Krystaloterapie – cesta celistvosti

Krystaloterapie – cesta celistvosti

Krystaloterapií nazývám práci s vlastním energetickým systémem, případně ji můžeme provádět na někom dalším. Podstatou je za pomoci minerálů změnit, usměrnit či vyladit toky energií v našem energetickém těle, což se následně promítne do všech životní oblastí včetně těla fyzického. Nejde ani tak o to říct si, že chci to a to, přiložit na určitou dobu nějaký krystal a pak už se těšit ze svého nového a lepšího já. Je to práce dlouhodobá a vcelku pomalá, protože náš energetický systém není tak úplně náš a je v něm mnoho různých záludností, které nás stále dokola vedou do slepé uličky. Těmi záludnostmi myslím různé systémy přesvědčení, kterými chtě nechtě definujeme, co je a co není možné, co je a co není správné a tak dále. A přesně tyto záludnosti a pasti nám kladou odpor při každém upřímném pokusu o změnu.

Z toho důvodu je dobré pracovat na svém rozvoji za pomoci více druhů krystalů. Není to samozřejmě nezbytné, ale když budu chtít například zhubnout, vždy bude účinnější, když na to půjdu celistvě. Tedy nejen, že začnu cvičit, ale také změním stravu či ještě lépe celý svůj přístup k život. Vše samozřejmě přesně na míru mému konkrétnímu metabolismu. A s prací s krystaly je to podobné. Naše čakry jsou spojené nádoby, a proto má každý náš blok či problém svůj konkrétní projev a zároveň i řešení v každé naší čakře. Když totiž budeme pracovat na více frontách najednou, snáze zvládneme překonat zažité způsoby chování, které náš problém stále dokola tvoří.

A příklad nakonec. Když budu mít problém s komunikací, můžu sice primárně ladit pátou čakru (apatit). Ale když budu zároveň ladit všechny další hlavní čakry, dosáhnu lepších a snad i trvalejších výsledků. Když třeba kvůli problému s komunikací začnu pracovat na své šesté čakře (tanzanit), budu schopná lépe vidět, co je příčinou mého problému. Když bude ladit sedmou čakru (křišťál), otevřu se novým možnostem a novým komunikačním schopnostem. Ve čtvrté čakře (malachit) můžu začít lépe vnímat, co vlastně chci a co nechci. Na úrovni třetí čakry (topaz) můžu například rozpustit programy, které mi říkají, že něco chtít změnit a říct to nahlas je špatně. V druhé čakře (karneol) můžu posílit svou radost z vyjadřování svých potřeb a tím i radost z tvoření své reality. A v oblasti první čakry (skoryl – černý turmalín) můžu odstranit bloky, které mi brání promítnout všechna ostatní energetická centra do hmotného světa.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická


Related Posts

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

Krystaloterapie – Jak zůstat “v klidu”

S ohledem na současné dění není úplně snadné udržet si nadhled, vnitřní klid a nepodléhat návalům bezmoci a strachu. I jiné životní epizody nás mohou velmi rozhodit či přímo hodit do bažiny, která je plná depresí a úzkostí. Při práci s krystaly na udržení nadhledu […]

Návod – Jak být vděčný

Návod – Jak být vděčný

Schopnost pociťovat vděk je naprosto zásadní, pokud chceme žít nejen naplněný život, ale také k manifestaci toho, co skutečně chceme prožívat. Jenže pro mnoho z nás je slovo vděčnost či vděk dosti zneužíváno. Dle některých osob či institucí máme být vděční, když to tak necítíme, […]