Krystaloterapie – Rebel či spratek?

Krystaloterapie – Rebel či spratek?

Každý, kdo nechce žít podle mantinelů a pravidel, které nám nastavil někdo jiný, ať třeba rodiče, nebo “systém” jako takový by se dal označit za rebela. Prostě někoho, kdo se neřídí pravidly druhých lidí, jediné, co ho vede je jeho vnitřní hlas a vlastní morální kompas. Když vynechám “spící”,  asociální a psychopatickou část lidstva, tak nám tu zbývá ještě mnoho jedinců, kteří jsou probuzení, pracují na sobě a chtějí si život tvořit tak trochu jinak. Na tuto skupinu se teď zaměříme a nutno říct, že není rebel jako rebel. Skutečný rebel totiž nebojuje, ale tvoří. Nemá ve svém nitru tak závažná zranění, která by ho nutila bojovat tam, kde to není třeba, jeho vnitřní dítě se nekrčí strachy, že mu zase budou brát jeho sílu a nekope (či se nehroutí) kolem sebe při jakémkoliv náznaku vnějšího tlaku. Když se bez iluzí a zcela upřímně podíváme na své motivy, můžeme snadno poznat, odkud pramení naše konání. Je to naštvané vnitřní dítě, v horším případě spratek, nebo je to zralé a dospělé rozhodnutí, které je postavené na sebelásce a svobodě?

A co tedy dělat v případě, že většinu našeho života řídí rozzuřené (případně ustrašené) vnitřní dítě?

  • odborníkem na léčení traumat je baryt, můžeme s ním pracovat jak v akutních situacích, tak i dlouhodobě na vyléčení vnitřního dítěte, případně můžeme pracovat i s peridotem, který nám pomáhá dospět.
  • aby se vnitřní dítě mohlo cítit bezpečně a nemělo potřebu kopat kolem sebe, potřebuje cítit zralou mužskou energii. Když je náš vnitřní muž silný, umí svou jistotou dítě uklidnit, říct mu jasně, že i když jdeme do situace, která není příjemná, je to z dlouhodobého hlediska užitečné a není třeba se toho bát. Na posílení vnitřního muže doporučuji pracovat s citrínem či pyritem.
  • i ženská energie, tedy ta zralá a zdravá je potřeba, aby vnitřní dítě cítilo lásku a naplnění, a to i v situacích, které pro něj byly vždy stresové a traumatizující. Zde doporučuji pracovat s kunzitem, růžovým turmalínem či třeba růženínem.

Až když máme v harmonii mužskou a ženskou energii a naše traumata jsou do jisté míry zpracovaná (a to co není je nám známé), můžeme mluvit o skutečném rebelství, které je v tarotu symbolizováno kartou císař. Ten skutečný rebel je ten, který vládne sám sobě, dokáže tvořit svou realitu a přijal plnou zodpovědnost za svůj život. Jste spíše císař, nebo naštvaný spratek? Je pro vás rebelství boj, nebo schopnost tvořit si svou realitu?


Related Posts

Hiddenit a kunzit – Nejčistší podoba lásky k životu

Hiddenit a kunzit – Nejčistší podoba lásky k životu

Hiddenit a kunzit jsou krystaly, které z nás umí vydolovat lásku v její nejčistší podobě. Ono je těžké si takový stav vědomí představit, protože si vše umíme představit jen z té úrovně, na kterou jsme vyladění. I když při meditaci jsme schopni naladit se na […]

Baryt – průvodce traumatem

Baryt – průvodce traumatem

Baryt patří do skupiny kosočtverečných minerálů, to znamená, že umí čistit energetické bloky. Konkrétně je to specialista na emoce a traumata. Samozřejmě ani baryt (tak jako žádný z minerálů) není kouzelná pilulka, kterou pozřeme (požádáme si) a máme zcela bez práce vše vyřešeno. Baryt nám […]