás mohou velmi rozhodit či přímo hodit do bažiny, která je plná depresí a úzkostí. Při práci s krystaly na udržení nadhledu […]

Safír – Mistr uzemněného vědomí

Safír – Mistr uzemněného vědomí

Modrý safír patří mezi korundy a stejně jako jeho červené dvojče rubín, je to kámen klidných, stabilních a pomalejších vibrací. Což ovšem neznamená, že s ním je nuda a že je pomalý. Safír je jangovou polaritou korundů, tak jako rubín spíše jinovou. Mezi jeho domény […]