Krystaloterapie – s mapou či bez

Krystaloterapie – s mapou či bez

Pokud má být krystaloterapie dlouhodobě účinná, je vhodné postupovat systematicky. Není třeba se obávat, že kde je systém, chybí intuice, protože právě jejich spojení přináší ty nejlepší výsledky. Je to ale právě ten systém (návod, mapa, jízdní řád), který nám pomůže postupovat tak, abychom nic nevynechali a ničemu se nevyhnuli. Je totiž v lidské přirozenosti více se věnovat tomu, co nám jde a co je nám příjemné a vynechat sice velmi užitečné, ale tak trochu nepříjemné části či oblasti. Takže když měl třeba někdo hodně náročné a traumatizující dětství a nechce si to připustit, při práci na sobě se této oblasti za každou cenu vyhne a bude se podvědomě snažit udělat bypass.

Takže budu o to více pracovat na své hojnosti, abych si naplnila nenaplněné potřeby jinak, budu pracovat na svém zdraví a vitalitě, abych byla co nejdokonalejší, nebo se budu snažit niternou bolest, že mi něco chybí doplnit snahou co nejvíc soucítit a milovat všechny ostatní. V takové situaci můžeme postupovat “intuitivně”, tedy snažit se vnímat, co je nejvíc aktuální a jakými šutříky na dané věci pracovat, ale velmi snadno se to může zcela zvrtnout a místo své intuice se napojíme na zátěžovou energii, která má své vlastní vědomí a která nás bude nabádat řešit vše nepodstatné a řešit to úplně neefektivně, místo sebeúcty pracovat zvyšovat svou sebedůležitosta a podobně.

Když však postupujeme podle nějakého systému, konkrétně v Křišťálové komnatě najdete návody, jak postupovat podle čaker, tak když jsme k sobě upřímní, tak se nedá nic vynechat a přeskočit. Navíc se dá velmi snadno ověřit, jak dobře si vedeme, respektive jako vedlejší efekt postupné práce s čakrami (od kořené k srdci) se objeví zrychlená manifestace věcí, které byly zaseknuté. A většinou máme s úklidem svého nitra potřebu uklízet i kolem sebe. Další vždy přítomným efektem důkladné očisty a aktivace čaker (od krku nahoru) je zvýšená vnímavost k manipulaci a rozlišování pravdy od iluze. Práce se systémem, který je vlastně uživatelským návodem k našemu energetickému poli tak můžeme mnoho věcí neřešit (nemusím čekat, až se problém vynoří, protože se systémem pracujeme už na prevenci vzniku problémů), tím šetřit energii a tu použít na podporu intuice při volbě vhodných krystalů.

V Křišťálové komnatě najdete návody k práci v rámci čakrového systému pod tímto štítkem. Podrobněji se tématu věnuji v kurzech a workshopech, kde se dozvíte mnoho tipů jak na to a získáte inspiraci, jak s krystaly pracovat.

Systém si samozřejmě můžete zvolit úplně jiný, ale každopádně je vždy lepší mít u sebe mapu sebe samých, než jet stylem pokus omyl či hasit už vzniklé požáry/projevené problémy. U práce s krystaly je výhoda a současně i nevýhoda to, že jich je obrovské množství, takže na jednu stranu máme vždy z čeho vybírat, ale na druhou stranu můžeme mít problém zvolit ten pravý, obzvlášť z počátku, když ještě nemáme napojení tak silné. Když však máme po ruce vhodnou mapu, která výběr krystalů pro určitou etapu specifikuje a zúží, velmi lehce pak můžeme zapojit intuici a z výběru zvolit toho pravého průvodce.

 

 


Related Posts

Jak změnit svůj život

Jak změnit svůj život

Spolupráce s krystaly má (ne)jednu velkou výhodu. Když jí děláte skutečně aktivně, je to na vašem životě vidět. Je jedno, jestli začínáte od nuly, tedy jste úplný začáteční jak v komunikaci s krystaly, tak i v práci na sobě obecně, nebo jste už nějakou dobu […]

Krystaloterapie jako individuační cesta

Krystaloterapie jako individuační cesta

Když se řekne krystaloterapie, hodně lidí se představí, že půjdete k nějakému odborníkovi, lehnete si a on vás obloží různými krystaly. Vy si v té energii chvíli poležíte, cosi přepíšete, vyladíte a je to. Podle mě ale není krystaloterapie postavená na nějakém terapeutovi, těmi terapeuty […]