Krystaly pro podporu krční čakry a sebevyjádření

Krystaly pro podporu krční čakry a sebevyjádření

Ačkoliv je krční čakra často označovaná za energetické centrum, které má na starosti komunikaci, je to pouze jeden z mnoha jejích “úkolů”. V jednom článku jsem psala, že pro její harmonickou funkci je nutné mít silnou i čakru třetí. Když tedy budeme předpokládat, že se třetí čakrou již máme vytvořený vřelý vztah a dovolíme jí být maximálně aktivní, co tedy bude v kompetenci páté (krční) čakry? Skrze pátou čakru tvoříme svou realitu. Píseň, kterou naše pátá čakra zpívá, i když hlasivky jsou v klidu, odpovídá tomu, co žijeme. Možná se to zdá být až příliš jednoduché, ale dalo by se říci, že naši schopnost “zpívat” ovlivňuje mnoho faktorů, včetně různých omezujících programů a přesvědčení. Zjednodušeně řečeno, když chci ve svém životě změnu, musím změnit vibrace, které tvoří moje pátá čakra. Někdy stačí malá úprava, jindy je třeba rozsáhlé rekonstrukce. Konkrétně když budu chtít najít novou práci, ve které se chci cítit dobře, realizovat svůj potenciál a dostávat za to velmi příjemné finanční ohodnocení, musím tyto vibrace nejdříve začít svou krční čakrou tvořit. Poté se mi můj vnitřní stav, který vyjadřuji skrze svou pátou čakru může manifestovat i ve vnějším světě a na základě rezonance si přitáhnu novou práci, která odpovídá přesně tomu, co vyzařuji.

Různé krystaly, které s krční čakrou pracují nám mohou pomoci s její čistotou a silou, protože čím “hlasitěji” dokážeme svou píseň zpívat, tím snadněji dochází k realizaci toho, co tvořím. Pokud zpíváme potichu (máme slabou energii), kde, kdo nás překřičí či přesvědčí, že je lepší přidat se k jeho osobité písni.

Tyrkys je veliký ochránce, vytváří kolem nás ochranné pole, které dovnitř nepustí cizí energie, hlavně ty nesourodé. Doporučuji ho hlavně pro toho, kdo se nechá snadno ovlivnit názory druhých, je až moc přizpůsobivý a manipulovatelný. Pozmění vaše vyzařování a vy přestanete být tak snadná kořist někoho, kdo si chce přivlastnit vaši tvořivou energii.

Chryzokol doporučuji v případě, že potřebujete najít sebe samé. Pokud si nejste jistí, co vlastně chcete, pokud se učíte rozlišovat, kdy k vám mluví hlas srdce a kdy slyšíte diktát konvencí a programů, chryzokol vám pomůže se osvobodit z hypnózy a začít žít život podle svého vlastního rytmu.

Modrý apatit je kámen reality, která vám pomůže zesílit to, co vyzařujete a chcete tvořit. Dodá vaší energii větší hybnost a pomůže vám své sny krok za krokem realizovat i v hmotném světě.

Modré turmalíny dokážou odhalit a transformovat programy v oblasti páté čakry, které se vážou na téma sebevyjádření. Tyto programy způsobují, že se bojíme projevit ve své plné síle a kráse. Protože tohle přece není normální, má to být jinak… Protože když vyjádřím samu sebe, budu nepřijatelná pro ostatní… Protože když ukáže naplno, kdo jsem, přijde trest… Ale toto všechno jsou lži, které nám našeptávají právě ty programy. Není třeba zapadnou do představ o tom, jací bychom měli být. Jestli jsme dost dobrý, dost chytré, dost zkušené, dost duchoví, dost vnímavé, dost uzemněné, dost ženské, dost cokoliv Vás napadne.

Celestýn je i přes svůj jemný vzhled bojovník, který nám pomůže pořádně pročistit naše filtry vnímání reality. Pokud máte o sobě i o světě, ve kterém žijete nějaké iluze, celestýn je rozpustí jako olejovou skvrnu, která svými barvami vše překryje a zamezuje vidět co je pod ní. Celestýn pracuje nejsilněji s tématy páté čakry skrze kterou volíme, co budeme přijímat (nejen hmotné dary, ale i informace, myšlenky, názory druhých či energii) a také co my sami budeme dávat, jak budeme vyjadřovat svou duši skrze osobnost.

Krystalů, které pracují s krční čakrou je samozřejmě mnohem více, poznáte je především podle jejich modré barvy.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická