Kunzit – klíč k lásce a radosti

Kunzit – klíč k lásce a radosti

Žijeme v době, kdy jsme vnějšími okolnostmi (transformací planety Země) více či méně tlačeni k mohutnému osobnímu i duchovnímu rozvoji. Všichni víme, že tato cesta je hrbolatá a náročná, občas nechápeme smysl toho pachtění, ale někde hluboko uvnitř cítíme, že nám ta námaha za to stojí. Bohužel často to máme tak, že mysl ví, ale žít to neumíme. A tak se bojíme, že to bude horší, že tu není dostatek lásky na to, abychom ty změny zvládli a že jsme na vše sami. Ten vnější tlak občas bývá tak silný, že zapomínáme i na to zrnko pravdy, co v nás je, a tak hledáme kolem sebe. Hledáme důkazy lásky, hledáme více harmonie, více pohody a klidu. Ale co není uvnitř, to zvenku nikdy nemůžeme doplnit.

Naším cílem (dočasným ovšem) je začít více vnímat to, co v sobě už dávno máme a vždy jsme měli. Je třeba odkrýt tu část našeho srdce, která cítí bezmeznou lásku k životu. Tuto naši hlubokou pravdu potřebujeme vytáhnout na povrch a začít ji cítit všude kolem sebe. Naštěstí máme učitele, který nám pomůže naši bezpodmínečnou lásku hýčkat a vypustit do svého světa. Kunzit je tu proto, aby nám ukázal, jak moc lásky v sobě máme, aby nás přivedl do našeho nejhlubšího nitra, k našemu zdroji.

Kameny vyšších vibrací, kterým kunzit bezesporu je mají schopnost ukázat nám to nejlepší, co v nás je a pomoci nám to vidět, cítit, slyšet a zářit. Stačí malý kamínek, protože kunzit má velmi silnou energii a tím pádem je jeho dosah veliký (má velikou auru). Pro praktické účely je ideální ve formě šperku, který můžeme mít stále u sebe.

Kunzit ve všech jeho formách (kunzit je růžovou formou spodumenu – ten je čirý a v zelené barvě se jmenuje hiddenit) nás spojuje s naší nejčistší podstatou. V meditacích usnadňuje napojení na vyšší já a pomáhá vnímat naši situaci jasně a ze svého otevřeného srdce. Probouzí v nás nejčistší formu lásky a tím nám pomáhá takovou lásku přitahovat i ve vnějším světě. Kunzit (spodumen obecně) je minerál bohatý na lithium (ne náhodou se užívá jako lék na deprese) a tak mezi jeho účinky patří i to, že nás otevírá radosti. Tato radost ovšem vyvěrá z nás samých, není nikde mimo nás. Kunzit svou vnitřní krystalickou strukturou (jednoklonná matice) dokáže chránit a hýčkat to, co v sobě máme, takže nic z venku nám nedodává, jen zesiluje to, co v nás je.

Pokud procházíte náročným (i když radostným) životním obdobím, mějte kunzit po ruce, aby Vám pomohl vnímat, že život je prostě krásný.

  • Dívky v pubertě, které se mění z dítěte v ženu, často nedokáží vidět pozitivní stránky ženství, proto je pro ně kunzit vynikajícím průvodcem
  • Ženy v šestinedělí prochází jednou z největších proměn, jaké žena může zažít. Často bez opory v partnerovi, který i když dělá, co může, nechápe, čím jeho milovaná prochází.
  • V období přechodu, když žena může odhodit všechny musím, zvládnu, podpořím a může se konečně začít věnovat více sobě, svým schopnostem a moudrosti. Není to snadný přerod, ale s kunzitem můžete lépe vnímat dary, které tím můžete předat ostatním.
  • Hledání životního partnera nás často může přivádět k šílenství – vždyť dokonalý muž neexistuje (a když, tak já si ho nezasloužím) a přesto nechci dělat kompromisy. Ale co když ten dokonalý pro nás přeci jen existuje, jen se musíme mít více rády?
  • Procházíte náročnou změnou či ztrátou, která vás prostě bolí. Vaše srdce je v křeči a neumí vnímat nic jiného než bolest.
  • Chcete se lépe poznat, pochopit, co to vlastně znamená být ženou, ve vší její kráse i bolesti.

 

S láskou Tereza Stropnická

 

Tento článek můžete  šířit v neupravené formě s uvedením jména autorky s aktivním odkazem na stránky www.kristalovakomnata.cz a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji.

 


Related Posts

Hiddenit a kunzit – Nejčistší podoba lásky k životu

Hiddenit a kunzit – Nejčistší podoba lásky k životu

Hiddenit a kunzit jsou krystaly, které z nás umí vydolovat lásku v její nejčistší podobě. Ono je těžké si takový stav vědomí představit, protože si vše umíme představit jen z té úrovně, na kterou jsme vyladění. I když při meditaci jsme schopni naladit se na […]

Žlutý hiddenit

Žlutý hiddenit

Žlutá varianta spodumenu (mezi spodumeny patří kunzit a hiddenit), které se též říká triphane, má skvělé účinky na náš solár. Nasadila bych ho na toto energetické centrum po jeho důkladném oprášení za pomoci třeba peridotu či žlutého danburitu. Žlutý hiddenit dokáže na povrch vytáhnout naši […]