Krystaloterapie – jak se odpojit

Krystaloterapie – jak se odpojit

Život nám přináší různé události, prožitky a vztahy, díky kterým se vyvíjíme a rosteme. Tak jako dítě potřebuje pravidelně nové boty, protože ze starých vyrostlo, i my potřebujeme vše, ze všeho už jsme vyrostli opustit a jít dál. Bohužel ne vždy je to tak snadné jako s botami, které můžeme jednoduše vyhodit nebo poslat dál. V mezilidských vztazích a vlastně v jakékoliv interakci obecně vždy prolínáme svoje energetické pole s druhými lidmi. Vždy při tom vznikanou nějaké vazby, kterými jsme k sobě připoutáni. Buď jsou tato propojení konstruktivní a ta si rádi ponecháme po celý život, takže když se posuneme ve svém rozvoji, tyto vazby, které jsou vytvořené v oblasti srdeční čakry, nás nikterak neomezují v další rozvoji a v rozletu. Pak nás s dalšími bytostmi spojuje čistá láska a toto propojení jsou velmi obohacující, léčivá a vyživující.
Pokud jsou tato spojení destruktivní a výhodná jen pro jednu stranu, pak můžeme narazit na menší či větší odpor, když chceme vztah, propojení či jakoukoliv jinou interakci opustit. Člověk, který má s námi jakékoliv úmysly, “kupodivu” i ti, kteří to s námi myslí dobře, mají do naší třetí čakry zaháknuté svoje energetické (a dosti černé) nitě. Pokud k tomuto propojení dojde v oblasti první čakry, je odpojení většinou ještě složitější.

Mezi minerály je na odpojování pout expert obsidián. Různé barevné varianty mají jinou sílu, proto je dobré zvolit dle síly odporu, který při odpojování vzniká. Nejsilnější je černý obsidián, ten doporučuji v případech, kdy se odpojíte s nadšením a úlevou, kdy už se těšíte na uvolnění pout, která byla pro Váš život velmi destruktivní. Pokud se chcete odpojit jemně a pomaleji, volte světlejší variantu obsidiánu, například když se chcete vymanit z vlivu starostlivých rodičů, který Vám sice nedělá dobře, ale ani nemáte v úmyslu s nimi úplně ukončit kontakt.

A jak konkrétně na to?

  • mentálně se propojte s obsidiánem a požádejte ho o konkrétní práci. Například “žádám o odpojení se od …..”, “pomoz mi opustit vztah s …..”, “ukonči jakékoliv mé spojení s …..”. Poté můžete obsidián nechat pracovat, můžete ho mít třeba kapse, nebo někde na očích, pokud je to větší kousek.
  • pokud máte obsidián ve formě šperku, tak jako v prvním případě požádejte o pomoc a noste jej tak dlouho, dokud budete cítit potřebu. Nalaďte se na signál jak obsidiánu, tak i svého těla a nenoste ho zbytečně či pro jistotu déle, i když by vám to rozhodně neublížilo.
  • jestli byla vazba obzvlášť silná, a navíc vytvořena i v oblasti první čakry (k tomu dojde sexuálním spojením), je třeba pracovat i s fyzickým tělem. Pak doporučuji stejný postup jako u předchozích bodů a obsidián nosit buď jako šperk, případně si ho brát na noc do dlaně. Požátejte o jak o zrušení vazeb v energetické oblasti, tak i ve fyzickém těle. Tento proces může trvat déle, než když jde jen o o propojení v oblasti třetí čakry, fyzické tělo potřebuje na změnu trochu více času
  • můžete udělat krystalovou mřížku a nechat ji pracovat, dokud neucítíte úlevu. Jak na mřížku se dočtete třeba zde.

Obsidián v jeho práci většinou ještě podpořím tak, že vykouřím prostor dračí krví.

Z Křišťálové komnaty

Tereza Stropnická


Related Posts

Proč mají černé minerály špatnou pověst?

Proč mají černé minerály špatnou pověst?

Nejen černé kočky, ale i černé kameny mají dosti špatnou pověst. Mnohdy se o nich říká (o minerálech, nebohé černé kočky tentokrát vynechám), že mají temnou energii, jejich nadbytek působí škodlivě až nebezpečně. Nejednou jsem se setkala s komentářem u mřížky, že moc černé škodí, […]

Obsidián – Mistr odpojení

Obsidián – Mistr odpojení

Obsidián je sopečné sklo, není to tedy krystal či minerál, ale hornina. Nemá krystalickou mřížku a jeho energie tedy nemá konkrétní směr, jako je to u skutečných krystalů. Co však v sobě zjevně má je mocná sopečná energie. Je v něm síla žhavého magmatu, který […]