Topaz – Katalyzátor osobního růstu

Topaz – Katalyzátor osobního růstu

Topaz považuju za jeden z neúčinnějších katalyzátorů osobního i duchovního růstu. Ne že by jiné krystaly “žily” v jeho stínu, spíš bych řekla, že dokud s námi topaz nezapracuje na našich vlastních stínech, mnohé další spolupráce nemusí být tak účinné.
I když totiž budeme mít silně aktivní energetická centra, otevřené třetí oko a náš solár bude plný energie, dokud budeme mít v energetickém poli zaháčkované různé programy, budeme si do života vše přitahovat skrze tyto programy stále znovu a možná i s rostoucí životní energií rychleji. Topaz je parťák na hloubkovou práci, nebude s námi hotový tak rychle, jako jiné krystaly. Například selenit nám okamžitě vyčistí energetické pole od cizorodé energie a pomáhá nám jej udržet stabilně čisté, černý turmalín (skoryl) zrychlí průtoky energií a dokáže okamžitě nastolit změnu. V jeho rychlé energii na nás jen tak něco zvenčí neulpí, a proto je skvělý v případě, kdy potřebujeme rychle pomoct, nastolit okamžitou změnu, třeba když se najednou začneme cítit mizerně.
Topaz na takto rychlou práci není stavěný, je to vytrvalec a když s ním začneme pracovat, většinou to trvá pár měsíců (a někdy i let), kdy máme potřebu mít topaz ve své blízkosti. Postupně v nás bude rozpouštět inhibitory růstu a harmonického života, které z velké části tvoří naučené programy myšlení a chování, ale také různé bloky, které si neseme z minulých životů, případně jsou zděděné z rodových linií a potichu škodí, aniž bychom si to uvědomovali.
PS: aby s námi mohl pracovat, je třeba se jeho energii skutečně otevřít a aktivně ji pozvat dovnitř, pokud ho jen pasivně nosíme v kapse, jeho účinky budou v lepším případě poloviční.
Článek o účincích topazu nejdete zde.

Related Posts

Krystaloterapie – Práce se záměrem

Krystaloterapie – Práce se záměrem

Mezi minerály jsou odborníci, kteří dokážou například velmi účinně čistit jak od mentálních programů, tak od nežádoucích energií. Aby to pro nás mohli udělat, je nutné to takzvaně zamýšlet, tedy mít takový záměr. Naše vlastní aktivita je nejen žádoucí, ale nezbytná, tak jako ve všem. […]

Topaz – ztělesnění sebevědomí a důstojnosti

Topaz – ztělesnění sebevědomí a důstojnosti

Topaz je krystal, který je ztělesněním důstojnosti. Když ho máme u sebe, zahalí nás do energie, kterou jen tak něco nepoloží. A ani nás nic nepoloží. Učí nás, jak si být zcela vědomí své síly, síly, která vychází ze světla naší duše. Dokáže jako hořící […]