Růženín – zkrystalizovaná čistá láska

Růženín – zkrystalizovaná čistá láska

Jedni ho milují a nedají na něj dopustit, druhým je lhostejný, nebo dokonce trochu trnem v oku. Ani ne tak pro svou barvu, ale spíš proto, že láska je trochu kontroverzní téma. Můžeme si o ní myslet co chceme, dokonce si můžeme myslet co chceme o sobě a o tom, nakolik sami sebe milujeme, ale před růženínem nic neschováme. Kdo se bojí své vlastní emocionality, ten se naopak často před růženínem schovává s tím, že téma se ho netýká, nebo že už má své emoce zpracované. Ale chyba lávky – emoce nelze mít zpracované, maximálně si můžeme namlouvat, že je máme pod kontrolou, zamčené na zámek.

Na pohled se zdá být zcela obyčejným, dá se sehnat buď jako broušený či tromlovaný, nebo jako surové kusy kamenů. Krystaly tvoří jen vzácně, jsou navíc malé a velmi drahé. Jeho růžovou až broskvovou barvu způsobuje stopové množství manganu, pokud je ten Vás růženín “mléčný”, obsahuje navíc ještě rutil. Pokud máte v plánu umístit růženín třeba na zahradu, počítejte s tím, že časem zešedne. V čem je unikátnost růženínu ve srovnání s jinými růžovými kameny?

Růženín pracuje s vrstvami naší bytosti, které odpovídají oblasti lásky a srdeční čakry. To je obecně známé, skoro každý ví, že na podporu lásky je vhodný růženín. Se srdeční čakrou pracují ale i jiné kameny, tak v čem je odlišný? Pracuje s informačním polem. Dokáže změnit informace, které považujeme za svou realitu, ať již v přítomnost, minulosti či budoucnosti. S tímto polem však pracuje v plném propojení na emoční tělo, nejde tedy o změnu informací, ale změnu mnohem komplexnější. Informace, kterým totiž věříme a považujeme je za pravdivé tvoří v emočním těle bariéry, nebo takové komůrky, které uzavírají emoce, které jsme potlačili. Například když v dětství cítíme nepříjemné pocity z určité situace, ale rodiči je nám vysvětleno, že máme cítit opak (a své tvrzení podpoří příslibem sladké odměny), odpojíme emoce od mysli, protože to, co cítíme neodpovídá tomu, co si máme myslet. To, že své emoce odpojíme a časem je přestaneme vnímat však neznamená, že zmizí. A tak každá myšlenka a rozhodnutí z ní vycházející, která neodpovídá tomu, co cítíme, vytvoří komůrku a emoce je tam uzavřena, protože byla potlačena. Vytváříme tak postupně ve svém energetickém poli síť utkanou z přesvědčení, která neladí s naším srdcem, dá se říci, že je to síť utkaná ze lží. A tato síť tvoří vězení pro všechny potlačené pocity a ty umí růženín spolehlivě vypustit na povrch, tedy otevřít brány z nevědomí do vědomí.

Když tedy růženín vpustíme do svého energetického pole (nejen jako růžovoučké potěšení pro radost, ale skutečně silného spojence), můžeme očekávat velký třesk. Dokáže doslova rozbít lživá přesvědčení a otevřít nám oči. To sebou nese vyplavení potlačených emocí, takže se tento proces může projevit nepříjemnými až bolestivými stavy, kterou jsou ale současně velmi naplňující, protože konečně začneme vnímat své pocity. Tento proces může být různě dlouhý, dle prorostlosti sítě z nepravd, ale vždy probíhá ve spirále, takže se můžeme k růženínu jako průvodci průběžně vracet, ať po měsících, týdnech, nebo i letech.

krystalová mřížka růženín

A jak by své schopnosti charakterizoval samotný růženín?

  • otevřu tvé srdce pravdě, když si to budeš přát. Už to nepůjde vzít zpět, otevřu brány a vypustím ven vše, co sis nedovolil cítit. Pomůžu ti mít v tomto procesu srdce otevřené, budu tě držet ve svém náručí a neopustím tě, dokud nebudeš zase při síle.
  • ukážu ti, co je ta největší láska. Skutečné přijetí svých pocitů a žití v souladu se svým srdcem je láska. Pravda je láska. Důvěra ve své pocity, které prošly uzdravením je láska. Vše ostatní je lež, iluze a strach.
  • naučím tě rozpoznat chování, které se za lásku schovává od lásky skutečně projevené.
  • požádej mě o pomoc s konkrétní záležitostí, kde nejsi schopný rozlišit zrno od plev, povedu tě.
  • kdykoliv ucítíš smutek, vezmi mě do ruky (nebo si na mně vzpomeň) a já ti pomůžu nezavřít se v něm, ale propustit ho z tvého nitra na svobodu.

Také jste uvěřili, že je růženín sladký bonbonek pro rozbolavělé srdce? To je jen jedna z jeho poloh, která je nejsnáze dostupná. Ale v hlubších vrstvách se skrývá udatný bojovník, který do našich životů přináší světlo pravdy a poznání.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická

 

 

 

 

 


Related Posts

Krystaloterapie – Rebel či spratek?

Krystaloterapie – Rebel či spratek?

Každý, kdo nechce žít podle mantinelů a pravidel, které nám nastavil někdo jiný, ať třeba rodiče, nebo “systém” jako takový by se dal označit za rebela. Prostě někoho, kdo se neřídí pravidly druhých lidí, jediné, co ho vede je jeho vnitřní hlas a vlastní morální […]

Kdy sáhnout po růžových krystalech?

Kdy sáhnout po růžových krystalech?

Tak třeba když máme problém s přijetím situace, která nastala. Přijetím není myšleno souhlas s tím co probíhá či bezvýhradné realizovaní všeho, co je nám například nařizováno. Přijetím myslím stav, ve kterém se vnitřne nepereme s novými informacemi, netvoříme odpor, který nám bere energii, kterou […]